«

»

BENNINGHOVEN: Tehnologii moderne pentru materiale de constructii traditionale

Share

benninghoven mai foto 5Utilajele pentru asternerea continua a asfaltului turnat sunt din ce in ce mai performante, ofera produse finite de calitate, productivitate ridicata si au dimensiuni mult mai compacte comparativ cu generatiile mai vechi de astfel de masini.

Unul dintre liderii pietei mondiale in domeniul productiei de utilaje si statii pentru asfalt, compania germana Benninghoven, dezvaluie o parte dintre tehnologiile sale care ii permit obtinerea unor utilaje extrem de performante, vandute in prezent cu succes pe toate continentele, datorita calitatilor lor unice.

Simularea 3D pe computer este posibila astazi datorita unor programe atat de performante, incat utilajul sau componente ale acestuia pot fi create virtual, pana la cel mai mic detaliu. Astfel, piesele componente sunt proiectate exact, fiind extrase virtual din ansamblu, ceea ce le confera dimensiuni, inclusiv tolerante perfect alese. Mai departe, din punct de vedere tehnologic, executia pieselor si a reperelor metalice se realizeaza la fel de precis, gratie tehnologiei de taiere a otelului cu laser. Nicio eroare, nici macar la nivelul sutimilor de milimetru. Acesta este secretul obtinerii unui utilaj perfect pentru turnarea asfaltului.

 

60 de ani de experienta pentru o asternere perfecta a asfaltului turnat

Benninghoven produce, de peste 60 de ani, utilaje pentru asternere continua a asfaltului turnat, in prezent oferind variante constructive de mixere cu arbore vertical sau orizontal. Mixerele cu arbore vertical, precum modelele GKS, au o capacitate de 0,5 mc pana la 5 mc, iar cele cu arbore orizontal, din gama GKL, de la 1 mc la 10 mc.

Tehnologiile moderne si materialele de inalta rezistenta existente permit reducerea greutatii constructive a acestora. Inainte de a utiliza aceste tehnologii pentru a realiza masini moderne, mai performante, producatorul german a tinut cont in noile sale proiecte de necesitatea ca utilizatorul acestora sa lucreze cu ele o durata cat mai lunga de timp, fara intreruperi neprogramate cauzate de probleme tehnice. Din acest motiv, de exemplu, peretele instalatiei de incalzire a ramas la fel de rezistent, pastrandu-se grosimea de 10 mm chiar si la modelele noi, aceasta fiind o caracteristica de calitate specifica marcii.

In cadrul procesului de proiectare a noilor generatii de utilaje, o alta cerinta de calitate a fost aceea de a oferi posibilitatea verificarii clapetelor care asigura umplerea buncarelor de lucru, dar si de a mari siguranta lor in timpul functionarii. Din acest motiv, toate elementele din otel sunt sudate de un robot, reducandu-se, astfel, timpul necesar alocat acestei operatiuni si crescand eficienta.

Pentru omogenizarea amestecului, echipamentele au fost prevazute cu palete de mixare rezistente, sustinute de un ax masiv din otel, care permit lucrul cu asfalt vascos. Arzatoarele utilizate sunt eficiente din punct de vedere termic, avand un consum redus de petrol sau gaz. Invelisul exterior al statiei este din aluminiu sau otel inoxidabil completand imaginea de produs performant, datorita finisajelor de calitate.

Toate statiile pot fi echipate, optional, in functie de necesitatile tehnice ale cumparatorilor.

 

Mixer de asfalt tip „GKL“, cu ax orizontal

Acesta este un produs de ultima generatie ce inglobeaza cele mai noi tehnologii dezvoltate de specialistii de la BENNINGHOVEN. La fel ca si utilajele mai vechi, care au fost apreciate de catre clientii din intreaga lume, GKL pastreaza aceleasi caracteristici de durabilitate, fiind garantat pentru o functionare pe termen lung. Motoarele puternice si echipamentul hidraulic de ultima generatie asigura un amestec omogen de cea mai buna calitate, totul fiind controlat de un computer multifunctional care permite o supraveghere simpla si rapida. Clapeta de acces la buncar este actionata hidraulic si este controlata cu ajutorul unei supape de presiune montata pe circuitul hidraulic; astfel dozarea componentelor este foarte exacta.

 

„GAB“ – utilaj pentru asfalt turnat cu lama de finisare

GB 5.5 este un finisor destinat utilajelor care produc mixturi asfaltice pentru poduri, parcari, drumuri, cai de acces si piatete. Datorita sasiului sau pivotant se poate lucra atat pe suprafete plane cat si in curbe, acesta permitand autoincarcarea fara a fi necesare dispozitive suplimentare. Ca urmare, costurile de operare sunt mult mai mici decat in cazul utilajelor clasice, datorita timpilor mai scurti de transport si punere in opera a materialului.

Aceste utilaje pot fi reglate hidraulic, pe inaltime, de catre operator, la valori precise. In mod similar latimea de lucru poate fi setata foarte usor, pentru dimensiuni cuprinse intre 2,5 si 5 metri.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 103 – mai 2014, pag. 20

Benninghoven Sibiu SRL
Str. Calea Dumbravii nr. 149, ap. 1
RO-550399 Sibiu, Romania
Tel.: +40 – 369 – 40 99 16 | Fax: +40 – 369 – 40 99 17
office@benninghoven.ro | www.benninghoven.com

 



Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2014/05/07/benninghoven-tehnologii-moderne-pentru-materiale-de-constructii-traditionale/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.