«

»

Prieten al microfonului si al publicatiei noastre – Revista Constructiilor

Share

Mortii, de cand se stie, sunt foste fiinte vii din randurile noastre, ale caror inimi au incetat sa mai bata, luand drumul vesniciei in universul atotcuprinzator.

Sigur, cand spui moarte, totul a incetat sa mai fie. Asta aparent, pentru ca atunci cand unii dintre noi au merite in viata pe care au trait-o si lasa ceva in urma lor sunt, desigur, regretati.

paul_grigoriuUn astfel de om apreciat de lumea care l-a cunoscut a fost si va ramane multa vreme in amintirea celor care il regreta sincer inca de pe acum. Este vorba despre Paul Grigoriu, un gigant al microfonului Radiodifuziunii Romane atat cat varsta i-a permis. Retras, dupa pensionare, in locuinta sa din Buciumeni, jud. Dambovita, a ramas acelasi om de valoare care a lasat in urma sa carti despre viata sa si a multora dintre cei care au imbratisat in aceasta viata profesia de ziarist in radio sau televiziune.

Documentat si mereu ancorat in exigentele acestei “meserii”, un om cu o voce inconfundabila si atragatoare, era ascultat cu un interes deosebit pentru ca Paul Grigoriu nu vorbea ca sa se afle in treaba ci punea suflet si toata puterea sa de sinteza in slujba informarii corecte a ascultatorilor sai. In plus, el a fost un mare om de cultura multilaterala, lucru care i-a permis sa fie mereu printre protagonistii ideilor sanatoase despre lume si societate chiar daca a existat “bariera” anilor dinainte si de dupa `89.

Spunand “protagonist” nu este nicio exagerare pentru ca el poate, cu prisosinta, sa fie, alaturi de Octavian Paler, Tudor Vornicu, Ion Sava, Ion Ghitulescu, Eugen Preda, Valeriu Negru si altii, un nume de notorietate in “tainele” radioului romanesc.

Ce pacat ca dupa `89 nu cunoastem sa mai fi aparut un om, o personalitate, intr-o asemenea profesie aparte, cum este lumea jurnalismului, pentru ca astazi totul este subjugat spiritului comercial si, mai ales, politicii tendentioase.

Cu atat mai mult mahnirea si regretul pierderii unui om de talia inalta, si la propriu si la figurat, a lui Paul Grigoriu.

Ca detalii, el a fost si un prieten al Revistei Constructiilor, la care se referea, de fiecare data atunci cand iesea de sub tipar, in apreciata sa rubrica de stiri matinale de la Radio.

Multe, foarte multe lucruri putem spune acum la disparitia sa in eternitate pentru ca a meritat si merita in mod deosebit sa-i recunoastem personalitatea.

Regrete eterne Paul Grigoriu !

Autor:
Ciprian Enache



Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2015/04/03/prieten-al-microfonului-si-al-publicatiei-noastre-revista-constructiilor/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.