«

»

URSA: Tehnologia inovatoare URSA BiOnic. Produse complet reciclabile

Share

Cercetarile facute in ultimii ani demonstreaza ca investitia in renovarea locuintelor sau a cladirilor comerciale este una dintre cele mai eficiente. Eficienta energetica a cladirilor este cheia reducerii consumului de energie si a reducerii emisiilor de CO2, imbunatatind, in acelasi timp, confortul cladirii. De mentionat ca energia consumata in cladirile rezidentiale si comerciale reprezinta aproximativ 40% din consumul final total de energie din Uniunea Europeana, producand totodata si 36% din emisiile totale de CO2 ale Uniunii Europene. 

„Programele lansate in ultimul timp in toate tarile din Uniunea Europeana au determinat aplicarea unor proiecte de renovare care au ca scop imbunatatirea eficientei energetice a cladirilor, cu impact pozitiv asupra reducerii poluarii mediului. In momentul de fata, in atentia specialistilor este folosirea unor materiale cu „amprenta verde”, adica materiale ecologice, prietenoase cu mediul. In acest sens, specialistii nostri recomanda pentru izolare termica utilizarea unor materiale premium, rezistente la foc.

O dovada ca URSA se angajeaza, in continuare, sa contribuie la protectia mediului si la dezvoltarea durabila este si lansarea noii tehnologii URSA BiOnic, o tehnologie care aduce pe piata materiale mai performante decat produsele comercializate pana acum. Avantajul URSA de pe piata materialelor de profil a fost intotdeauna calitatea superioara a produselor.” a declarat Sorin Pana, director comercial URSA Romania.

Ce inseamna URSA BiOnic? Inseamna durabilitate si sanatate, o simbioza perfecta intre proprietatile tehnice ale noilor produse si liantul biologic folosit la fabricarea produselor, care ofera o performanta premium. Este o tehnologie care se aplica atat gamei de produse URSA Terra, cat si gamei URSA Glasswool. Produsele URSA BiOnic au ​​rezistenta excelenta la foc, confort termic si acustic si posibilitatea reducerii semnificative a consumului de energie in cladiri. Liantul ecologic (un amestec de substante organice de origine vegetala) creeaza o atmosfera placuta in incinta (clasa A +) si contribuie la reducerea emisiilor de CO2.

„Tehnologia URSA BiOnic aduce pe piata produse cu o durata lunga de viata si complet reciclabile, cu continutul de formaldehida din liant redus aproape de zero, devenind, astfel, cea mai inovativa tehnologie din piata. Datorita performantelor de inalta calitate, produsele au primit certificatele internationale Blue Angel, EUCEB, RAL si EPD. BiOnic inseamna durabilitate si siguranta. Echilibrul perfect, care se creeaza intre liant si tehnologia avansata prietenoasa cu mediul, asigura performanta termica si acustica excelenta, un comportament exceptional la foc (clasa A1), rezistenta la atacul insectelor si al organismelor microbiologice, proprietati mecanice excelente, si o reducere semnificativa a consumului de energie si a emisiilor de CO2 din cladiri.

Toate produsele Ursa beneficiaza de aceasta tehnologie si sunt marcate cu sigla BiOnic direct pe ambalaj. URSA BiOnic este garantia noastra de protectie a mediului pentru generatiile prezente si viitoare.” a continuat Sorin Pana.

Despre URSA Romania

URSA este o companie producatoare de materiale izolatoare termic si acustic, cu o politica de dezvoltare orientata pe eficienta energetica si dezvoltare durabila in constructii. Compania se bucura de o prezenta comerciala larga atat in Spania, cat si in Europa, datorita celor 13 fabrici de productie, plasate strategic pe continentul european. Astazi, URSA este unul dintre cei mai mari producatori de vata minerala si polistiren extrudat (XPS) din Europa, doua materiale izolatoare complementare, ce contribuie la izolarea termica si acustica a cladirilor.

„De anul acesta Xella International GmbH a semnat un contract cu fondul de investitii KKR pentru a cumpara URSA. URSA isi va continua cu succes trendul de crestere, ca business separat sub acoperisul Grupului Xella, completand portofoliul existent al marcilor de materiale de constructii.” – ne-a precizat Sorin Pana, directorul comercial al URSA Romania.

In Romania, URSA este prezenta cu produsele sale de 20 de ani, comercializand doua branduri de vata minerala URSA Glasswool si vata minerala URSA Terra, fabricate in Slovenia. URSA Romania SRL activeaza pe piata din anul 2003. Produsele URSA sunt prezente pe piata din Romania inca de la inceputul anilor ’90.
In ultimii ani, livrarile de produse URSA au cunoscut o crestere permanenta, compania locala URSA Romania ajungand sa detina o cota de piata de circa 40% pe segmentul de vata minerala de sticla.

URSA Romania işi propune ca si anul acesta sa continue educarea consumatorului in vederea folosirii unor produse adecvate izolarii caselor. Practic, se doreste modificarea obiceiurilor de cumparare ale beneficiarilor finali si orientarea lor catre produse adecvate, mai bune calitativ, care sa asigure o izolare optima a locuintei si economii reale in bugetul familiei.

Contact:
URSA Romania SRL
Bd. Ficusului nr. 14 A, 013974 Bucuresti
Telefon: 0040 21 269 0663
Fax: 0040 21 269 0664
E: assistance.romania@ursa.com

Asistenta Vanzari
Telefon: 021 269 06 63
E: assistance.romania@ursa.com
Web: www.ursa.ro

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 141 – octombrie 2017, pag. 44

 



Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2017/10/01/ursa-tehnologia-inovatoare-ursa-bionic-produse-complet-reciclabile/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.