«

»

URSA Terra – vata minerala reinventata

Share

Vorbim de multa vreme de calitate si de produse premium pentru izolare. Acestea pot fi garantia unei locuinte sau cladiri sustenabile. Sustenabilitatea unei cladiri presupune proiectarea durabila in constructii, adica inglobarea in procesul de proiectare a cladirii a impactului pe care aceasta il are asupra mediului pe o perioada de 50-100 ani, cat a fost prevazuta sa functioneze.

Pe toata perioada de functionare a unei cladiri, izolatiile de calitate, montate corect, aduc economii la facturile de intretinere, reduc poluarea mediului ambiant si asigura confortul locatarilor. Pentru a obtine produse performante de izolare trebuie dezvoltate cercetarea si inovatia. Acestea sunt cele doua valori fundamentale ale companiei URSA. Pentru a imbunatati confortul si sustenabilitatea cladirilor prin izolarea cu produse premium, URSA a dezvoltat in ultimii ani cercetarea, iar rezultatele se vad in produsele prietenoase cu mediul, care satisfac cerintele constructiilor moderne de astazi.

Lana minerala reinventata

Daca vorbim de inovatie trebuie sa vorbim despre URSA Terra, care beneficiaza de tehnologia BiOnic. Cu URSA Terra, compania reinventeaza vata minerala si ofera inovatii majore in ceea ce priveste calitatea produselor si confortul pentru instalare. Moale la atingere, URSA Terra ofera performante de izolare termica, fonica si rezistenta la incendiu ridicate.

„Am creat o noua vata minerala, care beneficiaza de tehnologia BiOnic, speciala pentru aplicatiile cu cerinte ridicate de izolare fonica. URSA Terra este produsul ideal pentru izolarea fonica si termica a peretilor exteriori, a peretilor de compartimentare, a planseelor si a tavanelor, oferind confort si calitate pentru toate tipurile de proiecte. Este usor de montat, un produs premium care asigura o izolare perfecta. Produsele rigide scad eficienta fonoabsorbtiei. Nu este cazul produselor URSA Terra, care au o rigiditate dinamica scazuta, ceea ce face ca acest produs sa fie un fonoabsorbant eficient.URSA Terra are o rezistenta la fluxul de aer de >5 kPa·s/m2, valoare care asigura o fonoabsorbtie optima. Astfel, produsele URSA Terra pot fi utilizate, cu rezultate deosebite, pentru izolarea fonica la zgomotele aeriene, izolarea fonica la zgomotele de impact si controlul reverberatiei intre incaperi. Datorita materiei prime folosite, produsele din vata minerala URSA Terra sunt incombustibile (euroclasa A1). Reactia la foc a acestora depinde exclusiv de caserajul folosit.” declara Sorin Pana, director comercial URSA Romania.

Compania a dezvoltat mai multe produse URSA Terra cu aplicatii numeroase. URSA Terra 78 Ph sunt placi din vata minerala hidrofobizate, folosite la izolarea termica si fonica a peretilor de compartimentare la orice tip de constructie si a peretilor exteriori la constructiile pe structuri usoare, hale industriale. Produsul poate fi utilizat inclusiv la constructii agricole. URSA Terra 76 Ph este recomandata pentru izolarea termica si fonica a caselor pe structura din lemn (acoperisuri inclinate, pereti exteriori, pereti de compartimentare), iar URSA Terra 68 Ph se foloseste la izolarea termica si fonica a caselor din lemn sau a halelor industriale, shadowbox-uri si fatade neventilate, indiferent de finisajul exterior – sticla, piatra, ceramica, metal sau compozit tip bond. Izolarea termica si fonica a fatadelor ventilate se realizeaza cu montarea suplimentara a unei folii de difuzie.

URSA inseamna confort si sustenabilitate

Materialele izolante performante imbunatatesc confortul intr-o locuinta. Este recomandat sa alegem materiale termoizolante cu o eficienta energetica mare, produse prietenoase cu mediul. Platforma de cercetare dezvoltata de URSA si-a propus si a reusit sa creeze si sa lanseze pe piata vata minerala cu impact pozitiv asupra protectiei mediului. Produsele URSA imbunatatesc eficienta energetica a cladirilor, cu impact pozitiv asupra reducerii poluarii. Dupa investitia in produse sustenabile a venit investitia in imagine obtinuta in 2018, atunci cand compania a rebranduit toate ambalajele URSA.” declara Sorin Pana, director comercial URSA Romania.

Despre URSA

URSA este o companie producatoare de materiale izolatoare termic si acustic, cu o politica de dezvoltare orientata pe eficienta energetica si dezvoltare durabila in constructii. Astazi, URSA este unul dintre cei mai mari producatori de vata minerala si polistiren extrudat (XPS) din Europa, doua materiale izolatoare complementare ce contribuie la izolarea termica si acustica a cladirilor. URSA are o experienta de peste 60 de ani in domeniu. 

Incepand cu luna august 2017, URSA a devenit parte din grupul Xella, functionand ca o unitate de business independenta. In Romania URSA este prezenta cu produsele sale de 20 de ani. In ultimii ani, livrarile de produse URSA au cunoscut o crestere organica, compania locala URSA Romania ajungand sa detina o cota de piata de circa 40% pe segmentul de vata minerala de sticla. 

Contact:
URSA Romania SRL
Bd. Ficusului nr. 14 A, 013974 Bucuresti
Telefon: 0040 21 269 0663
Fax: 0040 21 269 0664
E: assistance.romania@ursa.com
Web: www.ursa.ro 

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 156 – martie 2019, pag. 42

 



Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2019/03/01/ursa-terra-vata-minerala-reinventata/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.