«

»

SIEMENS: Cum protejam, eficient si usor, cladirile de pericolul incendiilor

Share

Primul nivel de protectie – detectia rapida CerberusTM PRO 

CerberusTM PRO este un sistem antiincendiu care exceleaza prin detectie rapida si fiabila, semnalizare sonora si control, protejand astfel oamenii si bunurile.

CerberusTM PRO ofera patru variante constructive de centrale antiincendiu, potrivite pentru orice fel de aplicatii, indiferent de marimea si gradul de complexitate al acestora si poate fi folosit atat in mod independent, cat si conectat in retele, utilizand tehnologia LAN. Centralele sunt usor de utilizat si prezinta avantajul gestionarii de la distanta, facilitand astfel mentenanta sistemelor fara a mai fi necesara deplasarea echipei tehnice in locatia respectiva.

CerberusTM PRO asigura, de asemenea, caracteristici unice de siguranta ale sistemului. Fiecare detector de incendiu si fiecare dispozitiv periferic aferent are incorporat un izolator la scurt-circuit, astfel incat circuitele deschise pot fi localizate in mod facil. Toate aceste aspecte fac centrala de incendiu usor de operat si se asigura actionarea in siguranta si corecta in cazul unui eveniment.

In afara centralelor antiincendiu, gama CerberusTM PRO ofera si un terminal de incendiu care poate fi conectat la retea. El oglindeste display-ul si functiile centralelor antiincendiu. Acesta poate fi, de asemenea, folosit ca terminal de functionare aditional, suplimentar centralelor antiincendiu – de exemplu intr-o camera de monitorizare a securitatii sau in zona de receptie a unei cladiri. Aceasta permite o reactivare mai rapida in caz de alarma, deoarece persoana responsabila nu trebuie sa se deplaseze pana la centrala. Terminalul antiincendiu conectabil in retea poate fi folosit ca un terminal operational in stand by. In cazul in care o centrala nu va functiona, terminalul va prelua functia acesteia.

 

Detectoarele de incendiu 

Familia de detectoare inteligente CerberusTM PRO raspunde tuturor cerintelor, de la camere curate la medii dificile. De asemenea, pun la dispozitie o solutie pentru detectia de CO2, independent de incendiu. Detectoarele inteligente cu tehnologie ASA (ASA – Analiza Semnal Avansata) reactioneaza mai eficient datorita celor noua seturi de parametri selectabili, ceea ce face ca detectoarele sa fie imune la fenomene inselatoare, prevenindu-se astfel costurile si intarzierile cauzate de alarmele false. In acest mod, in cazul unui incendiu adevarat, detectoarele cu tehnologie ASA reactioneaza mai eficient.

 

Sistem de detectie wireless 

Sistemul de detectie a incendiului SWING (Siemens Wireless Next Generation) ofera un nivel ridicat de fiabilitate si flexibilitate, fiind in acelasi timp unica solutie de detectie incendiu wireless. Swing combina o retea wireless sigura cu tehnologia ASA patentata (Advanced Signal Analysis) pentru a asigura o detectie optima la incendiu.

In zonele cu fenomene inselatoare, detectoarele ASA sunt alegerea ideala deoarece asigura detectia si previn alarmele false. Multumita tehnologiei inteligente, analizeaza rapid principalele caracteristici ale unui potential incendiu: existenta particulelor de fum, caldura excesiva si dioxidul de carbon.

In reteaua de tip mesh, fiecare dispozitiv wireless comunica cu dispozitivele adiacente, ceea ce inseamna ca cel putin doua cai redundante sunt disponibile in orice moment pentru a transmite informatii. Pentru a creste siguranta, fiecare dispozitiv are doua benzi de frecventa cu canale multiple.

In cazul unei tulburari, reteaua se „repara” singura schimband canalele sau benzile de frecventa si transmitand informatia mai departe printr-un dispozitiv adiacent. Ca urmare a acestor caracteristici toate informatiile disponibile ajung in interfata si in cele din urma in centrala anti-incendiu.

Astfel, detectoarele cu tehnologie ASA sunt prima alegere pentru aplicatiile sofisticate in medii curate, moderne sau dificile, cum ar fi holurile cu scopuri multiple, bucatariile cantinelor, centrele de date si facilitatile de productie  industriala.

 

Cerberus DMS 

De ce ati avea nevoie de un produs software in plus fata de un sistem de detectie incendiu de calitate inalta?

Platforma de management Cerberus DMS prezinta un singur punct de intrare prin care utilizatorii pot opera, monitoriza si optimiza sistemele de siguranta la incendiu si de securitate sau o combinatie a acestora. Migrarea de la MM8000, precursorul acestuia, se face cu usurinta.

Cerberus DMS este o arhitectura flexibila care permite scalabilitate de la sisteme mici si mijlocii la mari si complexe. Platforma ofera distributii personalizabile si specifice pietei. Cerberus DMS poate fi instalat pe un singur computer, cu functionalitate completa a serverului si a clientului. In plus, clientii instalati, Web si Windows App, pot fi adaugati si pe hardware separat. Interfetele web ofera clientului o flexibilitate sporita pentru functionarea viitoarelor extensii, de exemplu aplicatii mobile pentru tablete si telefoane inteligente.

 

De ce avem nevoie de un astfel de software?

  • Pentru a sustine o luare a deciziilor mai rapida si mai usoara intr-o situatie de urgenta.
  • Pentru a ne indeplini obiectivele cu mai putine resurse si a facilita training-uri mai simple atunci cand ne confruntam cu o fluctuatie ridicata de personal.
  • Pentru a creste fiabilitatea site-ului.

Fie ca aveti nevoie de o aplicatie simpla pentru gestionarea sistemului de incendiu sau de o aplicatie avansata pentru un site industrial complex, Cerberus DMS va sprijina in protejarea cladirii dumneavoastra intr-un mod mai inteligent, mai eficient si mai flexibil.

Managementul sigurantei la incendiu si managementul sistemelor de securitate nu trebuie sa fie complicate.

Cerberus DMS este o statie de management personalizabila care face ca protectia cladirii sa fie mai inteligenta, mai usoara si mai flexibila. Acesta va ofera puterea de a raspunde evenimentelor care implica siguranta vietii si evenimentelor legate de securitate rapid si fiabil. Fluxurile de lucru integrate si armonizate garanteaza o privire de ansamblu rapida si concentrata in timpul evenimentelor si rezistenta la eroarea de functionare a sistemelor de siguranta si securitate conectate.

Bazat pe tehnologia de varf de la Siemens, Cerberus DMS se adreseaza nevoilor imediate ale sistemului dumneavoastra si adaposteste, de asemenea, extinderi viitoare, prin integrarea disciplinelor multiple cum ar fi siguranta la foc si securitate cu controlul accesului, detectia la efractie si supravegherea video.

 

Conectivitate 

Cerberus DMS poate integra si comunica cu o gama larga de familii de produse si sisteme, precum:

Siguranta la incendiu

  • Algorex
  • CerberusTM PRO

Securitate

  • Milestone XProtect Expert/Corporate
  • SiPass integrated
  • SPC Intrusion

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 152 – octombrie 2018, pag. 58

 



Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2018/10/01/siemens-cum-protejam-eficient-si-usor-cladirile-de-pericolul-incendiilor-2/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.