«

»

GIP GRUP SA revine in actualitate!

Share

gip logo 2015 copy
In principal, firma a fost cunoscuta si recunoscuta pentru executia unor obiective cu totul si cu totul aparte. Este vorba de consolidari / reabilitari / reparatii de cosuri de fum industriale, silozuri de stocare materiale, turnuri, castele de apa, cat si lucrari de glisari, izolatii, precomprimari, toate fiind constructii intalnite pe marile platforme industriale din tara noastra.

GIP GRUP este, de asemenea, recunoscuta prin constructiile civile realizate la standarde de calitate, ce au dezvoltat habitatul viitorului prin aplicarea de solutii si materiale moderne pentru renovari si consolidari. De altfel, GIP GRUP, lider de peste 45 de ani pe piata constructiilor din Romania, este specializata in executia de lucrari de constructii civile si industriale unicat datorita solutiilor tehnice aplicate.

Principalii beneficiari ai activitatii firmei sunt, deci, cei din sectorul industrial si energetic, domenii unde au fost executate lucrari de o calitate deosebita, ca: turnuri de racire, cosuri de fum cu inaltimi intre 80 m – 352 m, castele de apa, silozuri pentru stocarea produselor, statii de epurare, statii de desulfurare, repa­ratii la cazane, izolatii speciale la cuptoare si reactoare, recipiente din beton armat, chesoane marine, reparatii la piste de aeroport etc.

Specialistii GIP GRUP SA au realizat proiectarea si executia lucra­rilor la peste 92 de cosuri de fum industriale din intreaga tara, apli­cand solutii tehnice si brevete de inventie proprii, care au condus la reduceri importante ale consumurilor de materiale si manopera, precum si scurtarea termenelor de executie.

Iata, in sinteza, ceea ce cuprinde, in prezent, oferta companiei GIP GRUP SA:

  • Glisare structuri inalte din beton armat cu sectiune variabila (cosuri de fum industriale) sau sectiune constanta (silozuri, turnuri, structuri de rezistenta cladiri edilitare);
  • Reabilitare cosuri de fum industriale, prin precomprimarea structurii cu platbande din otel tensionate cu suruburi de inalta rezistenta;
  • Refacere continuitate structuri din beton armat, prin injectii in fisuri cu mortare de ciment cu aditivi;
  • Consolidari ale constructiilor industriale si civile;
  • Turnari de betoane pentru elemente de rezistenta;
  • Lucrari de torcretare si sablare a suprafetelor din beton;
  • Izolatii antiacide si termice;
  • Protectii si vopsitorii anticorozive;
  • Zidarii termorefractare;
  • Reabilitarea termica a cladirilor multietajate;
  • Investigatii, expertize constructii si proiecte tehnice de rezistenta a structurilor;
  • Consultanta tehnica si expertizare;
  • Studii de fezabilitate.

In final, este de retinut faptul ca, in ultima perioada de timp, chiar daca unele obiective din domeniile energetic si chimic au noi proprietari, acestia, ca si statul, neglijeaza refa­cerea, modernizarea si asigurarea securitatii unor astfel de constructii care, la un posibil seism, ar putea suferi importante deteriorari, cu conse­cinte nebanuite pe plan economic si social.

Este un semnal de alarma tras de mai multa vreme de fostul director general Laurentiu Naum, recent decedat, semnal care nu a fost luat in seama de catre cei care ar trebui sa fie interesati de soarta acestor constructii speciale.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 116 – iulie 2015, pag.34

 



Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2015/07/04/gip-grup-sa-revine-in-actualitate/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.