«

»

Saint-Gobain Rigips, 20 de ani de excelenta pe piata din Romania

Share

rigips logo

Saint-Gobain Rigips, parte a grupului mondial Saint-Gobain, prezent in 64 de tari si avand peste 190.000 de angajati, ofera pietei romanesti, in cei 20 de ani de activitate locala, solutii care inglobeaza un amplu portofoliu de produse si servicii de cea mai inalta calitate, numele companiei devenind sinonim cu categoria de gips-carton.

 

rigips 20 aniIn luna aprilie 2014, Saint-Gobain Rigips a primit, pentru a doua oara consecutiv, statutul de Superbrand in Romania, la categoria “Household & Construction”, in Programul Superbrands Romania 2013-2014. Aceasta distinctie a fost acordata dupa un rigu­ros proces de selectie si evaluare prin care s-au luat in conside­rare criterii precum calitatea, increderea si diferen­tierea in piata.

Rigips® este singurul brand eligibil pentru statutul de Superbrand din segmentul finisajelor pe baza de ipsos si se bucura de o notorietate considerabila in randul consumatorilor (peste 50%). Premiul reflecta opiniile a mii de consumatori din Romania, incluse intr-un studiu realizat pentru Superbrands Romania de compania internationala de cercetare de piata IPSOS, fiind precedata de un proces complex de selectie.

“Acest trofeu reprezinta o recu­noastere a calitatii produselor noastre si a eforturilor constante facute de 20 de ani pentru a promova, inova si oferi clientilor produse si servicii situate la cele mai inalte standarde calitative. Primirea acestui premiu este, fara indoiala, onoranta pentru companie, dar ne si obliga sa pastram acelasi nivel ridicat de profesionalism in acti­vitatea viitoare”, a declarat Constantin Hariton, director general al Saint-Gobain Rigips.

Compania isi concentreaza atentia asupra crearii unui habitat estetic, confortabil si economic, in deplin respect fata de mediul inconjurator, imbinand in mod unic traditia indelungata cu inovatia. In cei 20 de ani de activitate pe piata din Romania, Saint-Gobain Rigips a furnizat materiale de constructie marca Rigips® pentru construirea sau renovarea multor cladiri cunoscute, dintre care mentionam: cladirile de birouri Sky Tower, Floreasca Park, City Gate, S-Park si Cristal Tower din Bucuresti, complexul World Trade Center din Bucuresti, maternitatea Regina Maria si spitalul Grigore Alexandrescu din Bucuresti, centrele comerciale Plaza Romania, Baneasa Shopping si Promenada Mall din Bucuresti, Shopping City din Ploiesti, hotelurile Athénée Palace Hilton din Bucuresti, Continental din Sibiu, Central Plaza din Piatra Neamt, Mara din Sinaia, Grand Marriot si Cismigiu din Bucuresti, liceul francez Anna de Noailles din Bucuresti, Muzeul Nati­onal de Arta al Romaniei, Ateneul Roman Bucuresti, Palatul de Justitie, Camera Notarilor si multe altele.

Compania promoveaza solutii, sisteme si servicii inovatoare, care inde­plinesc cele mai exigente cerinte de calitate si raspund celor mai importante criterii actuale precum dezvoltarea durabila, eficienta energetica si protejarea mediului inconjurator. Astfel, in ultimii doi ani, Saint-Gobain Rigips a lansat o serie de produse inovatoare, precum placa mini Rigips 600, dedicata renovarilor (ce permite transportul, manipularea si utilizarea in locuri cu dimensiuni reduse), placa RigipsFonic (dedicata ameliorarii considerabile a confortului acustic al incaperilor), panoul Rigitherm (compus din gips-carton si polistiren, ideal pentru izolarea termica la interior a incaperilor) si adezivul dedicat Rifix Thermo, placile tip Rigidur (cu rezistenta deosebita la impact, folosite cu precadere in spatii cu functiuni sani­tare si educationale dar si cele din domeniul turismului), precum si o gama noua de profile metalice si accesorii adaptata cerintelor si noilor tipuri de panouri lansate pe piata.

De asemenea, a fost inclusa in oferta gama de plafoane Ecophon si Eurocoustic, cele mai performante plafoane acustice din piata, cu o gama diversificata de produse, care se adauga marcilor deja cunoscute: Gyptone, Rigiton, Casoprano si Decogips.

Pentru a-si consolida pozitia pe piata produselor pe baza de ipsos, in 2013 Saint-Gobain Rigips si-a extins oferta lansand Rimano DUOGLET, un glet versatil cu grad ridicat de alb, care se aplica usor si poate fi folosit pentru ambele operatiuni de gletuire, nivelare si finisare a suprafetelor interioare, aplicandu-se in doua straturi succesive, ud pe ud, scurtand foarte mult timpul de executie al lucrarii. Cu acest produs s-a lansat si un nou tip de sac, prevazut cu maner la partea superioara, permitand o mai usoara manipu­lare a acestuia si raspunzand unor cerinte erogonomice actuale.

