«

»

ISOVER ROMANIA: Premiera industriala. O noua linie de productie a vatei minerale de sticla la Ploiesti

Share

Saint-Gobain Isover Romania a inaugurat o noua linie de productie a vatei minerale de sticla, amplasata pe platforma industriala de la Ploiesti, investitia ridicandu-se la peste 35 de milioane de euro.

Linia de productie are o capacitate anuala de aproximativ 20.000 de tone, iar pana la finalul anului 2007 volumul total al productiei este estimat la peste 16.000 tone. Din productia totala, 50% sunt distribuite pe piata interna, iar cealalta jumatate din productie este exportata in special in tarile din sud-estul Europei.

Cuptorul pentru linia de productie a vatei minerale de sticla a fost aprins pentru prima oara la 27 ianuarie 2007, iar dupa procesul de testare, primele produse au fost fabricate in 26 februarie 2007. Lucrarile au durat 4 luni, iar pentru intreaga constructie de pe platforma industriala de la Ploiesti acestea s-au finalizat dupa aproximativ un an de zile.

Suprafata pe care a fost amplasata noua linie de productie este de 10.000 m2, intregul complex industrial de la Ploiesti intinzandu-se pe 15 hectare. Totodata, investitia a generat peste 100 de locuri de munca, numarul total al angajatilor fiind acum de 205.

Optimizarea productiei va fi asigurata prin folosirea unei tehnologii avansate – tehnologia de tip TEL –  care confera performante in materie de fonoizolatie si fonoabsorbtie, dar si obtinerea unor caracteristici termice ideale.

„Investitia in noua linie inseamna de fapt majorarea capacitatilor de productie si raspunde unei cereri din ce in ce mai mari existente pe piata produselor termoizolatoare si fono­absorbante. Prin aceasta investitie, Saint-Gobain Isover Romania isi consolideaza pozitia de lider, furnizand la standarde inalte produse ce beneficiaza de o tehnologie inovatoare“, a declarat la inaugurare Razvan Stefanescu – directorul general al Saint-Gobain Isover Romania.

Saint-Gobain Isover Romania devine astfel cel mai important furnizor in domeniul materialelor izolante din Romania, detinand o cota de piata de 48% pe segmentul vatei de sticla, iar pentru vata bazaltica o cota de piata de 55%.

Privind in viitor, pentru anul 2010, Saint-Gobain Isover Romania preconizeaza extinderea productiei sale in acest sector prin inaugurarea unei a doua linii tot in cadrul fabricii de la Ploiesti, care sa asigure diversificarea gamei de produse din vata minerala de sticla.

„Rata de crestere a economiei romanesti, potentialul de dezvoltare a pietei sunt atuuri care ne impulsio­neaza sa ramanem fideli obiectivelor noastre pe termen lung si sa privim Romania ca pe o baza importanta pentru strategia noastra de dezvoltare“, a precizat Claude Imauven, Senior Vice-President si President, Construction Products Sector in cadrul Saint-Gobain.

Isover Romania are o gama completa de produse din vata minerala de sticla si bazaltica. Printre cel mai bine vandute produse de vata minerala de sticla sunt saltelele rulate de 5 sau 10 cm grosime, cu sau fara caserare cu folie de aluminiu RIO sau AKUSTO, folosite la izolarea podurilor, a mansardelor de tip sarpanta, a peretilor despartitori de structura usoara – placati cu gips-carton. In cazul vatei bazaltice, cele mai vandute produse sunt placile Toplan –  PLU (placi usoare), utilizate atat pentru inchideri, cat si pentru compartimentari. O solicitare crescuta se inregistreaza si in cazul placilor Fasoterm (placa rigida), utilizate pentru izolarea termica si fonica a peretilor tencuiti de fatada, ca si pentru placile Dachoterm (placi rigide) pentru izolarea termica a teraselor.

In anul 2005, Saint-Gobain a achi­zitionat liderul pietei de gips-carton, Rigips Romania. Cifra de afaceri pe anul 2006 realizata de Rigips Romania a fost de 143.504.621 RON (42 M euro), iar profitul din exploatare a fost de 30.607.975 RON. In prezent, Rigips Romania are 272 de angajati. Compania activeaza prin intermediul a trei unitati de productie, si anume: Fabrica de Ipsos – Turda, Fabrica de Placi Gips-Carton – Turda si unitatea de concasare si procesare a rocii de ghips – Cheia.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 27 – iunie 2007

 



Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2007/06/07/isover-romania-premiera-industriala-o-noua-linie-de-productie-a-vatei-minerale-de-sticla-la-ploiesti/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.