«

»

Fabrica de tesaturi SEFAR, Sighisoara

Antreprenor: SC Züblin Construct SRL

Beneficiar: SC Sefar SRL

Proiectant: SC Stoessel Consult SRL

Subantreprenori: SC Imsat SRL, SC Lupp Construction Romania SRL, SC Ruukki Romania SRL,

SC Loading System SRL, SC Tc System SRL, SC General Izocom SRL, SC Huniconst SRL

 

Caracteristici tehnice si functionale

Fabrica de tesaturi textile industriale Sefar a fost construita in municipiul Sighisoara pe o suprafata de teren de 25.000 mp; cladirea are suprafata construita desfasurata de 13.859 mp.

Hala industriala are parter si etaj partial, inglobat in inaltimea halei; structura de rezistenta este din beton armat monolit, cu grinzi precomprimate prefabricate din beton, ce reazema articulat pe capetele stalpilor.

Acoperisul, in sase ape, a fost executat din tabla cutata trapezoidala, peste care s-a pus o bariera din vapori, termoizolatie din vata minerala rigida si hidroizolatie din membrane tip SIKA.

Datorita caracteristicilor produselor finite, ce trebuie sa se incadreze in limite de toleranta extrem de severe, a trebuit proiectat un sistem HVAC unic, care sa asi­gure aceeasi umiditate relativa, aceeasi temperatura si aceeasi puritate a aerului 24 de ore din 24, pe tot parcursul anului calendaristic. Aceste deziderate au fost posibile prin etansarea perfecta a pardoselilor si prin crearea unei simbioze intre sistemele de umidificare, ventilare, purificare si climatizare a aerului din incinta constructiei.

Toate instalatiile, inclusiv podurile rulante, sunt proiectate si construite intr-un mod integrat, in vederea reducerii la minim a greutatii constructiei si implicit a costurilor.

La exterior s-a creat o zona tampon de vegetatie, pe o suprafata de aproximativ 2.250 mp.

Acest proiect a fost finalizat in conditii deosebite de calitate intr-o perioada de un an (proiectare si executie) datorita bunei colaborari intre client, proiectant si antreprenorul Züblin Construct.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 41 – septembrie 2008

Permanent link to this article: http://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2008/09/30/fabrica-de-tesaturi-sefar-sighisoara/

Comenteaza acest articol

Adresa de email nu va fi publicata.

 

Te rugam sa astepti...

Fii la curent cu noutatile tehnice
din domeniul constructiilor!

Daca vrei sa fii la curent cu prezentari de materiale si tehnologii noi, studii tehnice de specialitate, informatii de la patronatele si asociatiile profesionale din domeniul constructiilor, completeaza mai jos adresa de email si numele.

Abonandu-te la newsletter-ul Revistei Constructiilor vei putea descarca, gratuit, din sectiunea Arhiva, in format pdf, orice numar al revistei incepand cu anul 2005.

Fii la curent cu noutatile tehnice
din domeniul constructiilor!

 

Daca vrei sa fii la curent cu prezentari de materiale si tehnologii noi, studii tehnice de specialitate, informatii de la patronatele si asociatiile profesionale din domeniul constructiilor, completeaza mai jos adresa de email.

 

Abonandu-te la newsletter-ul Revistei Constructiilor vei putea descarca, gratuit, din sectiunea Arhiva, in format pdf, orice numar al revistei incepand cu anul 2005.

 

Completeaza mai jos adresa de email!

Aboneaza-te! Revista Constructiilor poate fi citita gratuit!