 

Saint-Gobain Rigips sustine dezvoltarea resurselor umane

In cele doua decenii de prezenta pe piata din Romania, Saint-Gobain Rigips a investit continuu in cresterea nivelului de cunostinte si aptitudini ale celor ce lucreaza cu produsele sale si in educarea viitorilor specialisti.

Compania s-a adresat constructorilor si mesterilor instalatori si aplicatori din intreaga tara, printr-un program de cursuri tinute in scoala de pregatire teoretica si practica de la Ploiesti, pe de o parte, dar si prin serii de demonstratii practice facute la nivel national, in spatiile proprii sau ale clientilor, sau pe santi­erele operationale, la care numai in cursul anului 2013 au participat peste 2.000 de persoane.

“Din luna martie am inaugurat un pro­gram prin care asiguram “know-how”-ul teoretic si practic, unui numar de institutii de invatamant si viitorilor specialisti care se afla acum pe bancile scolii. Programul, agreat cu repre­zentantii institutiilor de invatamant res­­pective, cuprinde o serie de cursuri teoretice, dar si exemplificari practice tinute la liceele profesionale si la facul­tatile cu profil de constructii si arhitectura, din centrele universitare impor­tante; pe tot parcursul aces­tui an vom continua activitatile des­fasurate in Bucuresti, Iasi, Cluj si in alte centre universitare“, a mai spus mana­gerul companiei.

La inceputul acestui an, Saint-Gobain Rigips a initiat si programul “Perspective”, dedicat recrutarii si formarii tinerilor specialisti conform standardelor companiei. In cadrul initiativei, au fost organizate prezentari la institutiile de invatamant implicate in program, cum ar fi Facultatea de Chimie din Cluj-Napoca, si vizite la fabricile de gips-carton si ipsos din Turda. “In urma acestor actiuni, am selectat deja un grup de tineri care urmeaza sa faca practica platita in interiorul companiei – asa numitul program de “internship”, la unitatile de productie din Turda. Speram ca la finalul acestor sesiuni sa putem recruta definitiv pe cei mai buni dintre ei, pe cei care, pe langa interesul si abili­tatile profesionale, se dovedesc conformi cu setul de valori si principii ale Grupului si ale companiei noastre“, a afirmat Constantin Hariton.

 

Saint-Gobain Rigips sustine excelenta in executie

Una dintre problemele majore cu care se confrunta sectorul constructiilor in Romania este aceea a calitatii executiei lucrarilor. De aceea Saint-Gobain Rigips a initiat si tine odata la 2 ani o competitie interna, Rigips Trophy, deschisa constructorilor si echipelor de instalatori / aplicatori, prin care premiaza cele mai bine executate proiecte utilizand siste­mele uscate de gips-carton, sau pe cele umede utilizand ipsosul. Recunoscand si rasplatind calitatea si unicitatea executiei, dar si inovatia si spiritul creator, prezente in lucrarile de compartimentari si finisaje interioare ale firmelor de constructii selectionate, Saint-Gobain Rigips Romania contribuie intr-o masura importanta la procesul de schimbare a menta­litatii celor care lucreaza in domeniul constructiilor, readucand constiinta “lucru­lui bine facut” la locul pe care trebuie sa-l ocupe intr-o societate civilizata. Dintre proiectele premiate in Romania o parte vor participa in 2014 si la competitia mondiala “Saint-Gobain Gypsum International Trophy”, eveniment de traditie lansat de catre Grupul Saint-Gobain in anul 1998, care, in acest an, se va tine la Berlin in data de 6 iunie.

La competitie sunt inscrise 90 de proiecte din peste 30 de tari ce vor fi juri­zate de catre un grup de experti internationali in cadrul a sase categorii: ipsos, gips-carton, inovatie si dezvoltare durabila, rezidential, solutii mixte/comercial si solutii pentru segmente speciale (sanatate, educatie, hoteluri).

Patru proiecte reprezentative pentru utilizarea solutiilor si sistemelor Rigips® vor reprezenta Romania la evenimentul international de la Berlin: Liceul Francez “Anna de Noailles” (la categoria solutii pentru segmente speciale), maternitatea “Regina Maria” (la categoria inovatie), Auditorium-ul Pallady (la categoria gips-carton) si Promenada Mall (la cea de solutii mixte).

Concursul este un eveniment unic in industria materialelor de constructii si una dintre cele mai importante manifes­tari internationale de acest tip, trofeul promovand excelenta si inovatia in folosirea produselor pe baza de gips si a sistemelor aferente. Totodata, trofeul sti­muleaza crearea de produse si solutii noi apte sa raspunda preocuparilor majore ale momentului: eficienta energetica, protectia mediului si dezvoltarea durabila, preocupari care stau si in centrul de interes al grupului Saint-Gobain si al companiei noastre.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 104 – iunie 2014, pag. 48



Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2014/06/06/saint-gobain-rigips-20-de-ani-de-excelenta-pe-piata-din-romania/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.