«

»

Concursul National al Montatorilor de Pardoseli si Art Floors 2017. ROMEXPO, 23 – 26 martie 2017

Share

In perioada 23 – 26 martie 2017, la Romexpo – Pavilionul C3, se va desfasura o noua editie a Concursului National al Montatorilor de Pardoseli din Romania, coroborat cu expozitia specializata ART FLOORS 2017. Evenimentul va fi organizat de AMPR (Asociatia Montatorilor de Pardoseli din Romania), cu sprijinul EUFA P+F (Asociatia Europeana pentru Promovarea Pregatirii Profesionale a Montatorilor de Parchet si Pardoseli), si va avea loc in paralel cu cea mai importanta manifestare expozitionala de constructii din Romania, care reuneste targurile Construct Expo, Ambient Expo, Romtherm, Mobila Expo si Expo Flowers & Garden. In cadrul acestui amplu eveniment, va avea loc, de asemenea, decernarea premiilor Concursului National de Design pentru Pardoseli, organizat in parteneriat cu Universitatea de Arhitectura si Urbanism ”Ion Mincu” din Bucuresti.

Bransa montatorilor si furnizorilor de solutii pentru pardoseli este animata in aceasta perioada de perspectiva organizarii unui nou ”festival” al lor, in cadrul caruia vor participa cu cele mai noi materiale si solutii de montaj si vor urmari competitia celor mai buni tineri montatori din domeniu. Acestea, cu atat mai mult cu cat, la editia din 2017 sunt prevazute, pe langa cele doua sectiuni devenite traditionale, pardoseli din lemn si elastice/textile (PVC, linoleum, mocheta), inca doua noi sectiuni: pardoseli turnate (epoxi, poliuretan) si pardoseli reci (gresie, piatra naturala). Competitia devine astfel tot mai cuprinzatoare, iar zona expozitionala aferenta, reunita sub denumirea ”Art Floors”, ofera o imagine tot mai completa asupra pietei de pardoseli.

Sectiuni de concurs

  • pardoseli de lemn (parchet)
  • pardoseli elastice/textile (PVC, linoleum, mocheta)
  • pardoseli turnate (epoxi, poliuretan)
  • pardoseli reci (gresie, piatra naturala)

Criteriile care stau la baza evaluarii lucrarilor si candidatilor sunt cele stabilite de EUFA P+F, intalnite in toate competitiile de profil:

  • exactitatea montajului fata de planul tematic
  • calitatea montajului si acuratetea imbinarilor
  • incadrarea in termenul de executie
  • modul de abordare a etapelor
  • curatenia la locul de munca
  • modul in care sunt folosite sculele si echipamentele
  • estetica

Pe parcursul a patru zile de evenimente, este asteptat publicul vizitator specializat (arhitecti, ingineri constructori, antreprenori, distribuitori de materiale din domeniu, montatori, presa de specialitate, dezvoltatori etc.), dar si numerosi potentiali beneficiari, interesati de materiale pentru amenajari si de ultimele noutati din domeniul pardoselilor. Evenimentul ofera, astfel, companiilor specializate posibilitatea ca, pe langa prezenta cu un stand expozitional in cadrul caruia sa interactioneze cu publicul vizitator, sa aiba si oportunitatea de a face prezentari de produse si /sau sa sustina conferinte pe teme de interes pentru specialistii din domeniu.

  • Concursul National al Montatorilor de Pardoseli: eveniment care promoveaza performanta, profesionalismul si materialele de buna calitate in randul profesionistilor in constructii, a publicului larg si a tinerilor care vor sa imbratiseze o specializare in acest domeniu.
  • Art Floors: expozitie specializata, dedicata producatorilor, importatorilor si distribuitorilor de pardoseli si accesorii pentru pardoseli din Romania.
  • Concursul National de Design pentru Pardoseli: concurs destinat studentilor Universitatii de Arhitectura si Urbanism ”Ion Mincu” din Bucuresti

Organizatorii asigura pentru participantii la concurs un arbitraj de specialitate la cel mai inalt nivel, prin prezenta personala a Presedintelui EUFA P+F, domnul Heinz Brehm, si a altor doi arbitri germani, precum si a unor arbitri romani care au absolvit cursuri de profil la scoala din Neustadt an der Aisch (Germania), atestate de organizatia europeana amintita. Acestia vor concepe, de asemenea, modelele propuse competitorilor, cu ajutorul carora sa poata fi decis clasamentul, tinand cont de toate exigentele prevazute in regulamentul de concurs. Este asigurata, astfel, o competitie cu standarde si exigente ridicate, punand in opera cele mai performante materiale de montaj de pe piata europeana.

Mentionam ca prima editie a avut loc in 2008, iar ultimele doua au fost organizate in septembrie 2015 la Romexpo si mai 2014 la Universitatea de Arhitectura si Urbanism ”Ion Mincu”, in martie 2012 organizandu-se la Bucuresti Concursul European al Montatorilor de Pardoseli.

Castigatorii celor 4 sectiuni vor primi premii din partea sponsorilor si organizatorilor, iar cel mai bun parchetar va participa la intrecerea europeana care va avea loc in 2018 in Suedia.

Editia de anul acesta a beneficiat inca din start de deschiderea si participarea unui numar mare de promotori ai evenimentului. Organizatorii multumesc, pe aceasta cale, tuturor celor care au raspuns cu promptitudine la primele semnale si initiative: sponsori, firme de montaj care si-au anuntat participarea cu competitori, furnizori de echipamente pentru buna desfasurare a manifestarii.

Va asteptam sa fiti alaturi de noi in perioada 23 – 26 martie 2017, ca montatori profesionisti inscrisi in concurs, ca expozanti sau vizitatori.

 

Informatii actualizate pe:

www.pardoselimagazin.ro/artfloors/2017

Pentru informatii suplimentare:
AMPR – Presedinte, Razvan Dobre: razvan.dobre@ampr.org.ro
Revista Pardoseli Magazin – partener logistic: 0724.12.67.62, 0723.641.488, redactie@pardoselimagazin.ro

 



Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2017/01/31/concursul-national-al-montatorilor-de-pardoseli-si-art-floors-2017-romexpo-23-26-martie-2017/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.