«

»

DEITERMANN: Hidroizolarea structurilor in contact cu solul

Share

SUPERFLEX MORE – hidroizoleaza sigur, simplu, permanent!

100 de litri acopera 30 m2 !

 

Conditiile climaterice din intreaga Europa, inclusiv in Romania, au suferit modificari in ultimii ani, precipitatiile fiind mai abundente ca volum si durata. Ninsorile si ploile au condus atat la inundatii pe suprafete mari, cat si la ridicarea nivelului panzei freatice si la stagnarea in teren a apei pe perioade lungi. In paralel, a crescut semnificativ ponderea constructiilor rezidentiale si industriale cu subsoluri utilizabile (spatii tehnice, garaje, spatii de depozitare, camere de locuit  etc.), conducand la necesitatea dezvoltarii unor materiale si tehnologii noi, ultraperformante, care rezolva prompt si eficient acuta problema a hidroizolarii fundatiilor, subsolurilor, deci a structurilor aflate sub nivelul solului.

 

Daca nu se iau in consideratie soli­citarile generate de apa, solicitari la care va fi supusa, in mod real, constructia, apar deseori deteriorari in zonele de contact cu solul. De aceea, este foarte importanta analiza atenta si cunoasterea exacta a proprietatilor solului inaintea inceperii lucrarilor de hidroizolare.

In principiu, aceste solicitari se pot imparti astfel:

Umiditatea solului/apa de infiltrare nestagnanta

Umiditatea solului: apa existenta in sol se poate deplasa ascensional prin capilaritate.

Apa de infiltrare nestagnanta: apa de suprafata si de infiltrare, sub forma lichida, care picura, fara a exercita o presiune hidrostatica asupra hidroizolatiei. In acest caz este necesar ca solul si materialul de umplere al spatiilor de lucru, pana la o anumita adancime sub talpa fundatiei, sa fie foarte permeabil (exemplu: nisip, pietris). Apa trebuie sa se poata infiltra liber pana la nivelul panzei freatice. In cazul solurilor cu o permeabilitate redusa, trebuie utilizat un drenaj functional conform DIN 4095.

Apa cu presiune/apa de infiltrare stagnanta

Apa care exercita presiune din exterior asupra constructiei. Aceasta presiune variaza in functie de coloana de apa. Avem doua situatii: apa de infiltrare stagnanta si apa freatica. In cazul solurilor cu o permeabilitate redusa (10-4m/s), trebuie luat in consi­derare faptul ca apa de infiltrare patrunsa in spatiile de lucru stagneaza temporar, exercitand presiune hidrostatica. Apa freatica solicita permanent constructia.

DEITERMANN este producator de materiale de constructii inca din anul 1895. Folosind experienta de 111 ani in hidroizolatii si o tehnologie ultramo­derna, laboratoarele de cercetare si dezvoltare din Germania au creat, special, un produs care sa hidro­izoleze rapid, sa fie simplu de aplicat, ecologic si sa corespunda necesitatilor actuale ale pietei. Astfel, indiferent daca este vorba de substrat din beton, caramida, beton poros, zidarie veche, gresie calcaroasa, zidarie de caramida cu rosturi mari sau cu rosturi definitive, SUPERFLEX MORE hidroizoleaza sigur, simplu, permanent.

SUPERFLEX MORE este o hidro­izolatie pe baza de bitum modificat cu polimeri, mono sau bicomponenta, foarte flexibila, fara solvent, aplicabila cu mistria. Se utilizeaza pentru impermeabilizarea durabila si sigura a structurilor aflate sub nivelul solului. SUPERFLEX MORE are o aderenta excelenta la substrat, flexibilitate foarte buna, putere de preluare a microfi­surilor, rezistenta excelenta la imbatranire, apa si la alte substante agresive aflate in mod natural in sol (clasificate conform DIN 4030 foarte agresive). Are rezistenta foarte buna la apa cu un continut ridicat de sulfat (pana la 3.000 mg sulfat/litru de apa), conform DIN 4030. Pentru o intarire foarte rapida se adauga o a doua componenta, pulbere; datorita reactiei chi­mice cu componenta pulbere, in scurt timp devine impermeabil la ploaie.

SUPERFLEX MORE este recomandat pentru hidroizolarea urmatoarelor spatii:

• exteriorul structurilor din beton si zidarie aflate sub nivelul solului;

• fundatii, subsoluri;

• pardoseli din placi de beton;

• grinzi de beton din parcari multietajate;

• hidroizolatie intermediara in camere umede (bai, dusuri), balcoane, terase (sub care nu exista camere locuite), inaintea placarilor ceramice.

SUPERFLEX MORE este de asemenea indicat pentru lipirea partiala sau totala a placilor de polistiren sau vata minerala utilizate pentru drenaj, termoizolatie, protectia structurilor aflate sub nivelul solului.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 23 – ianuarie-februarie 2007

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2007/02/22/deitermann-hidroizolarea-structurilor-in-contact-cu-solul/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.