«

»

MUFLE: SISTEME DE DRENAJ AL APELOR DE SUPRAFATA

Share

Captarea si evacuarea apelor superficiale obtinute din precipitatii meteorice sau din lucrari industriale si agricole au constituit mereu o prioritate in activitatea omului. Aceste necesitati, in ultimii ani, au fost marite in mod clar din cauza schimbarilor climatice si morfologice in teritoriu (exemplu: calamitatile anului 2005).

MUFLE Drain este solutia ideala ceruta de proiectanti, deoarece combina caracteristici tehnice, practice si economice pentru punerea in opera, care este indispensabila pentru instalatori. MUFLE spa, producator italian al produselor de drenaj al apelor de suprafata, detine o gama vasta de produse pentru a drena apele pluviale si consolideaza locurile cu situatii problematice la dren.

 

MUFLE Drain dispune de mai multe sisteme de drenaj, cum ar fi:

• Drenajul punctual – compus din capace si gratare de canalizare cu rama din fonta nodulara 500–7 de la dimensiunile minime de 300 x 300 mm pana la 850 x 850 mm. Exemplu: seria OMEGA in clasa D 400, 850 x 850 cu f600  dispune de unele optiuni: garnitura antizgomot, greutate de numai 57 kg, balama si un sistem de incuietoare cu cheie a capacului (cheie speciala antifurt) mai sigur decat cele obisnuite.

• Drenajul liniar – compus din rigole si gratare rezistente pentru toate clasele de greutate potrivit incarcaturii, conform normativelor in vigoare (A15, B125, C250, D400, E600, F900). Rigola realizata din HD–PE (polietilena de inalta densitate) rezistenta la lovituri si salturi termice, conserva aceleasi caracteristici de robustete si elasticitate de la -500 0C pana la +1000 0C. Inatacabila de catre agentii chimici si atmosferici, HD–PE rezista perfect la o vasta gama de acizi, saruri si baze, uleiuri minerale si petrol. Rigola Mufle Drain poate fi instalata cu siguranta in instalatii chimice, statii de service sau sali de lucru, drumuri cu un ridicat uz de saruri antiinghet. In toate situatiile este necesar ca substantele chimice sa nu poata compromite structura si eficienta sistemului de drenaj.

Suprafata neteda si impermeabila favorizeaza scurgerea apei, nu permite formarea depunerilor. Rigola MUFLE Drain poate fi folosita in sectoarele industriei alimentare si, de asemenea, in restaurante. Este un sistem practic, de cuplare rapida intre rigole, prevazut cu nut si feder.

Este avantajos de transportat si montat, instalarea rigolelor nu necesita folosirea unor unelte speciale, iesirile de conectare preinstalate pentru evacuare favorizeaza conectarea simpla si rapida in retelele de canalizare.

• Drenajul din otel inox – gama de camine si rigole de colectare a marcii ASVOX este complet realizata din otel inox AISI 304, fiind in gradul de a satisface toate exigentele in materie de rezistenta mecanica, chimica si termica. Calitatea sistemelor noastre de drenaj  in totalitate inspectionabile satisface caracte­risticile de curatenie si igiena, in conformitate cu normativele comunitar europene.

Linia ASVOX este compusa din sifoane pietonale si caro­sabile, rigole cu fisura si gratare necesare sectoarelor agro-alimentare, in abatoare, spitale, laboratoare, industria chimica si farmaceutica, oriunde este necesar drenajul unor cantitati mari de apa in timp record.

 

Sisteme de acoperire a bordurilor de piscine – TWIN

Gratare pentru piscina realizate din PP–TPE, disponibile in toate culorile, (bimaterie: plastic + cauciuc) o mai buna aderenta.

Modele:

• Onda curbabil, rectiliniu, ranforsat pentru coltar de 900;

• Sah curbabil, rectiliniu, ranforsat pentru coltar de 900

Lungime: 500 mm;

Latime Onda: 150 – 200–250–300 mm;

Largime Sah: 150–200–250–330 mm;

Inaltime: 20–25–30–35 mm.

Angajatii firmei noastre formeaza o echipa de profesionisti ce vor reprezenta un real sprijin in atingerea obiectivelor pe care vi le propuneti. Echipa noastra ofera consultanta din primele faze de proiectare pana la punerea in opera a produselor, succedandu-se cu un raport de asistenta.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 23 – ianuarie-februarie 2007Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2007/02/22/mufle-sisteme-de-drenaj-al-apelor-de-suprafata/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.