«

»

DARA CONSTRUCTII: Lucrari speciale in constructii

Share

dara constructii logo sigla

In anul 2003 s-a infiintat in Romania S.C. DARA CONSTRUCTII S.R.L. Bucuresti cu capital privat, avind ca obiect de activitate executia lucrarilor de constructie, reabilitare si reparare, in special a lucrarilor de arta pentru transporturi (poduri, pasaje, viaducte, tuneluri, terasamente etc.), si in gene­ral, a tuturor tipurilor de constructii civile si industriale, concretizate prin:

1. Ridicarea capacitatii portante a lucrarilor de arta, prin utilizarea tehnologiilor moderne de precomprimare cu toroane si cu fascicule din sarme de inalta rezistenta SBP I – in solutia clasica;

2. Ridicarea tablierelor cu sisteme hidraulice, pentru interventii in zona aparatelor de reazem/ modificarea gabaritului de libera trecere sub poduri si pasaje;

3. Montarea / inlocuirea dispozi­­ti­velor de acoperire a rosturilor de dilatatie;

4. Repararea betoanelor degradate la structurile existente, prin tehnologia betonului torcret si prin aplicarea mor­tarelor speciale;

5. Aplicarea membranelor hidroizolatoare pentru lucrari de arta, noi sau existente;

6. Consolidarea versantilor cu tiranti pretensionati si executarea lucrarilor de aparare – ziduri de sprijin, gabi­oane, pereti mulati;

7. Consolidarea structurilor existente din beton prin tehnologia armarii cu tesaturi din fibre de carbon;

8. Aplicarea de protectii anticorozive pentru structurile metalice.

S.C. DARA CONSTRUCTII S.R.L. dispune de o puternica baza tehnico-materiala si de un grup de specialisti cu inalta calificare tehnica, fapt pentru care s-a bucurat, chiar de la inceputul functionarii sale, de posibilitatea de a aplica solutii ingineresti si tehnologii de ultima ora pe plan mondial.

Societatea are in componenta mai multe departamente care isi desfasoara activitatea in interconexiune cu Serviciul Manage­ment Calitate.

Ca lucrari reprezentative pentru activitatea desfasurata de DARA CONSTRUCTII, putem aminti un numar impresionant de lucrari de arta, la care societatea noastra a contribuit, dintre care mentionam:

• Pod pe DN67B, km 170+454, peste Valea Cotmeana, la Paduroiu (consolidare infrastructura si supra­structura prin tehnologia betonului torcret si montarea dispozitivelor de acoperire a rosturilor de dilatatie);

• Poduri pe DN1, km 148+659 si km 150+942 (consolidari infrastructuri prin tehnologia betonului torcret);

• Pasaj pe DC60 peste Olt, la Turnu Rosu (precomprimare suprastructura – grinzi si antretoaze);

• Pasaj pe DN72, km 26+825 in zona Garii Sud Targoviste (consolidari infrastructuri – rigle, pile, culei – prin tehnologia betonului torcret);

• Zid de sprijin pe DN1, km 132+900 la Busteni (reparatii prin tehnologia betonului torcret);

• Repararea podului peste Aries din dreptul localitatii Cheia, com. Mihai Viteazu, pe DJ103G km 28+230;

• Consolidare zid de sprijin la ram­pa Bucuresti – Pasaj pe DN2 km 7+701 (tronson 1-4);

• Consolidare zid de sprijin la rampa Bucuresti – Pasaj CF pe DN2 km 7 +701 (tronson 5-10);

• Reabilitare DN17, contract 4R 10, la Iacobeni – Sadova;

• Pasaj rutier pe DN61 km 69+500 peste Autostrada A1 Bucuresti – Pitesti;

• Reparatie capitala pasaj rutier str. Zizinului – municipiul Brasov;

• Pasaj peste calea ferata si raul Bahlui – tensionare transversala a consolelor de trotuar;

• Ridicare suprastructura pod pe DC27 in com. Bragadiru;

• Proiectare si executie pod pe A1 la km 27+628, peste raul Sabar, calea 2 Pitesti – Bucuresti;

• Reparatii pasaj rutier peste Auto­strada A1 km 94+193;

• Pod pe DJ201B km 0+980 la Ciochina;

• Pod pe DN13 km 53+808 la Hoghiz peste raul Olt;

• Reparatii pasaj rutier peste Auto­strada A1 km 49+208, la Corbii Mari;

• Reparatii pasaj rutier peste Autostrada A1 km 73+160, la Ionesti.

