«

»

Lectie… de istorie neplacuta!

Share

ciprian_enacheAm fost si raman un nemultumit! Dar…

Orice om de buna credinta si fara de manie nu poate sa spuna ca in ultimii 25 de ani, pe fondul unei bizare intelegeri a notiunilor de democra­tie si libertate, in tara noastra nu s-au intamplat si lucruri deosebite fata de ceea ce am parasit in `89.

Numai ca, originali cum suntem in tot ce intreprindem, soarta noastra a fost si ramane tulbure si la intamplare pentru ca acest popor a fost si este unul de care putin le pasa celor care, prin inselaciune in ceea ce spun si mai ales fac, se erijeaza in salvatori si promotori ai unui trai normal.

Un exemplu „original” ni l-a oferit, desi nu mai era nevoie, ultima (speram) campanie electorala unde outsiderii abia dupa scrutin si-au aratat adevarata… fata. Concret, „concurentii” care au avut castig de cauza in final si care ne vor binele, desigur, dupa inchiderea urnelor au spus raspicat si de la cel mai inalt nivel: vrem…, vrem… si iarasi vrem… ce credeti?… PUTEREA!

Oare de ce, si mai ales pentru ce si nu in ultimul rand pentru CINE?

Si cum dorinta le e acerba, sa vezi ce lupta vor duce pentru a nu ceda altcuiva… CIOLANUL!

Da, ciolanul (adica tara cu toate resursele ei) este ce-si doresc din tot sufletul, pardon… buzunarele.

Te uiti la mai toti emanatii de dupa 1990 si dezavuand aspectul lor fizic etalat cu destule straturi de grasimi vizibile, stai si te intrebi pe buna dreptate de ce nu se si opresc si nu-i anima si pe ei ceva care sa aiba cat de cat tangenta cu verbul „a construi” si nu mereu si mereu cu „a aduna”!?

Ajungem, astfel, la ceea ce ar trebui sa ii preocupe pe toti cei care vor puterea, adica, in primul rand investitiile pentru economie, pentru sanatate, pentru educatie, pentru infrastructura etc.

Au trecut 25 de ani si majoritatea dintre noi s-a ales cu te miri ce in timp ce „binevoitorii” alesi de unii dintre noi au stiut de la bun inceput ce sa faca, adica sa fure tot ceea ce se poate fura. Si dupa averile lor s-a vazut ca „truda” nu le-a fost zadarnica.

Una dintre „vacile” mulse cu destula straduinta a fost bineinteles sectorul constructiilor, indiferent de natura si destinatia obiectivelor aflate in lucru. Numai ca, trendul acestor constructii a fost si este descendent, punand in dificultate multe firme.

Iata de ce, capital pentru tara noastra este sa construim pentru ca avem multe de facut pentru a parasi ultimul loc in „topul” europenelor din care facem parte. Cu o singura conditie: sa se fure cat mai putin pentru a avea si cu ce sa construim!

Autor:
Ciprian Enache 

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 111 – ianuarie-februarie 2015, pag. 3

 



Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2015/02/06/lectie-de-istorie-neplacuta/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.