«

»

PPTT: Evaluarea si certificarea competentelor profesionale ale angajatilor din domeniul executiei si montajului tamplariei termoizolante

Share

pptt logoIn 20 decembrie 2012 a fost autorizat, de catre Autoritatea Nationala pentru Calificari (ANC), Centrul de Evaluare si Certificare din cadrul Patronatului Producatorilor de Tamplarie Termoizolanta pentru evaluarea si certificarea competentelor profesionale obtinute pe alte cai decat cele formale.

Centrul de Evaluare si Certificare din cadrul PPTT este autorizat sa efectueze evaluari si certificari pentru:

1. Calificarea „Confectioner tamplarie din aluminiu si mase plastice“

2. Calificarea „Confectioner geam termoizolator“

3. Ocupatia „Montator tamplarie din aluminiu si mase plastice“

De remarcat este faptul ca Certificatele de competente profesi­onale, obtinute in urma proceselor de evaluare realizate de Centrul PPTT, sunt recunoscute la nivel national avand statutul actelor de studii.

Pentru recunoasterea interna­tionala a certificatelor de competente profesionale obtinute in Romania este necesara apostilarea (in tari semnatare ale Conventiei de la Haga) sau supralegalizarea (in tari nesemnatare ale Conventiei de la Haga). In vederea aplicarii apostilei sau a supralegalizarii, de catre organele competente, este necesara verificarea autenticitatii certificatelor de competente profesionale la ANC.

Certificatele se pot apostila de catre prefecturile judetene sau de prefectura municipiului Bucuresti.

Au fost solicitari pentru a obtine un astfel de certificat de competente profesionale din partea persoanelor interesate de a lucra in Franta, Belgia si Olanda.

In primul semestru din anul 2013, au fost evaluati si certificati peste 80 de muncitori.

Au fost mai multe solicitari si in regim de urgenta, de la persoane cu experienta in domeniul montajului tamplariei termoizolante, care plecau sa munceasca in Franta, insa nu detineau un certificat de calificare profesionala / certificat de competente profesionale.De mentionat ca, in aceasta tara, meseriasii din Romania sunt apreciati corespunzator calificarii pe care o detin.

Centrul de evaluare din cadrul PPTT, care functioneaza respectand cu strictete procedurile prevazute de legislatie, se adreseaza:

• tuturor persoanelor cu experienta in domeniul executiei si montajului tamplariei termoizolante si executiei vitrajelor izolante, care doresc sa obtina o calificare;

• angajatorilor care intentioneaza sa participe la licitatii in Romania sau sa execute lucrari de tamplarie termoizolanta in strainatate si care trebuie sa faca dovada ca muncitorii au calificarea corespunzatoare lucrarilor contractate.

Pentru evaluarea persoanelor cu experienta de munca dar care nu mai lucreaza in acest domeniu, Centrul PPTT, conform procedurii de autorizare, are incheiate parteneriate cu firme din domeniu pentru ca acesti candidati sa sustina acolo proba practica.

In cazul angajatorilor care vor sa-si certifice angajatii sau al persoanelor care au un loc de munca in domeniu (si care obtin acordul angajatorului pentru sustinerea probei practice), evaluarea se poate desfasura la locul lor de munca.

Folosim acest prilej si facem un apel catre angajatori pentru a evalua perspectiva dezvoltarii companiei pe  termen mediu si lung, prin stabilirea unor programe de investitii in calificarea sau certificarea competentelor profesionale ale angajatilor, pentru cresterea calitatii produselor executate.

Companiile interesate sa-si certifice angajatii cu experienta in acest domeniu si care doresc sa obtina informatii suplimentare se pot adresa Centrului nostru la urmatoarele date de contact:

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 95 – august 2013, pag. 28  

P.P.T.T.
Bd Unirii, nr. 70, bl. J4, sc. 4, et. 8, ap. 130,
Bucuresti, Sector 3
Tel.: 021-311.16.30
Fax: 021-311.80.10
Mobil 0723-178.215
E-mail: office@pptt.ro
Web: www.pptt.ro

 



Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2013/09/04/pptt-evaluarea-si-certificarea-competentelor-profesionale-ale-angajatilor-din-domeniul-executiei-si-montajului-tamplariei-termoizolante/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.