In aprilie 2004, DARA CONSTRUCTII a primit recunoasterea Asociatiei Profesionale de Drumuri si Poduri din Romania, prin eliberarea Certificatului de Atestare  pentru domeniul lucrari de specialitate la poduri (torcretari, precomprimari, consolidari).

dara februarie foto 2

Din ianuarie 2005, suntem certificati conform standardului SR EN ISO 9001:2001 cu Societatea SRAC CERT–IQ – net, pentru executia lucra­rilor de constructii si reparatii drumuri, poduri, tuneluri, terasamente, construc­tii civile, industriale si agricole, consolidari versanti, constructii hidrotehnice si hidroenergetice. In prezent, societatea SC DARA CONSTRUCTII este certificata conform standardelor  SR EN ISO 9001:2008, SR  EN ISO 14001:2004, SR EN ISO OHSAS 18001:2007.

Obiectivul fundamental al politicii calitatii SC DARA CONSTRUCTII consta in organizarea si desfasurarea activitatii astfel incat sa se asigure executia lucrarilor, a prestatiilor specifice, in conformitate cu legislatia in vigoare, cu normele tehnice si tehnolo­gice si conditiile prevazute in standar­dele calitatii in vigoare, nationale si internationale.

La realizarea lucrarilor contractate de DARA CONSTRUCTII se urma­reste garantarea calitatii produselor, lucrarilor sau serviciilor prestate, conform cu cerintele esentiale, cu clauzele contractuale si prevederile reglementarilor tehnice aplicabile, prin reali­zarea caracteristicilor care confera aptitudinea de a satisface cerinte expri­mate sau implicite.

Echipamen­tele de inspectie, masu­rare si incercare din dotare sunt tinute sub control, conform sistemului calitatii, in vederea obtinerii de date tehnice exacte si conformitatii cu specificatiile tehnice.

Personalul de care dispune SC DARA CONSTRUCTII asigura depis­tarea deficientelor pe parcursul executiei si rezolvarea lor in timp optim. Pentru desfasurarea proceselor se utilizeaza personal inalt calificat, iar in perspectiva se iau masuri pentru sporirea gradului de pregatire (instruire) si competenta profesionala printr-un program de instruire, avandu-se in vedere pregatirea tehnica de specialitate si experienta anterioara.

SC DARA CONSTRUCTII are in dotare utilaje moderne pentru toata gama de lucrari de constructii, astfel incat poate satisface toate cerintele tehnice si de calitate. Societatea este consecventa principiilor referitoare la promovarea tehnologiilor avansate in domeniul rutier, utilizand materiale, utilaje si tehnologii care sa asigure o cali­tate si o eficienta superioara.

Societatea noastra are ca scop obtinerea de rezultate calitative superioare la lucrarile pe care le executa, conform cerintelor  proiectelor tehnice, standardelor si normelor in vigoare specifice activitatii de executie, siste­mului de management integrat  propriu adoptat, raspunzand astfel cerin­­telor inscrise in SR EN ISO 9001:2008, SR EN ISO 14001:2004, SR EN ISO OHSAS 18001:2007, urmarind, de ase­­menea, perfectionarea continua a sistemului si cresterea prestigiului nostru fata de clienti.

Conducerea SC DARA CONSTRUCTII isi propune asigurarea conditiilor de promovare a tehnicii noi in constructii si realizarea de lucrari fara a neglija termenele de executie sau interesul obtinerii lucrarilor la nivelul cerintelor clientului, exprimate in contract.

Contact:
Str. Tudor Vianu nr. 42 ap. 5, 011638, Sector 1, Bucuresti
Tel./Fax.: (+40) 021 323 57 52

Punct de lucru
Str. Vintila Voda nr. 2 bl E1, sc 2, ap. 55, 030794, Sector 3, Bucuresti
Tel.: (+40) 021 323 57 52
Fax.: (+40) 021 326 44 04

Autor:
ing. Marian MIHAI – SC DARA CONSTRUCTII SRL

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 100 – ianuarie-februarie 2014, pag. 22

 



Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2014/01/31/dara-constructii-lucrari-speciale-in-constructii/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.