«

»

TRACTOR PROIECT COMERT: Utilaje de ultima ora in tehnologia fundatiilor speciale la BAUMA 2019

Share

Fiecare editie BAUMA din München este o ocazie speciala pentru grupul BAUER Maschinen de a prezenta si promova ultimele realizari din domeniul tehnologiei fundatiilor speciale, expunand cele mai noi si mai performante echipamente si utilaje realizate.

Ca de obicei, alaturi de utilajele BAUER pentru foraj rotativ din seria BG, vor fi expuse si macaralele speciale pentru executia de pereti diafragma, din seria MC si bineinteles, vor fi prezente si cele mai reprezentative utilaje si echipamente de foraj specifice fiecareia dintre firmele subsidiare, precum RTG (instalare palplanse), KLEMM (foraje de micropiloti si de ancorare), HAUSHERR (foraje pentru explozii in cariere), ABS (foraje orizontale de subtraversare), PRAKLA (foraje de puturi de apa si prospectiuni geotehnice) si MAT (instalatii de producere si injectie a fluidelor de foraj).

Un eveniment important, aniversat cu ocazia BAUMA 2019, este implinirea a exact 50 de ani din 1969, cand BAUER a inceput sa produca masini si echipamente de foraj proprii si a prezentat prima sa platforma de foraj universala, UBW01. 

In 1976 a urmat dezvoltarea utilajului de foraj rotativ BG 7, care a revolutionat forajul pentru piloti cu diametre mari. Alte repere de retinut au fost: prima unitate de freze pentru pereti diafragma BC 30 in 1984, lansarea cu succes a macaralelor BAUER din seria MC, pentru fundatii speciale, in 2007, sau dezvoltarea tehnologiei EEP Energy Efficient Power, care a stabilit un nou standard de eficienta in domeniul executiei fundatiilor speciale.

Utilajele de foraj rotativ BAUER ValueLine si PremiumLine

Pentru a fi cat mai flexibile fata de diferitele solicitari ale pietei, inginerii de la BAUER au grupat utilajele de foraj rotativ pentru piloti in doua categorii: ValueLine, dedicate doar forajelor cu bare telescopice de tip Kelly, si PremiumLine, multifunctionale, care, pe langa sistemul de foraj standard cu bara Kelly, pot aborda oricare dintre tehnologiile de foraj rotativ: CFA, FDP etc.

Din gama utilajelor de foraj rotativ PremiumLine, vor fi expuse, la BAUMA 2019, modelele BG 23 H, BG 33 si BG 45, fiecare dintre ele cu alte echipamente de lucru, pentru a demonstra doar o parte din diversitatea de tehnologii ce pot fi abordate cu utilajele BAUER PremiumLine.

Pe toate masinile prezentate sunt implementate ultimele solutii experimentale de crestere a performantelor de lucru, dar si sistemul deja verificat si brevetat de optimizare a consumului de combustibil EEP (Energy Efficient Power).

Numeroase solutii noi, de siguranta in exploatare, sunt evidentiate la toate produsele expuse. Masinile BG 23 H si BG 33 vor fi prezentate cu noile sasiuri de baza, BT 65, respectiv BT 85, de ultima generatie, care pe langa o mai buna stabilitate, inglobeaza si o serie de solutii importante de securitate.

De remarcat este platforma de service integrata, de tip sertar, care se trage inspre exterior, asigurand un acces usor si sigur la motor. Utilajul BG 23 H va fi echipat cu un sistem de foraj cu snec continuu (CFA). Succesorul modelelor de renume BG 28 si BG 30, modelul BG 33, cu cinematica a mastului de tip V, este dotat cu motor Caterpillar (CAT) de ultima generatie si va fi prezentat in expozitie ca o solutie ideala pentru foraje tubate de mare capacitate.

Utilajul BG 45, cu o cinematica a mastului de tip V, este dispus pe un sasiu puternic BS 95 si este echipat pentru foraje de indesare tip FDP, cu sapa de fund pierduta.

Din gama utilajelor de foraj rotativ ValueLine, va fi expus noul model BG 15 H, lansat in 2018, care se vrea a fi cel mai eficient si cautat utilaj de foraj pentru santierele mici de constructii.

Punctul forte al noului model este sasiul de baza BT50, complet reproiectat si executat de catre BAUER.

Cea mai spectaculoasa noutate este reorganizarea compartimentului energetic, cu un culoar adanc la mijloc, ce permite un acces usor pentru service, dar mai ales o pozitie coborata a mastului in conditii de transport, asigurand o inaltime maxima de numai 3,3 m la o latime de transport de 2,5 m.

Macarale BAUER, seria MC, pentru fundatii speciale

Macaralele MC sunt proiectate sa reziste la incarcari dinamice ridicate, specifice in ingineria fundatiilor speciale. O atractie a standului BAUER va fi simularea unui santier special pentru tehnologia de executie a peretilor diafragma. Va fi expusa o macara MC 96 de 130 tone, cu o unitate de freze tip BC, impreuna cu un perete de ghidare. Gama de macarale medii, din seria MC, va fi completata cu alte doua modele, MC 86, de 110 t si MC 76, de 90 t, toate utilizand acelasi sasiu superior.

Langa macaraua MC 96 cu unitatile de frezare BC, va fi expusa si o masina de baza BAUER tip GB 50, echipata cu un sistem de graifere pentru pereti diafragma tip DHG V, si dotata cu sistemul integrat de manevrare a furtunurilor hidraulice, HDSG 80.

RTG Ramtechnik, componenta a grupului BAUER Maschinen de mai bine de 20 de ani, va expune doua dintre cele mai noi utilaje ale sale:

  • un RG 27S, echipat cu un sistem CSM (Cutter Soil Mixing), pentru o adancime de foraj de 30 m.
  • un RG 19T echipat cu un ciocan de batut palplanse cu  frecventa ridicata si amortizare a zgomotului, tip SilentVibro MR 150 AVM. Micul santier pentru pereti diafragma va fi completat cu cateva instalatii MAT, de preparare si injectie a fluidelor de foraj.

KLEMM Bohrtechnik va expune cele mai noi dintre utilajele: KR 704-2E compact, KR 709-3G pentru foraj CFA, KR 909-3G, echipat cu un ciocan hidraulic tip KD si KR 805-3G si KR 806-3GS, pentru foraje de ancorare.

Contact:
Tractor Proiect Comert SRL
Str. Turnului, nr. 5
500152 – Brasov
jud. Brasov
Romania
Tel/Fax: 0040 268 406406 / 0040 268 427797 / 0040 268 548147
Email: tpcom@rdslink.ro
Email: office@tpcom.ro
Web: www.tpcom.ro

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 156 – martie 2019, pag. 22

 



Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2019/03/01/tractor-proiect-comert-utilaje-de-ultima-ora-in-tehnologia-fundatiilor-speciale-la-bauma-2019/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.