«

»

BUREAU VERITAS: Evaluarea conformitatii si servicii de certificare

Share

Infiintata in 1828, societatea Bureau Veritas este un leader mondial in evaluarea conformitatii si in servicii de certificare. Ajutam, in acest fel, clientii nostri sa-si imbunatateasca performantele prin servicii si solutii inovatoare, in scopul de a se asigura ca produsele lor, infrastructura si procesele indeplinesc standardele si reglementarile in termeni de Calitate, Sanatate si Siguranta, Protectia Mediului si Responsabilitate Sociala (QHSE).

Bureau Veritas presteaza servicii in domeniul inspectiilor, analizelor, auditurilor, certificarilor de produse si sisteme de management, certificarea infrastructurii (constructii civile, industrie, echipamente, constructii navale, domeniul reglementat – presiune, nuclear).

BUREAU VERITAS deserveste o baza de clienti de 400.000 companii prin intermediul celor 48.000 de angajati organizati intr-o retea de 930 birouri si 330 laboratoare din 140 tari.

 

Departamentul de Constructii Civile si Industriale din cadrul Bureau Veritas Romania, cu o experienta de peste 10 ani, are angajati cu inalta calificare in specialitatile: teren de fundare, fundatii, structuri din beton armat, structuri metalice, drumuri, in­stalatii de incalzire, ventilare, condi­tio­nare, sanitare, de protectie la foc, electrice. Este recunoscut drept birou de control de terta parte de unul dintre cei mai importanti reasiguratori internationali pentru investitii (SCOR). Datorita acestei recunoasteri, suntem solicitati sa prestam servicii de Control Tehnic la investitiile din Romania finantate de banci, sau investitori francezi, spanioli si alte nationalitati care pretind asigurarea decenala (pe 10 ani) a constructiei / investitiei.

 

Serviciile oferite de Bureau Veritas Romania in domeniul constructiilor civile si industriale includ:

• servicii de control tehnic pentru siguranta constructiilor in caz de seism, fenomene meteorologice, incen­diu, izolare fonica, functionarea instalatiilor etc;

• control si verificare de proiecte de rezistenta si instalatii (electrice, sanitare, termice);

• verificari in exploatare ale instala­tiilor;

• control tehnic de terta parte, comandat voluntar sau pentru asigurarea decenala;

• consultanta in faza de proiec­tare;

• verificari de proiecte de structuri, instalatii, drumuri, teren de fundare etc. de catre verificatori tehnici atestati de minister;

• audituri tehnice in vederea achizitionarii de lucrari de constructii;

• expertize tehnice;

• coordonare privind securitatea si sanatatea in munca pe santiere mobile (Coordonator SSM);

• audit energetic al cladirilor.

Controlul Tehnic al lucrarilor de constructii efectuat de “organisme de terta parte” este mentionat in SR EN 1990-2004 «Bazele proiectarii structurilor – Anexa B – Managementul fiabilitatii structurale pentru lucrari de constructii» si este util pentru proiectele cu valoare mare de investitii sau finantare din fonduri europene, Bureau Veritas fiind o companie cu brand si reprezentare internationala.

In cadrul activitatii de Control Tehnic, certificarea conformitatii lucrarilor de constructii se face in raport cu Normele tehnice romanesti si Caietul de sarcini al beneficiarului lucrarii. Activitatea incepe prin verificarea si avizarea proiectelor, continua cu urmarirea lucrarilor pe santier si raportare saptamanala a neconformitatilor constatate si se incheie cu un Raport Final oficial in care se mentioneaza toate neconformitatile ce nu au fost rezolvate pana la incheierea lucrarilor.

Pentru sustinerea obiectivelor in realizarea lucrarilor de constructii si pentru implementarea reglementa­rilor in domeniul H&S, Bureau Veritas Romania pune la dispozitie servicii profesionale si calificate de SSM (Sanatate si Securitate in Munca).

Securitatea si Sanatatea Muncii (SSM) este reglementata in Romania de un numar de Legi, Hotarari de Guvern si Ordine specifice, aliniate la cerintele Directivelor Europene 89/391/EEC si care definesc condi­tiile pentru prevenirea si reducerea riscurilor de accidente si a imbolna­virilor profesionale.

In vederea implementarii acestor cerinte legale in domeniul proiectarii si executiei pe santier a constructiilor (HG 300/2006), Bureau Veritas Romania are specialisti calificati si acreditati pentru prestarea serviciilor H&S (SSM).

In domeniul energiei eoliene Bureau Veritas Romania are o activitate de peste 3 ani, concretizata atat in verificarea proiectelor de turnuri si fundatii turbine eoliene, cat si in urmarirea executiei lucrarilor pe santier.

Referinte Bureau Veritas in domeniul constructiilor civile si industriale: Ministerul de Justitie; Carrefour Romania; Auchan Romania SA; real,- Hypermarket Romania; DECATHLON; Bricostore Romania; ROMATSA (Romanian Air Traffic Control); RENAULT TECHNOLOGIES ROMANIA; KIABI; IMSAT; Gamesa Wind Romania.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 79 – martie 2012, pag. 70



Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2012/03/18/bureau-veritas-evaluarea-conformitatii-si-servicii-de-certificare/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.