«

»

THERMOSHIELD: ThermoShield va protejeaza casa, sanatatea si… punga

Share

ThermoShield este o familie de produse ale tehnologiei de varf pentru protejarea suprafetelor de fatada, acoperisuri si spatii interioare. Caracteristicile inovative ale produselor ThermoShield asigura o clima deosebit de agreabila in orice cladire, ajuta la scaderea costurilor de intretinere si protejeaza fatadele si acoperisurile de efectele mediului si ale intemperiilor. In plus, ThermoShield prezinta un raport pret-calitate similar cu cel al unei zugraveli normale cu o vopsea de dispersie de buna calitate.

Produsele ThermoShield provin din SUA si se folosesc cu succes de 18 ani. Pe piata europeana ele sunt obtenabile din Germania, iar din 2002 se comercializeaza si in Romania.

Datorita calitatilor sale exceptionale, ThermoShield se bucura de mare atentie. In anii trecuti, mai mult de 4.000 de cladiri din Europa au fost tratate cu aceste produse.

 

ThermoShield Interior

Senzatia de confort este o pro­blema de atmosfera. In acest sens, ThermoShield isi aduce o contributie substantiala. In ambianta privata, ThermoShield Interior asigura o clima placuta. Vopsirea cu ThermoShield este indicata in special pentru zone de mare incarcare cum ar fi: gradinite, scoli, holuri de receptie, brutarii, mezelarii sau spatii hoteliere si de gastronomie.

 

„Instalatie de climatizare” econo­mica pentru vara

Aerul exterior este mai umed vara decat iarna. ThermoShield aspira aerul umed si il evapora fin in directia peretelui. Acesta a devenit mai uscat in timpul iernii si poate prelua umiditate fara probleme. Stratul ceramic raceste peretii dvs. la fel cum se racoreste pielea prin transpiratie in timpul verii.

Peretii „radiaza” o racoare benefica care face ca sederea in incapere sa fie placuta tot timpul, chiar daca temperatura exterioara este foarte ridicata. Rezultatul: un somn odihnitor si mai multa energie pentru ziua urmatoare. Pentru a asigura un aport permanent de umiditate din aerul exterior, geamurile vor fi lasate deschise in timpul verii. Aer proaspat, racoros si fara senzatia de inchis. O senzatie noua de confort in plina vara!

 

Nicio sansa sa mai ai picioare reci – caldura placuta in timpul verii

Caldura la cap si frig la picioare, si aceasta cu caloriferul complet deschis – cine nu cunoaste aceasta senzatie tipica din timpul iernii?

Membrana de ThermoShield Interior asigura o distributie uniforma a caldurii in incapere. Diferenta de temperatura intre pardoseala si zona plafonului poate ajunge astfel la mai putin de 1 0C (fig. 2). Concomitent, se evita forma­rea condensului pe pereti si aparitia mucegaiului – chiar si fara aerisire permanenta, prin care caldura scumpa este efectiv azvarlita pe fereastra. Peretii tratati cu ThermoShield creeaza o suprafata ceramica mare si actio­neaza, prin urmare, in timpul iernii, ca o soba de teracota, care radiaza caldura sa benefica in incapere. Micile sfere goale, care sunt inglobate in ThermoShield, conduc repede caldura, ca niste mici placi de teracota, de la sursa de caldura la suprafetele considerabil marite ale peretilor si planseelor. Acestia „radiaza” acum cald si uniform in interiorul camerei. In acelasi timp, umiditatea excedentara este absorbita din pereti si cedata aerului. Acest lucru este decisiv pentru efectul de termoizolare, deoarece peretii uscati izoleaza mult mai bine decat cei umezi. Peretii raciti – de exemplu dupa o calatorie – se incalzesc mai repede, iar in regim de functionare continua, puteti reduce evident incalzirea. Dupa cum s-a dovedit in practica, puteti reduce cu 30% cheltuielile cu incalzirea.

Membrana in loc de „punga de plastic” – pentru confortul si sanatatea dvs.

Microsferele ceramice ThermoShield sunt amplasate intr-un adeziv special, asemanator materialului de zugravit. Acest adeziv reactioneaza la variatiile continue de umiditate din viata de zi cu zi si capteaza umiditatea in exces. Astfel, ThermoShield regleaza conti­nutul de umiditate total dintr-o incapere. Similar cu efectul textilelor din fibre GoreTex® sau SimpaTex®.

Va simtiti confortabil pentru ca sunteti inveliti intr-o membrana permeabila pentru umiditate – in loc sa transpirati intr-o „punga de plastic”.

Sistemul membrana este astfel reglat incat umiditatea atmosferica din incapere sa se situeze in jurul valorii optime de 55%. Pentru a evita o clima tropicala, nu mai este nevoie sa se aeriseasca mereu, sunt suficiente fazele scurte de aerisire. In plus, clima din incapere nu devine niciodata prea uscata. Aerul curat, umezit in mod sanatos usureaza respiratia.

Pe scurt: domneste o clima confortabila. ThermoShield este deosebit de buna pentru alergici si astmatici, deoarece nu degaja substante chimice alergene cunoscute. Nu mai are loc nici incarcarea aerului, deoarece produsul nu degaja emisii. Mirosul tipic de renovare dispare foarte repede.

Pereti ca si cand ar fi fost proaspat renovati –  chiar si la solicitari ridicate

ThermoShield Interior contribuie si la mentinerea in timp a aspectului proaspat al incaperilor tratate. Distributia uniforma a caldurii asigura o circulatie mai redusa a aerului, cu consecinta ca se ridica mai putin praf. Caracteristica ceramica a suprafetei evita incarcarea electrostatica si legarea chimica a parti­culelor de murdarie.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 25 – aprilie 2007

 



Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2007/04/22/thermoshield-thermoshield-va-protejeaza-casa-sanatatea-si-punga/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.