«

»

CARPATCEMENT: Heidelbergcement grup in Romania – amprenta noastra pe ceea ce facem!

Share

HeidelbergCement este unul dintre cei mai mari investitori germani din Romania. Grupul are activitati in domeniul productiei de ciment, betoane si agregate prin companiile CARPATCEMENT Holding, CARPAT BETON respectiv CARPAT AGREGATE.

 

Succesul clientilor nostri este si succesul nostru! Companiile apartinand Grupului HeidelbergCement din Romania sunt preocupate sa isi maximizeze eforturile pentru a le oferi clientilor produse si servicii de calitate, bazandu-ne pe cercetarea stiintifica locala precum si pe transferul de know-how din exterior, in special de la centrul nostru tehnologic din Heidelberg.

Acoperim intreaga gama de cerinte ale clientilor, de la consultanta in domeniul de aplicare pana la oferirea de solutii eficiente si complete de finalizare a proiectelor, testand in comun produsele noastre. Spre exemplu, incepand din 2003, cimenturile CARPATCEMENT® si agregatele produse de CARPAT AGREGATE au fost testate in betoane si mortare in cadrul unui institut de cercetare din Romania. Rezultatele experimentale obtinute au constituit o parte din baza fundamentarii tehnice a anexei nationale de aplicare a SR EN 206-1:2002, rega­sita in Codul de practica pentru produce­rea betonului CP 012/1:2007.

CARPATCEMENT Holding primeste si prelucreaza, in mod eficient, feedback-ul tehnic venit de la CARPAT BETON, client foarte exigent si cu dise­minare nationala (18 statii de betoane). Avem, astfel, intotdeauna, un feedback tehnic, direct, continuu si cu acoperire nationala referitor la produsele noastre, indiferent de fabrica de ciment din care provin.

Avand la baza un transfer important de know-how tehnic, de la centrul tehnologic din Heidelberg si colaborand eficient, pe orizontala, cu omologii din tarile europene unde suntem prezenti, ne implicam in activitati nationale care au ca scop sporirea calitatii, eficientei si durabilitatii constructiilor.

Sprijinim performanta viitorilor ingi­neri prin organizarea Concursului National anual „Premiile Profesionale Carpatcement” in sase facultati de profil din Bucuresti, Timisoara, Cluj si Iasi. Ajuns la editia a VII-a, la acest concurs au participat in jur de 1.000 de studenti care si-au testat capacitatea de acumulare a cunostintelor de specialitate, au primit diplome si scrisori de recomandare ce reprezinta atuuri importante la angajare.

Sprijinim, in mod deosebit, performanta viitorilor arhitecti prin oferirea de premii si sustinerea financiara a unor concursuri in care se premiaza cele mai bune utilizari ale betonului in arhitectura, in colaborare cu asociatiile profesionale de profil.

Pentru asigurarea unui transfer direct de know-how am organizat vizite tehnice de informare cu factori de decizie in cadrul Heidelberg Technology Center si in fabricile noastre din Romania, Polonia si Germania. Studentii Universi­tatii Politehnica din Bucuresti si ai Universitatii Tehnice de Constructii Bucuresti au avut ocazia sa urmareasca, in mod direct, in fabrici, statii de betoane si in cariere fluxul specific de productie in cadrul unor vizite tehnice de o zi sau a unor stagii mai extinse de practica.

Sponsorizam si organizam conferinte tehnice, aparitii de carte, reviste de specialitate, mese rotunde si simpozioane, fiind un partener tehnic stabil al institutelor de cercetare, al universitatilor si al altor institute de profil din tara.

In premiera nationala si anticipand aparitia reglementarii nationale CP 012/1:2007, CARPATCEMENT Holding a derulat, incepand cu anul 2006, actiuni ample de informare cu caracter national prin Campania „Beton la Standarde Europene”. Aceasta campanie repre­zinta contributia noastra la implemen­tarea „betonului european” in Romania, un beton durabil si eficient sub aspectul costurilor inglobate, pentru dezvoltarea durabila a tarii.

De la intrarea Grupului Heidelberg­Cement in Romania, in 1998 prin preluarea fabricii de la Bicaz, pretuind in mod deosebit relatiile traditionale stabilite de-a lungul timpului intre fabrici si institutele de profil sau universitatile locale, suntem si vom ramane parteneri tehnici ai acestora.

Pe site-ul www.heidelbergcement.ro puteti gasi o interfata tehnica virtuala cu piata. In sectiunea speciala denumita INFOTECHNIK utilizatorii au la dispo­zitie informatii asupra produselor si servi­ciilor noastre precum si asupra solutiilor durabile de realizare a lucrarilor, asa cum rezulta acestea din studii de specia­litate independente, realizate de institute si universitati de prestigiu. Ne bucu­ram sa avem printre colaboratorii nostri Universitatea Politehnica Bucuresti, Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti, CEPROCIM, INCERC Bucuresti, IPTANA si suntem preocupati in continuare de extinderea colaborarii cu universitati si institute de specialitate.

 

HeidelbergCement este lider mondial pe piata de agregate si un important jucator in domeniul cimentului, betonului si altor activitati conexe, ceea ce il pozitioneaza printre cei mai mari producatori de materiale de constructii din lume.

Compania are 53.000 de angajati in 2.500 de locatii in peste 40 de tari.

Carpatcement Holding, parte a grupului german HeidelbergCement, este unul din liderii pietei de ciment din Romania. Din 1998 pana in prezent, Grupul a investit peste 450 milioane Euro pe piata romaneasca, inclusiv costuri de achizitie. Alaturi de Carpatcement Holding, din grupul german mai fac parte Carpat Beton (divizia de beton) si Carpat Agregate (divizia de agregate).

Prin diviziile sale, Grupul pune la dispozitia clientilor sai materiale de constructie la un standard de calitate recunoscut la nivel international. Grupul acopera intreaga gama de cerinte ale clientilor, de la consultanta in domeniul de aplicare pana la oferirea de solutii eficiente de finalizare a proiectelor.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 76 – noiembrie 2011, pag. 9



Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2011/10/31/carpatcement-heidelbergcement-grup-in-romaniaamprenta-noastra-pe-ceea-ce-facem/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.