«

»

SYSTEMA: Echipamente pentru ventilarea si climatizarea spatiilor

Share

Între 11-15 februarie 2009, S.C. SYSTEMA ROMANIA S.R.L. a participat la a XVIII-a editie a Targului specializat in instalatii – Ambient Instal Cluj.

Alaturi de echipamentele destinate incalzirii prin radiatie: tubulatura radianta cu recirculare „OHA“, tuburi radiante modulare „INFRA“ produse in 12 modele si doua versiuni (inox sau otel aluminizat) sau panouri radiante ceramice si incalzirii cu aer cald: generatoare de aer cald (suspendate sau de pardoseala), SYSTEMA ROMANIA isi largeste sfera de activitate si in domeniul ventilarii si climatizarii.

 

SYSTEMA ROMANIA se adapteaza cerintelor actuale ale pietei care solicita instalatii „la cheie“ cu accent vizibil pe calitate, oferind atat clientilor directi cat si retelei sale de distribuitori o gama larga de accesorii si echipamente pentru ventilarea si climatizarea spatiilor comerciale, administrative, industriale etc.

La Ambient Instal Cluj a fost expusa o gama larga de grile si anemostate din aluminiu anodizat de cea mai buna calitate, atat pentru montajul in perete sau pardoseala cat si pentru montajul pe tubulatura rectangulara sau circulara.

Din gama de produse prezentate n-au lipsit grilele de transfer pentru montaj in usi, grilele anti-foc, grilele cu filtru, grilele gravitationale si cele de exterior.

Anemostatele pentru plafoane 1-4 directii, difuzoarele elicoidale, difuzoarele tip jet cu un design deosebit sau difuzoarele panou cu diverse geometrii, realizate din aluminiu extrudat natural sau vopsit, toate aceste elemente pot fi montate aparent in incaperi cu destinatie diversa, de la spatii administrative si comerciale pana la spatii cu cel mai inalt grad de exigente estetice. În ceea ce priveste partea de reglare a debitului de aer, gama de produse ale firmei MP3 Italia este, de asemenea, foarte diversa: clapete de suprapresiune, registre de reglare (clapete de reglare), regu­latoare de debit pentru debit variabil sau constant (circular sau rectangular), regulator tip Iris etc. si servomotoare pentru actionarea acestora.

Este important de precizat ca toate aceste elemente dispun si de accesorii: plenum, filtre, tubulatura flexibila izolata sau neizolata cu diverse clase de rezistenta la foc, racorduri, adezivi si benzi adezive, coliere precum si alte elemente care permit un montaj foarte usor.

De asemenea, MP3 Italia produce clapete antifoc rectangulare si circulare pentru montajul pe tubulatura sau pereti, cu toate accesoriile corespunzatoare, produsele fiind certificate in conformitate cu nor­mele italiene si normele europene de produs.

La expozitia internationala de instalatii de la Cluj a fost expus si un recuperator de caldura seria XRC in contracurent, dotat cu schimbator de caldura aer-aer cu randament mare, filtre, inverter, baterie de incalzire (electrica sau cu agent termic), baterie de racire etc.

MP3 produce recuperatoare de caldura standard, cu debite de aer intre 250 mc/h si 6.000 mc/h, dar si la cerere, recuperatoare speciale.

Din gama produselor speciale, au fost prezentate difuzoarele elicoidale si difuzoarele tip jet cu actionare prin resort termostatic, o solutie revo­lutionara pentru sistemele de aer conditionat. Daca aerul este cald atunci resortul termostatic (utilizat uzual in tehnica medicala) se destinde, orientand jetul catre zona de jos a halei. În cazul in care aerul care trebuie introdus in incapere este rece, atunci arcul se comprima, orientand conurile difuzorului elicoidal astfel incat difuzia aerului rece sa se faca la partea de sus a incaperii sau orienteaza jetul catre plafon. Cateva din curbele de viteza sau bataia jetului pentru aceste echipamente, trasate in urma experimentarilor in vederea certificarii produselor, sunt prezentate in figurile alaturate (in functie de situatia specifica: aer cald sau aer rece).

Pentru orice alte informatii tehnice suplimentare va stam la dispozitie la noul nostru sediu din Bd. Basarabia 96B, et.1, tel/fax: 021-252.16.21; 021-252.16.28, e-mail: office@systema.ro.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 47 – aprilie 2009



Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2009/04/04/systema-echipamente-pentru-ventilarea-si-climatizarea-spatiilor/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.