«

»

COILPROFIL: Panouri termoizolante

Share

Panourile termoizolante pentru fatada si acoperis cu imbinare ascunsa sau vizibila – de la Coilprofil – reprezinta elemente structurale prefabricate, destinate constructiilor industriale (depozite, unitati de productie, centrale termice, camere frigorifice), agrozootehnice (grajduri, crescatorii, ateliere) si social-cultu­rale (piscine, patinoare, birouri, sali de sport, locuinte pentru santiere).

Coilprofil produce aceste panouri folosind o tehnologie moderna, intalnita in majoritatea statelor europene, de producere in sistem continuu. Panourile au o structura tip sandwich si folosesc o termoizolatie din poli­s­tiren expandat (clasa de combustibi­litate C1) sau vata minerala, doua foi de tabla galvanizata si prevopsita, adeziv bicomponent poliuretanic.

Stratul de zinc de 275g/m2 confera o inalta rezistenta la coroziune. In figura 1 este prezentata compo­zitia colii de tabla.

Pentru profilul exterior oferim o gama bogata de culori: RAL 1014, RAL 1023, RAL 3000, RAL 5010, RAL 6009, RAL 7022, RAL 9002, RAL 9006 (fig. 2).

Culoarea profilului interior este RAL 9002.

Acest produs are o serie de carac­teristici avantajoase: materialul are rezistenta mare, nu se defor­­meaza, nu permite infiltrarea apei; are densitate omogena, este mult mai usor decat materialele clasice, poate fi montat usor, este produs in grosimi, lungimi si culori diferite, este un material ecologic (polistirenul nu aduce prejudicii mediului sau sanatatii).

Beneficiile utilizarii acestui produs sunt usor de remarcat:

• Diminuarea cantitatii de otel sau beton armat din structura de rezistenta;

• Micsorarea timpului de executie a constructiei;

• Costuri reduse pentru incalzire/ racire;

• Lipsa cheltuielilor de intretinere specifice constructiilor din materiale clasice;

• Mentinerea pe termen lung a proprietatilor panourilor si, implicit, a constructiei din care fac parte: gradul de izolatie termica, fonica si hidrofuga, aspectul si culoarea, datorita calitatii superioare a materiei prime folosite.

Aceste panouri pot fi dispuse atat orizontal, cat si vertical si pot fi utilizate in combinatie cu casete sau piese de finisaj, obtinandu-se un design deosebit si o functionalitate foarte buna.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 24 –martie 2007

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2007/03/22/coilprofil-panouri-termoizolante-4/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.