«

»

PSC: Promovarea firmelor romanesti pe pietele internationale

Share

Pe langa structurarea unui sistem national si colaborarea cu autoritatile si asociatiile similare, una dintre directiile fundamentale de sustinere a activitatii si intereselor membrilor PSC este cea de promovare internationala. Scopul este de a incuraja firmele romanesti sa performeze pe pietele internationale si sa atraga investitii straine pe care sa le gestioneze in Romania. PSC, ca membru in Consiliul de Export al Romaniei de pe langa MECMA, prin intermediul UGIR, reprezinta si sustine interesele membrilor sai in toate activitatile care privesc realizarea investitiilor.

 

In acest sens au fost identificate mari oportunitati de operare pe piete internationale si de sustinere a ope­ratorilor economici din domeniul constructiilor, pentru ca acestia sa-si incerce sansa de a participa la proiecte din afara granitelor tarii contractand lucrari care sa aduca marje mai mari de profit si totodata, o dezvoltare si consolidare a portofoliilor de lucrari, o crestere a performantei firmelor proprii si a resursei umane in care investesc. Acestea se pot realiza prin atragerea investi­tiilor straine in sistem de parteneriat. Altfel spus, este o maniera sanatoasa de a face fata competitiei globale, de a salva si a creste notorietatea performantei industriei de constructii din Romania.

Constituindu-se ca o platforma de interconectare a subsectoarelor care activeaza in constructii, PSC acorda suport de promovare tutoror celor implicati in domeniu, incepand cu exportul serviciilor, al materialelor, echipamentelor si accesoriilor pentru constructii civile si industriale, pana la arhitectura, proiectare, mana­gement antreprenorial si orice alte activitati asimilate, sustinand si oferind solutii tuturor categoriilor de companii, indiferent de dimensiune.

Targurile economice si misiunile organizate de Patronatul Societatilor din Constructii in anul 2012 au inregistrat un real succes, motiv pentru care s-a pregatit o lista de astfel de actiuni si pentru anul viitor, atat pentru a incuraja, in continuare, firmele romanesti sa lucreze pe pietele internationale, cat si pentru a atrage investitii straine.

In perioada 24-28.04.2012, PSC a participat, alaturi de firme romanesti, la targul SEEBBE din Belgrad iar intre 18 si 22.04.2012, la targul CONSTRUMA din Budapesta. Misiunile economice organizate anul acesta de patronat sunt in Iraq si Kurdistan, in perioada 05-10.05.2012 si Rusia respectiv, Moscova, in perioada 26-29.09.2012.

In 2013 PSC va participa la Expo Real München care va avea loc in luna octombrie, la targul de la SEEBBE Belgrad, din luna aprilie, la CONSTRUMA de la Budapesta si la Expo Sharjah din Emiratele Arabe Unite.

In acelasi timp, PSC va organiza in 2013 si misiuni economice in Olanda la Rotterdam si in Polonia la Poznan, in luna ianuarie, in Kurdistan in luna februarie, in Libia, in aprilie si in Kazahstan in luna iunie.

La nivel european, Patronatul Societatilor din Constructii este membru al Uniunii Europene a Promotorilor in Constructii  – UEPC, iar la nivel national este afi­liat Uniunii Generale a Industriasilor din Romania – UGIR, reprezentand interesele constructorilor in cadrul comi­siilor de dialog social de la nivelul ministe­relor implicate in activitatea de constructii.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 85 – septembrie 2012, pag. 20



Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2012/09/11/psc-promovarea-firmelor-romanesti-pe-pietele-internationale/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.