«

»

IRIDEX: Renovarea parcarii subterane a unui ansamblu rezidential din Bucuresti. Un nou proiect realizat cu pelicula elastomerica POLYUREA

Share

Pelicula elastomerica din poliuree pura cu intarire rapida, Polyurea FLM, cea mai noua solutie pentru acoperirea suprafetelor de trafic intens, a fost folosita de curand pentru refacerea pardoselilor din parcarea subterana a unui ansamblu de locuinte din Bucuresti.

 

Desi la data inceperii lucrarilor de refacere ansamblul rezidential avea doar trei ani de la darea in folosinta, din cauza ca pardoselile parcarii au fost finisate doar cu beton elicopterizat, acestea s-au deteriorat rapid sub efectul traficului auto cotidian.

 

Solutia de refacere a acestor suprafete folosind Polyurea FLM a fost aleasa datorita unui cumul de avantaje care o impun in fata unor solutii clasice ca, de exemplu, acoperirile cu rasini epoxidice.

Cateva dintre avantajele acoperirilor cu Polyurea FLM sunt:

 

• creeaza o pelicula monolitica, fara rosturi, cu elasticitate ridicata (de pana la 400%)

• are rezistenta chimica excelenta, stabilitate termica si rezistenta la radiatii UV*

• se intareste rapid, substratul peliculizat putand fi expus la trafic in numai o ora

• are rezistenta excelenta la impact, abraziune si perforare

• imbunatateste semnificativ durabilitatea betonului armat

• are permeabilitate scazuta

• poate fi utilizata intr-o plaja larga de temperaturi (intre -300C si +1300C)

• este un sistem prietenos cu mediul (nu contine componenti organici volatili)

Suprafetele acoperite cu Polyurea FLM insumeaza in cazul acestei lucrari 5.000 m2, iar aplicarea efectiva a durat doar 3 zile din totalul de 14 al intregii lucrari de refacere a pardoselilor parcarii. Restul de 11 zile au fost destinate pregatirii suprafetelor si realizarii marcajelor specifice unui astfel de spatiu.

Lucrarea a presupus pregatirea suprafetei din beton, prin sablare si nivelare cu rasina epoxidica, aplicarea amorsei si, in final, aplicarea de poliuree cu grosime de 1,5 mm.

 

In cazul acestei lucrari, Iridex Group Plastic a fost furnizorul de poliuree iar aplicarea a fost realizata de catre Hannover Engineering, companie specializata in realizarea sistemelor de pardoseli si hidroizolatii.

Datorita proprietatilor sale deosebite in ceea ce priveste rezistenta mecanica, chimica si termica, pelicula elastome­rica Polyurea FLM poate fi folosita cu succes intr-o gama larga de aplicatii cum ar fi:

• pardoseli industriale

• fabrici de procesare

• zone de procesare a produselor alimentare

• stadioane

• ateliere si facilitati de productie

• fabrici si uzine

• spatii de productie

 

Pelicula de protectie si/sau de impermeabilizare Polyurea FLM este un sistem pe baza de poliuree pura, avand un continut de solide 100%, flexibila, bicomponenta, cu intarire rapida, ce asigura o inalta rezistenta la coroziune, abraziune si soc termic.

Sistemul Polyurea FLM consta din Polyurea FLM Part A ISO, Polyurea FLM Part B AMINE si pigmenti. Pentru acest produs se recomanda utilizarea unui echipament de inalta presiune cu dozarea componentelor de tipul celor fabricate de firmele GlasCraft sau Graco.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 87 – noiembrie 2012, pag. 20

 Autori:
Cristian Tanase, Alin Murariu – Iridex Group Plastic



Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2012/11/11/iridex-renovarea-parcarii-subterane-a-unui-ansamblu-rezidential-din-bucuresti-un-nou-proiect-realizat-cu-pelicula-elastomerica-polyurea/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.