«

»

ICOPAL: Sistemul Teranap JS – o solutie constructiva moderna pentru realizarea teraselor circulabile si necirculabile in sistem monostrat

Share

De peste 50 de ani, Siplast este un lider mondial de necontestat in domeniul inovatiei sistemelor de hidroizolatii destinate teraselor si fundatiilor. Fie ca este vorba despre inventarea in 1968 a bitumului modificat cu SBS care confera membranelor bituminoase proprietati elastomerice, facandu-le astfel sa reziste la amplitudini termice importante, sau despre punerea la punct in 1997 a membranei monostrat cu lipire la rece prin benzi autoadezive, Siplast s-a remarcat atat prin capacitatea sa novatoare, cat si prin fiabilitatea si durabilitatea sistemelor concepute. Membra a grupului danez Icopal, lider mondial in domeniul hidroizolatiilor, Siplast concentreaza, in prezent, intreaga activitate de cercetare si dezvoltare a acestuia.

In Romania, Siplast este prezent inca din 1995, cand a furnizat materiale pentru modernizarea Hotelului Athénée Palace Hilton. De atunci si pana in prezent, au urmat numeroase realizari in domeniul constructiilor halelor metalice, hotelurilor si mallurilor. De remarcat este faptul ca principala asteptare a clientilor societatii o reprezinta longevitatea si fiabilitatea sistemelor Siplast, acestea fiind garantate 10 ani de catre firma de asigurari AXA si avand o durata de viata confirmata cuprinsa intre 30 si 40 de ani.

 

Teranap JS este un sistem de hidroizolatie monostrat destinat realizarii teraselor circulabile si necirculabile.

Sistemul are la baza o membrana bituminoasa din bitum modificat cu SBS care ii confera proprietati elastomerice.

Mai mult, membrana avand o grosime de 4,5 mm este armata cu netesut de poliester cu  densitatea 250 g/m2, facand-o extrem de rezistenta si conferindu-i o rezistenta la rupere si strapungere extrem de ridicata.

Sistemul se compune din:

• o bariera de vapori asezata in aderenta totala pe placa de beton dupa aplicarea in prealabil a unui strat de amorsa bituminoasa pe baza de xilen, in proportie de 300 g/m2. Termoizolatia din polistiren expandat de 25 Kg/m3 sau din poliuretan se fixeaza pe bariera de vapori cu ajutorul cleiului special Icopal Pur Glue;

• membrana Teranap JS se asaza deasupra termoizolatiei, dupa asternerea in prealabil a unui strat de impaslitura din fibra de sticla cu densitatea 100 g/m2, Verecran 100. Rosturile membranei Teranap JS sunt autoa­dezive la rece, pentru a evita eventuala ardere a termoizolatiei si a impasliturii de fibra de sticla aflate sub membrana.

Pentru asigurarea unei etan­seitati perfecte, deasupra rosturilor membranei Teranap JS, se termosudeaza o banda lata de 20 cm din bitum SBS, Banda Couvre Joint.

Deasupra membranei Teranap JS, se pot aseza dale din lemn sau ciment pe suporti mobili, in cazul teraselor circulabile, sau geotextil si un strat de 30 cm de pietris in cazul teraselor necirculabile.

Membrana poate fi folosita si in sistem de terasa inversata.

Sistemul Teranap JS poate inlocui cu succes un sistem bistrat, fiind un sistem mai economic si mai rapid de instalat.

In vederea realizarii unei terase circulabile, se poate recurge la montarea suportilor reglabili Plot Zoom, suporti special conceputi pentru a repartiza uniform sarcina pe o suprafata cat mai mare, evitandu-se astfel riscul de poansonare (gaurire) a membranei ce asigura hidroizolatia. Plot Zoom dispune de un sistem de filet care permite reglarea fiecarui suport pe inaltime. Suportii Plot Zoom sunt disponibili in mai multe dimensiuni, de la 40 la 220 mm. Suportii Plot Zoom pot fi montati pe o terasa avand panta cuprinsa intre 0 si 5%.

Dalele Dalle Boise sunt un element de finisare confectionat din lemn de pin sau din teck, tratate cu substante impotriva putrezirii. Ele au latura de 50 cm si sunt prevazute cu un sistem de fixare cu claveta, asigurandu-le o fixare stabila pe suportii Plot Zoom.

Integralitatea sistemului Teranap JS, inclusiv suportii Plot Zoom si dalele Dalle Boise sunt garantate 10 ani si au o durata de viata cuprinsa intre 30 si 40 de ani.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 35 – martie 2008



Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2008/03/29/sistemul-teranap-js-o-solutie-constructiva-moderna-pentru-realizarea-teraselor-circulabile-si-necirculabile-in-sistem-monostrat/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.