«

»

DOKA: Claditi pe competenta cofrajelor

Share

Utilizarea unor sisteme de cofrare inovatoare permite constructorului sa raspunda cerintelor impuse de proiectul constructiei, fara timpi morti si la standarde inalte.

 

Doka – Tehnica Cofrajelor imbina cu succes prelucrarea de inalt nivel si calitatea produselor, furnizand firmelor de constructii din intreaga lume solutii si servicii de cofrare, astfel incat acestea sa construiasca mai rapid, mai bine, mai economic si cu un grad mai mare de securitate.

De la cea mai inalta cladire din lume, tunelul cel mai adanc ingropat sau podul cel mai lung pe cabluri oblice – firmele de constructii din lumea intreaga se bazeaza pe abilitatea de cofrare a firmei Doka.

Cu peste 100 de filiale in 60 de tari, 4.600 de specialisti se stradu­iesc sa puna la dispozitia santierelor de pe glob cea mai buna solutie de cofrare.

Cererea de produse Doka este atat de mare incat s-a pus problema extinderii uzinelor de productie care au, totusi, la acest moment o marime considerabila.

De exemplu, expertii in cofraje au triplat capacitatea de productie pentru grinda „H20 Top“. Capacitatea de productie pentru cofrajul cu panouri Framax Xlife, care se evidentiaza prin eficienta economica datorita numarului mare de reutilizari, este dublata de o linie noua de productie. Productia de popi a fost largita cu o noua linie de productie cu capacitate dubla.

 

Expertii in tehnica cofrajelor au o atitudine pozitiva in ceea ce priveste viitorul. Ei sunt increzatori ca Standul Expozitional de peste 3.500 m2 din cadrul Expozitiei Internationale de Constructii Bauma 2007, organizata la München in perioada 23–29 aprilie, va fi vizitat de un public de specialitate competent care se va informa in legatura cu avantajele numeroaselor produse inovatoare oferite de firma Doka – Tehnica Cofrajelor.

 

O noutate absoluta propusa de firma Doka pentru sistemul de cofraj Framax Xlife este Panoul universal Framax de 1,20 m latime, disponibil la o inaltime de 3,30 m. Rasterul special perforat face panourile universale ideale pentru modelarea economica a colturilor exterioare, racordul peretilor si inchiderea de cofraje si a cofrajelor pentru stalpi.

 

Sistemul Framax Xlife si-a  dovedit in practica flexibilitatea si fiabilitatea.

Efectul principal il constituie calitatea superioara a suprafetelor betonului chiar dupa mai multe utilizari, si asta inseamna finisari mai putine datorita placii cofrante din lemn de mesteacan, acoperit pe ambele fete cu un invelis din material sintetic.

 

Un alt element de noutate este Ferma de sprijnire Universal F folosita la constructiile subterane acoperite, pentru cofraje cu inaltime de betonare de 12,08 m, care poate fi ajustata in inaltime fara trepte,  permitand o adaptare simpla la neregularitatile suprafetei solului.

Pentru inaltimi mari mutarea este facilitata de existenta urechilor de agatare integrate.

Stabilitatea si siguranta in exploatare sunt asigurate de racordurile premontate pentru contravantuirea in cruce.

 

Doka – Tehnica Cofrajelor va asteapta cu toate noutatile in domeniu la Standul Expozitional N811 si platforma exterioara Nord F8 in perioada 23–29 aprilie, la Bauma 2007 – München.

Nu uitati: Cu noi claditi viitorul!

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 24 –martie 2007

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2007/03/22/doka-claditi-pe-competenta-cofrajelor/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.