«

»

BAUMIT: Sisteme Murexin pentru placaje. NOUTATI

Share

Murexin – o marca a firmei Baumit RomÂnia

Inca din anul 1995, odata cu infiintarea sa, firma Baumit Romania a introdus pe piata si primele produse cu marca MUREXIN, respectiv adezivii pentru placaje ceramice. Firma Murexin AG din Austria face parte, de mai bine de 20 de ani, din grupul Schmid Industrie Holding, unul dintre cei mai mari producatori de materiale de constructii din Europa, grup din care face parte dealtfel si Baumit Romania. Baumit Romania este unicul reprezentant autorizat, pentru producerea, importul si comercializarea produselor Murexin.

 

Adezivii Murexin – o noua imagine !

Sistemele Murexin pentru placare tip standard si tip flexibil (pentru piscine, fatade, terase, zone cu agre­sivitati chimice etc.) au mai fost prezentate in paginile revistei.

Despre noua imagine a produ­selor am mai „vorbit“ odata cu prezentarea noilor chituri Murexin.

Echipa de marketing de la Murexin a finalizat proiectul privind noile denumiri si imagini ale produselor care alcatuiesc domeniul „Fliesenverlegetechnik – Tehnica montarii placajelor“.

Si fiindca produsele de baza care alcatuiesc sistemul sunt adezivii si chiturile, in acest numar o sa prezentam noua imagine a adezi­vilor Murexin, pe care Baumit Romania ii produce in fabricile de la Bucuresti si Teius.

Odata cu schimbarea layoutului sacilor – culoare dominanta „magenta“, au fost completate/schimbate si denu­mirile produselor, pentru a fi mai usor identificate si retinute.

 

Adezivii de culoare alba

Ati remarcat, desigur, in tabelele cu noua imagine a adezivilor si cei doi adezivi de culoare alba, KW 21 si KWF 61.

Din aceasta vara, Baumit Romania a inceput sa produca, in fabricile sale din Romania, cei doi adezivi de culoare alba pentru placaje, unul de tip Standard – C1T si altul de tip Flexibil – C2T, S1, si sa-i introduca pe piata la un raport pret/calitate foarte atractiv. De ce? Pentru ca exista numeroase tipuri de placi din marmura, piatra naturala si artificiala, placute tip mozaic, la interior sau la exterior, care „prefera“ albul. Altfel spus, pentru a ramane curate si frumoase dupa montare, trebuie lipite cu adezivi de culoare alba.

Adezivii de culoare alba trebuie „intelesi“ ca adezivi universali, care se pot folosi la toate tipurile de placaje, inclusiv cele ceramice.

Piata placajelor ne surprinde in fiecare zi. Se importa placi din toate colturile lumii, de la placi normale de gresie si faianta, la placi „artistice“, exotice, foarte multe din piatra naturala sau artificiala. Nu stim totdeauna cum reactioneaza cu adezivii de culoare gri. Cand exista un dubiu, trebuie facute teste prealabile.

Iata cateva fotografii cu placaje artistice de tip mozaic si placaje la piscine, la care s-au folosit adezivii de culoare alba.

 

Placaje in sistem Murexin – ghid de informare/aplicare

Pentru a veni in sprijinul tuturor celor implicati in domeniu – distribuitori, vanzatori, cumparatori, dar mai ales aplicatori – meseriasi, Baumit Romania a elaborat un ghid de buzunar pentru placaje in sistem. Sunt prezentate produsele in sistem pentru placaje interioare – pereti si pardoseli si pentru placaje exterioare, cu informatii privind caracte­risticile produselor si detalii privind ordinea fireasca a operatiilor de lucru, de la pregatirea suportului pana la curatare.

Brosura contine si recomandari privind alegerea produselor si un minidictionar – vocabular specific lucrarilor de placare.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 40 – august 2008

 

Autor:
ing. Mihalache Paun, Product manager Murexin – Baumit
Romania



Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2008/08/30/baumit-sisteme-murexin-pentru-placaje-noutati/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.