«

»

ROMNED: Dealer autorizat CASAGRANDE

Share

Numele Casagrande este cunoscut in lumea intreaga pentru utilajele sale specializate in executia fundatiilor si a echipamentelor geotehnice. Firma a fost fondata in 1963 de catre domnul Bruno Casagrande, iar in anul 1994 a fost certificata ISO 9001. Cu o istorie de 43 de ani, firma produce: macarale hidraulice pe senile, utilaje pentru piloti si micropiloti, echipamente pentru pereti-diafragma, utilaje de prelucrat noroiuri bentonitice, foreze (CFA), utilaje pentru forat tuneluri. Casagrande doreste sa creeze valoare prin satisfactia clientilor sai, protejand prin toate metodele mediul ambiant.

Utilajele sunt foarte versatile, cu module diferite, cu echipari suplimentare, obtinandu-se configuratii total diferite fata de utilizarea initiala. Motoarele folosite sunt Deutz, iar hidraulica poarta marcile celor mai cunoscute firme din lume.

Prin absorbtia de catre Casagrande a firmei germane Hutte, gama s-a marit considerabil cu utilaje pentru ancorari si foraje in unghi ca echipament geotehnic.

Gama de macarale este formata din patru modele: C 200 – 24 tone la o sageata de 3 m, C 400 – 40 tone, C 600 – 67 tone si C 800 – 82 tone (foto 1). Macaralele au senilele deplasabile hidraulic pentru obtinerea unei presiuni mai mici asupra terenului pe care se deplaseaza. Macaralele au, de asemenea, conexiuni hidrau­lice pentru actionarea suplimentara a oscilatoarelor hidraulice pentru rotirea si infigerea protec­tiilor de teava in pamant.

Echipamentele hidraulice pentru piloti sunt reprezentate de modelele: B 80, B 125, B 135, B 170, B 180, B 250, B 300, C 600 si C 800. Diametrele de foraj sunt intre 60 cm si 2,7 m si adancimea maxima de 87 de metri (foto 2, 3). Pe aceeasi structura pe senile, modelele mai mari de B 125 pot fi utilate cu echipamente pentru pereti-diafragma sau cu foreze cu elice continua (CFA) (foto 4, 5). Modelul B 80 este usor transportabil, prin pliere putand fi incarcat pe un trailer obisnuit, greutatea maxima nedepasind 27 tone. Toate modelele se pot instala rapid la punctul de lucru prin simpla ridicare. Cabina operatorului este izolata impotriva prafului si a zgomotului, creand conditii deosebite de lucru.

Modelele pentru micropiloti (diametre pana in 600 mm) sunt M3 E/D, C6, C8, M6, M9, C14 (foto 6). Aceste masini se remarca prin versatilitate, unghi de lucru si usurinta cu care pot fi transportate, greutatea proprie pornind de la 5 tone. Ele pot accesa spatii cu inaltime mica, putand fi astfel folosite si pentru intarirea fundatiilor cladirilor vechi. Masinile sunt foarte indicate pentru ancoraje in unghi, comenzile fiind deosebit de simple si intuitive.

Casagrande produce, de asemenea, o gama larga de accesorii, cum ar fi: freze hidraulice (foto 7), graifere pentru sapat in interiorul tevilor de protectie introduse cu ajutorul oscilatoarelor (foto 8), echipamente pentru producerea noroaielor bentonitice, malaxoare si echipamente pentru Jet Grouting. Oricat de dure ar fi condi­tiile de sol, frezele hidraulice produse de Casagrande pot realiza orice dimensiune de pereti-diafragma, lanturile de taiere putand produce o imbinare perfecta si etansa a peretilor. Graiferele sunt hidraulice sau mecanice, cu o productivitate deosebita si o fiabilitate remarcabila. Montajul este rapid, fara a se utiliza o macara auxiliara. Cererea de a excava eficient in soluri tari si medii a dus la dezvoltarea modelului Kelly KRC2 HD combinata cu un graifer de tip K. Pentru a intra in toate colturile sapaturii se utilizeaza o rotire intre 45 si 180 de grade.

Jet Grouting este o metoda noua de imbunatatire a portantei solului si de impermeabilizare. Metoda distruge in totalitate structura solului, prin amestecul particulelor cu un lapte de ciment introdus sub presiune care duce in scurt timp la solidificarea omogena. Desi noua, metoda este din ce in ce mai folosita, Casagrande avand o experienta deo­sebita in acest domeniu. Este astfel posibil a trata cele mai multe soluri, de la argile moi si nisipuri pana la soluri de pietris.

Masinile pentru tuneluri sunt cu cap dublu rotativ si pot fi echipate cu motor diesel sau electric cu foreze pentru sol dur.

Productivitatea este foarte mare, echipamentele fiind spe­ci­fice acestui gen de lucrari (foto 9). Se pot produce si la comanda pentru diametre si conditii de sol specifice.

Casagrande se bazeaza pe experienta acumulata in decenii pentru a raspunde necesitatilor clientului, reteaua de dealeri din aproape toate tarile lumii ocupandu-se de intre­tinerea acestor utilaje.

In Romania, firma Romned raspunde cerin­telor beneficiarului, asigu­rand un sprijin rapid pentru utilaje noi sau second-hand Casagrande.

Impreuna cu celelalte firme pe care le reprezinta, Romned poate da solutii pentru cele mai complexe lucrari de fundatii sau constructii speciale care pot aparea in activitatea beneficiarilor sai.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 23 – ianuarie-februarie 2007

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2007/02/22/romned-dealer-autorizat-casagrande/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.