«

»

Apla: AplaHydroStop Solvent – o noua amorsa bituminoasa Apla pe baza de solvent

Share

Portofoliul de produse al Atlas Corporation este in permanenta crestere si diversificare, cuprinzand materiale de foarte buna calitate pentru finisaje, hidro si termoizolatii, toate dezvoltate sub marca Apla – Atlas Professional Line Applications.

In domeniul hidroizolatiilor, pe langa gama variata de membrane hidroizolatoare AplaBitustop, armate cu poliesteri sau fibre de sticla, amorsa bituminoasa la rece AplaHydroStop (pe baza de apa) este lider de piata, iar emulsia super elastica AplaHydroRepairs este produsul unic pe piata romaneasca, care se foloseste la repararea straturilor mai vechi de hidroizolatii sau poate servi ca amorsa pentru membranele bituminoase.

 

La inceputul acestui an, Atlas Corporation a imbogatit oferta de solutii hidroizolatoare cu o noua amorsa AplaHydroStop Solvent, pe baza de solvent, cu un spectru mai larg de utilizari din punctul de vedere al conditiilor de mediu ce conditioneaza utilizarea produsului.

AplaHydroStop Solvent poate fi aplicata si in conditii de mediu mai dificile, cu umezeala sau temperaturi mai joase, chiar si in sezonul rece, pentru protectia metalelor si a constructiilor din beton aflate in contact permanent cu apa, chiar si cu apa de mare. Mai poate fi folosita, de asemenea, pentru amorsarea si fixarea membranelor bituminoase AplaBitustop, in special pe suprafetele verticale de beton. Este cel mai potrivit produs pentru protectia tevilor de canalizare si a tuburilor de metal.

AplaHydroStop Solvent este o solutie monocomponenta hidroizolatoare pe baza de bitum, compusa din doua tipuri de asfalt – asfalt moale 80/100 si asfalt tare 85/25, diluabila cu solvent si consolidata cu rasini pe baza de poliuretan si SBS (Styrene-Butadiene-Styrene). Dupa aplicare, cand se usuca, formeaza o pelicula cu proprietati plastice si rezistenta mecanica mare.

Consumul depinde de puterea de absorbtie a stratului suport. Pentru suprafete metalice, acesta este de 0,5 – 0,6 kg/m2/strat, iar pentru suprafetele din beton de 1 kg/m2 in doua straturi. Daca supra­fata este rugoasa, se poate folosi AplaHydroStop Solvent + 2 – 3 % ciment. In acest fel, se reduce consumul solutiei bituminoase.

Pregatirea corespunzatoare a suprafetei pe care se aplica AplaHydroStop Solvent reprezinta 80 % din succesul aplicarii materialului. Se recomanda ca suprafata sa fie in prealabil curatata de praf, ulei, lubrifianti si sa fie uscata. Poate fi aplicat cu pensula, cu trafaletul sau cu pulverizatorul. Timpul de uscare este de 48 ore. In cazul in care este folo­sita fibra de sticla sau panza de sac drept armatura intre doua straturi succesive de AplaHydroStop Solvent, se obtine o suprafata asfaltica fara imbinari sau rosturi.

Produsul este disponibil in ambalaje de 20 Lt.

Mai multe detalii la www.apla.ro.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 24 –martie 2007

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2007/03/22/apla-aplahydrostop-solvent-o-noua-amorsa-bituminoasa-apla-pe-baza-de-solvent/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.