«

»

PROADITIV: Hidroizolatia suprafetelor minerale. Hidroizolanti rigizi si flexibili in strat subtire

Share

Cu o experienta de mai bine de 50 de ani in cercetare, dezvoltare si productie, PTB Compaktuna va ofera produse de inalta calitate pentru hidroizolatii, pardoseli, betoane si mortare etc.

Va prezentam doua materiale revolutionare in industria de constructii, care, datorita compozitiei acestora, respectiv caracteristicilor unice, au dat un nou inteles procedurii de hidroizolare-impermeabilizare in strat subtire.

Datorita vastei experiente acumulate, se evidentiaza in primul rand tehnologia simpla necesara aplicarii acestor materiale, consumul redus si raportul excelent calitate-pret, care au facut ca aceste produse hidroizolatoare sa fie intre cele mai solicitate din gama noastra.

 

Plaspactuna

Este un mortar uscat (glet) hidroizolant gata preparat, monocomponent, in forma de pulbere, pentru hidroizolarea suprafetelor de beton si mortar de ciment. Iata principalele caracteristici:

• se aplica in strat subtire (2–3 mm) cu pensula, bidineaua sau mecanizat;

• rezista la o presiune de apa de 1 atm. de pe latura pozitiva, respectiv 0,5 atm. de pe latura negativa;

• capacitate buna de imbinare a crapaturilor;

• rezistenta mecanica ridicata;

• aderenta excelenta la suport;

• poate fi utilizat la hidroizolarea fundatiilor, peretilor, a bazinelor de apa potabila, piscinelor, subsolurilor, podurilor si a altor constructii de beton etc;

• poate fi aplicat pe suprafete solide, curate si uscate, din beton, piatra, caramida etc., in doua straturi;

• la cerere, poate fi colorat si utilizat ca invelis final colorat pentru piscine.

 

Instructiuni de utilizare

Suprafata se va curata de ulei, praf si alte impuritati, respectiv vor fi indepartate partile deteriorate, desprinse de beton, mortar etc.

Se va umezi in mod uniform suprafata uscata pe care urmeaza a fi aplicat, fara a lasa ca apa sa stea pe suprafata. Crapaturile, rosturile si colturile se repara anterior cu mortar Plaspactuna de o consistenta mai densa. Dupa incheierea lucrarilor de pregatire, daca suprafata se usuca, se va umezi din nou.

Pregatirea primului strat: la un sac de Plaspactuna (20 kg) se adauga 22–25% apa (4,5–5 litri) in asa fel incat sa se obtina consistenta optima (sa poata fi intinsa). Compozitia se amesteca din nou, dupa 15 minute, dupa care se va aplica pe suprafata. Stratul urmator se aplica abia dupa solidificarea primului strat.

Pregatirea stratului al doilea: inainte de aplicare, daca suprafata este uscata, se va umezi in mod uniform, fara a permite sa se acumuleze apa pe acesta. La un sac de Plaspactuna (20 kg) se adauga 25–30% apa (5–6 litri) in asa fel incat sa se obtina consistenta optima. Se aplica mortarul Plaspactuna pe primul strat umezit, astfel incat sa se obtina o suprafata lipsita de pori.

 

Membraan

Este o solutie pe baza de rasina, monocomponenta lichida, pentru hidroizolarea suprafetelor de beton, tencuiala, sapa lemn, gips-carton etc.

Principalele proprietati ale produsului Membraan sunt:

• este un material cu flexibilitate ridicata;

• aplicabil prin pensulare, pulverizare in doua straturi;

• se utilizeaza la izolarea bailor, bucatariilor, teraselor etc;

• poate fi aplicat atat pe suprafete exterioare, cat si pe suprafete interioare, atat pe orizontala, cat si pe verticala;

• dupa aplicare, se va proteja prin placare (gresie, faianta, tencuiala etc.);

• se foloseste la hidroizolarea piscinelor impreuna cu un grund special.

 

Instructiuni de utilizare

Membraan se aplica numai pe o suprafata curata, uscata, fara impuritati, pete de ulei etc. Poate fi aplicat pe beton, tencuiala, gips-carton etc.

Colturile, muchiile, crapaturile trebuie eliminate (prin formare de holker, cu banda autoadeziva elastica sau de hartie) pentru ca aplicarea sa se poata efectua in mod continuu.

Se aplica in doua straturi cu pensula, peria sau cu rola. Al doilea strat se va aplica numai dupa uscarea primului strat.

In cazuri speciale (pereti crapati, cladiri langa sosele expuse vibratiilor etc.), se aplica inca un strat – cel de-al treilea. Produsele prezentate sunt comercializate in Romania din anul 2001 si beneficiaza de recomandarea multor specialisti si beneficiari. Ca dovada a calitatii produselor sunt si sutele de lucrari de referinta executate cu succes de-a lungul timpului. Produsele sunt certificate CE, au Agrementul Tehnic si avizul MLPAT si pot fi achizi­­tionate de la reteaua de reprezentanti ai Proaditiv SRL din intreaga tara.

Pentru detalii tehnice, sfaturi si recomandari, va rugam sa ne contactati la nr. de tel: 0266–379050 sau la adresa: www.proaditiv.ro.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 27 – iunie 2007

 



Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2007/06/07/proaditiv-hidroizolatia-suprafetelor-minerale-hidroizolanti-rigizi-si-flexibili-in-strat-subtire-2/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.