«

»

CORSARUL ROSU: Partener de incredere

Share

Constituita initial ca o mica afacere de familie in anul 1993, societatea  Corsarul Rosu de atunci nu lasa sa se intrevada evolutia rapida de mai tarziu, care a transformat-o astazi in lider in productia de agregate de balastiera, materiale de constructii, precum si in transportul acestora in zona de sud a tarii, in special in zona Capitalei.

Implementarea sustinuta a unor metode avansate de management si marketing, folosirea celor mai noi si avansate tehnologii, calitatea produselor si serviciilor, profesionalismul specialistilor, precum si flerul deosebit in afaceri al conducerii au asigurat o ascensiune rapida, Corsarul Rosu transformandu-se intr-o companie puternica, eficienta si prospera, care isi diversifica rapid sectoarele de activitate, in functie de necesitatile si oportunitatile oferite in special de piata constructiilor, o  piata in dezvoltare rapida si sustinuta.

Consecinta a politicii de dezvoltare in ritm accelerat si a modului in care intelege sa se individualizeze si pozi­tioneze pe piata, Corsarul Rosu a obtinut in acesti ani recunoasterea eforturilor depuse obtinand locul III pe tara in segmentul extractiei pietrisului si nisipului si locul III pe judetul Giurgiu la categoria intreprinderi mijlocii.

 

Agregate

Productia de agregate minerale este sustinuta de cele doua balastiere si de cele doua statii de sortare localizate pe malul raului Arges, transportul agregatelor  (balast amestec optimal 0-71 mm pentru platforme carosabile si fundatii de drumuri, agregate sortate si balast de Arges),  recunoscute prin calitate, asigurandu-se cu flota de autocamioane proprii de ultima generatie, marcile Volvo, Man si Renault.

 

Betoane

Societatea detine doua statii de betoane Liebherr, cu capacitatea de 100 mc/h fiecare, unde se fabrica betonul pentru structuri si betonul rutier, 20 automalaxoare Volvo si Man si patru pompe Putzmeister, cu bratul de 24 m, 36 m si 46 m.

In conditiile in care Corsarul Rosu detine balastiere si statii de sortare, precum si opt Cementruck-uri pentru transportul cimentului vrac, aprovizionarea ritmica cu materiale a statiilor de betoane este garantata, acestea putand livra beton nonstop, daca necesitatile pietei de materiale de constructii o cer.

 

Constructii Si utilaje de constructii

In ultima perioada de timp, societatea a devenit interesata si a inceput structurarea si dezvoltarea sectorului de constructii si utilaje pentru constructii si terasamente, initiativa materializata prin constituirea unui parc de utilaje bine dotat, din care fac parte excavatoare Volvo si Hanomag, cilindri compactori Bomag, autoincarcatoare frontale cu capacitatea intre 3,5 si 5,5 m3 Volvo si Caterpilar, buldo­excavatoare Volvo, automacarale de 12 t si platforme pentru transport greu tip Faymonville de 35 si 75 t.

 

Service auto – statie ITP

Pentru intretinerea numerosului parc auto detinut de companie, a fost luata in calcul posibilitatea infiintarii unor structuri specializate proprii, initiativa finalizata prin constituirea unui Service Auto si a unei Statii ITP, dotate cu tehnologie performanta care presteaza servicii si pentru terti.

 

Turism, sport cu motor

Corsarul Rosu desfasoara activitati si in domeniul turismului si al  sportului cu motor, sectoare pe care doreste sa le dezvolte in viitorul apropiat.

 

Transport aerian

Prin achizitionarea a doua elicoptere EC 120 B si EC 135 P2i, SC Corsarul Rosu Impex 93 SRL doreste sa patrunda pe o piata exclusivista si putin dotata la aceasta ora, piata operatorilor de transport aerian. Posibilul succes al acestei prime incercari va duce, cu siguranta, la dorinta dezvoltarii noului domeniu de activitate, in sensul achizitionarii si a altor aparate de zbor si al construirii unui helioport.

 

Cartier rezidential „La Rivierre”

Corsarul Rosu executa lucrari de constructii ca antreprenor general sau ca subantreprenor de specialitate, un accent deosebit punandu-se pe investitiile proprii, exemplul cel mai graitor fiind demararea lucrarilor pentru construirea cartierului rezidential „La Rivierre“, situat in apropierea autostrazii Bucuresti-Pitesti, km 30, intr-o zona naturala tentanta.

Complexul rezidential va fi compus din 60 de vile P+M cu suprafata utila intre 250 si 300 mp, protejate cu termosistem exterior, avand urmatoarele detalii constructive: suprafata medie a terenului – 850 mp; amprenta la sol – 170 mp, din care locuibil – 110 mp, garajul – 20 mp si terasa – 25 mp; suprafata etajului – 90 si 150 mp.

Complexul se dezvolta pe o zona inalta, neinundabila, amplasata intr-un peisaj atractiv, si dispune de o multitudine de facilitati:

• zona ingradita cu acces controlat;

• paza permanenta asigurata de o firma specializata;

• alei de acces de 7 m latime cu benzi de 3,5 m pe sens;

• alimentare cu apa de calitate excep­tionala, din puturi de mare adancime – 170 m;

• sisteme de canalizare separate pentru ape menajere si ape pluviale;

• statie de epurare ecologica pentru ape uzate;

• zona comerciala, club, teren de tenis si parc de joaca pentru copii;

• sisteme de telefonie, televiziune prin cablu, internet, supraveghere video etc;

• retea proprie de energie electrica de joasa tensiune, legata direct la reteaua de inalta tensiune;

• retea de gaze naturale pentru incalzire si consum menajer;

• posibilitatea construirii de piscine exterioare de circa 80 mc.

Structura de rezistenta a caselor, din cartierul rezidential „La Rivierre“, este pe cadre din beton armat cu zidarie portanta din caramida Porotherm de 30 cm grosime la exterior si 25 cm grosime la interior, calculate pentru cutremure de 8,5 grade pe scara Richter.

Pentru marirea confortului termic si reducerea consumului de energie, pardoselile de la parter au un strat termoizolant din polistiren extrudat de 3,0 cm, iar fatadele sunt protejate cu termosistem de 6,0 cm grosime de la Baumit, peste care se aplica tencuiala decorativa.

Invelitoarea este din tabla profilata tip tigla, productie Plannja Suedia.

Pentru finisajele interioare s-au folosit:

• tamplarie PVC armat si geam termopan, productie Rehau;

• parchet laminat de calitate superioara importat din Germania;

• gresie si faianta import Spania si Italia;

• reteaua de internet si cablu TV este pe fibra optica;

• echipamente tablouri electrice – furnizori Moeller si Legrand;

• la garaje se vor folosi usi sectio­nale automatizate (cu comanda electrica), tip Hormann, Germania.

• incalzire centrala, independenta pentru fiecare casa, de ultima generatie (consum mic, fiabilitate mare).

Datorita volumului mare de forta de munca concentrata pe aceste lucrari,  dotarii cu utilaje performante si asigurarii unui flux permanent de materiale, va garantam termene de finalizare a constructiilor foarte bune (lucrarile pentru primul cvartal de 20 de vile au fost demarate la inceputul anului 2007, iar termenele de finalizare sunt preconizate pentru luna martie a acestui an.

Va invitam sa deveniti partenerul nostru de afaceri, garantandu-va o colaborare reciproc avantajoasa, bazata pe transparenta, exigenta si profesionalism.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 34 – ianuarie-februarie 2008

 

Autor:
Ana Maria PREDA – director de vanzari



Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2008/02/28/corsarul-rosu-partener-de-incredere/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.