»

Semne bune anul are!

Share

Daca ar fi sa ne luam dupa Plugusorul de Anul Nou, potrivit caruia „semne bune anul are pentru brazda de sub plug”, tare incantati am fi ca urarea sa aiba un corespondent fericit nu numai pentru agricultura, ci si pentru restructurarea pe principiile economiei de piata a tot ce „misca” in tara asta. Numai asa putem vorbi de concurenta, competitivitate, eficienta, exprimate generic in economie functionala, considerata „seva” Capitalismului.

Asadar, de abia am traversat cumpana dintre ani si gandul ne zboara spre orizonturile promise, incepand cu 2005, de catre noii administratori ai treburilor tarii.

Va fi mai bine, va fi mai rau, nimeni nu poate sti in momentul de fata, pentru ca multe si nebanuite lucruri pot aparea oricand, perturband orice previziune. Mai ales acum cand am intrat intr-o perioada prefigu­rata anterior, la modul general, in campania electorala, atunci cand multe lucruri se promit, dar care de aici inainte trebuie realizate.

Si dupa ce „rasplata algoritmului” a fost data in vileag, se pare ca locatarii din Piata Victoriei s-au apucat de treaba, in primul rand, cu amenajarea decorului, adica a birourilor in care spera sa-si puna in scena programul electoral, care se vrea unul ambitios si cu masuri radicale, menite sa dea o noua sansa si incredere de reusita. Sa dea Domnul sa fie asa!

Sigur, este practic prematur sa avansam rezultate pentru ca timpul ce a trecut este doar de o luna, interval in care ministeriabilii abia fac „tranzitia” de la o guvernare la alta, nu in sensul continuitatii „draga” unora, ci al unei etape cu un suflu nou, capabil sa demonstreze, in sfarsit, ca se poate face si altceva.

Cantonandu-ne in domeniul specific revistei noastre, sperantele tuturor participantilor la actul de constructie sunt legate de punerea pe un fagas normal a domeniului de care depinde efectiv dezvoltarea economico-sociala a tarii in termeni de eficienta.

Primul semn bun il reprezinta noua politica fiscala, capabila sa schimbe unele mentalitati din societatile cu obiect de activitate constructiile, pentru ca, trebuie sa recunoastem, aici, in acest sector, a primat munca la negru sau gri, dupa caz.

Dar numai atat nu este suficient. Trebuie sa se atace frontal si cu masuri stimulative de catre toti investitorii, fie ei firme sau simpli cetateni. De la produse si servicii cu tarife mici pana la acordarea de credite cu dobanzi onorabile si pe termen lung.

O atare politica in domeniul amintit poate asigura o dezvoltare mereu ascendenta si pe termen lung.

Dar facilitatile stau si in puterea constructorilor, care pot si trebuie sa mai diminueze costurile pe metru patrat construit, pe aceasta cale, putandu-se castiga din „dever”.

Intr-o stare „febrila” am fost si noi pentru a va oferi in 2005 ceva nou prin revista noastra. Si nu a fost deloc usor sa ne luam „inima in dinti” pentru a ne innoi, pentru a ramane mereu competitivi.

Asadar, ce-i nou pe „frontul nostru”? In primul rand, gasirea unor noi forme grafice si de continut. Apoi, o sugestie din partea cititorilor privea titlul revistei, pentru a putea fi atrasi cat mai multi specialisti si cat mai multe firme in paginile sale. Iata de ce ea se va numi „Revista constructii­lor”, mai generoasa pentru toti cei care prin fenomenul promotional doresc sa fie prezenti pe piata concurentiala a investitiilor de tot felul.

Este posibil ca unii dintre dvs. sa fi primit o adresa din partea asa-zisilor manageri ai firmei „Civio – Reviste Specializate”, prin care sunteti informati ca noi nu le mai reprezentam interesele. O „copilarie” manageriala. Nici nu vedem cum am mai putea face acest lucru cand intreaga echipa a vechii reviste se afla la „Revista constructiilor”, ale carei interese nu numai ca le repre­zinta, dar le si da viata potrivit exigentelor dvs., ale colaboratorilor si cititorilor revistei.

Spatiul tipografic limitat al editoria­lului ne determina sa ne oprim aici, fara a ne ingrijora insa ca n-am spus mai mult, anul 2005 abia a inceput, iar debutul pare a fi promitator urarii „Semne bune anul are…”

 

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2005/02/01/semne-bune-anul-are/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.