«

»

TIC-TAC, TAC-TIC…A ?!

Share

ciprian_enacheAsadar, TIC-TAC, mai este sau nu mai este o „tactica” a celor care nu pot justifica inavutirea lor peste… noapte?

De ce spun asta? Pentru ca faptasii lucrurilor necinstite nu mai TAC ci isi toarna, care mai de care, „tovarasii” de… afaceri pentru a scapa sau a ameliora consecintele juridice de pe urma furturilor.

Banutii sau leii sunt niste monede minuscule si neglijabile pentru cei care, desi nu este legal, cuantifica totul in valuta, cu precadere in… euro, pentru ca tot facem parte din acest gigant european.

Baietii destepti, deveniti, iata, peste noapte si baieti smecheri discuta afacerile lor oneroase numai in… euro ca sa nu aiba cumva de pierdut din ceea ce au „agonisit” sau continua sa fure cu precadere din averea si capitalul national, la randul lui si acesta saracit de nu mai lasa decat mici posibilitati si resurse pentru sanatate, educatie, cercetare, investitii etc.

Pentru acestea din urma, cu precadere cele din constructii din fondurile Statului, „cureaua” se strange pe zi ce trece din varii motive pe care multi dintre dumneavoastra le stiti.

Ati auzit ceva despre sistemul energetic national care sa valorifice potentialul hidroenergetic al tarii pentru ca aceasta resursa se afla din belsug? Sau despre bogatele zacaminte carbonifere, de cupru, aur, argint etc.? De ce despre acestea? Pai, sa ne uitam in „ograda” altor state care-si valorifica asemenea potentiale prin institutiile statului pentru a fi asigurata independenta economica si interesul national pentru ca tot este la moda acest imperativ.

Ati auzit despre o investitie la nivel national care sa se fi creionat dupa 1990 vizand directiile de dezvoltare ale economiei romanesti pe 5, 10, 20 sau 50 de ani? Nu, pentru ca s-a indus in practica de zi cu zi ideea ca s-ar reveni la economia planificata si centralizata. Nimic mai neadevarat. Cercetati situatiile din tarile economiei capitaliste (spre care jinduim) si veti vedea ca mai toate stiu pe o perioada medie sau lunga de timp ce se va intampla cu resursele lor naturale, materiale in general, si cum vor fi ele exploatate pentru a se incadra in eficientizarea activitatii economice.

De aceea, nu este pacat ca noi sa facem mereu pe ori­ginalii si sa nu procedam ca ei? Este, intr-adevar, pacat si pentru faptul ca in Romania exista mari firme de constructii care partial someaza sau trec prin emotii la licitatii intrucat prioritate au firmele cu pretul cel mai mic oferit vazandu-se in final de ce nivel calitativ sunt in stare asemenea firme castigatoare.

De aici si intrebarea justificata: Cand si mai ales cine trebuie sa inteleaga ca politica (de care nu ne mai saturam) este fezabila si, deci, convingatoare numai in cazul in care isi are si corespondentul in lucrarile practice?

Si atunci? Atunci trebuie sa avem o noua mentalitate pentru a nu ne mai regasi in formula TIC-TAC dubioasa prin ceea ce ascunde ea iar TAC-TIC…A prezentului si, mai ales, a viitorului sa eludeze FURTUL.

Vom trai si mai ales vom vedea daca am inteles sensul celor de mai dinainte.

Autor:
Ciprian Enache
 

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 120 – noiembrie 2015, pag. 3

 



Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2015/11/01/tic-tac-tac-tica/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.