«

»

ELMAS: Ascensor hidraulic fara camera masinii

Share

Compania ELMAS din Brasov a lansat, sub denumirea Comoda, un nou produs pe piata ascensoarelor din Romania.

Ascensorul hidraulic fara camera masinii – Comoda, reprezinta solutia tehnica ideala pentru transportul pe verticala al persoanelor, in cladirile cu inaltimi reduse sau in cele aflate in zone cu risc seismic.

Datorita echiparii cu grupul hidraulic Bucher (realizat de compania elvetiana Bucher Hydraulics), s-a obtinut o varianta constructiva fiabila care permite montajul ascensorului fara a fi necesara existenta camerei masinii. Grupul hidraulic este pozitionat in putul ascensorului, intre glisiere, iar panoul de comanda poate fi amplasat in afara putului, pe orice latura dorita.

 

Ascensorul Comoda este dispo­nibil in trei variante:

• pentru sarcina nominala de 350 kg (4 persoane);

• pentru sarcina nominala de 450 kg (6 persoane);

• pentru sarcina nominala de 630 kg (8 persoane).

Printre caracteristicile principale ale ascensorului, putem aminti:

• Cursa de deplasare de maximum 18 m;

• Viteza maxima de 0,63 m/min;

• Cabina ascensorului este prevazuta cu usi automate actionate cu regulator de frecventa, finisaje din sticla, inox, panouri laminate sau vopsite in camp electrostatic, dispo­zitiv de comanda electronic cu encoder pentru inchiderea si deschiderea usilor, interfon, alarma, iluminare cu tuburi fluorescente sau spoturi, mana curenta inox si podea cu suprafata cauciucata, granit sau pregatita pentru aplicare de marmura;

• Grupul hidraulic poate fi livrat in varianta standard care asigura o eficienta ridicata si poate functiona pentru 60 de curse/ora fara a fi necesara utilizarea unui cooler sau in varianta cu regulator de frecventa care asi­gura o reducere de pana la 60% a consumului de energie;

• Usi de palier automate reali­zate din inox;

• Panou comanda de tip NEW LIFT Germania cu automat progra­mabil (99 functii), montat intr-o carcasa protejata IP 54.

Siguranta in exploatare a ascensorului este obtinuta si datorita echiparii cu o pompa manuala de urgenta, care faciliteaza coborarea liftului la prima statie si scoaterea in siguranta a persoanelor din cabina, in cazurile de urgenta (incendiu, seism etc.).

Costurile de instalare si intre­tinere reduse, lipsa camerei masinii si consumul redus de energie reprezinta doar o parte din avantajele pe care vi le confera acest produs.

Ascensorul se incadreaza in prevederile conforme cu prescriptiile tehnice R6-2002 si corespunde normelor europene SR EN 81-2 + AC:2002 si Directivei 95/16/EC.

Pentru informatii detaliate, se poate  accesa  site-ul www.comoda.biz.

Compania ELMAS este prezenta pe piata romaneasca din anul 1991, avand la baza capital integral privat romanesc, si isi desfasoara activitatea in domeniul echipamentelor de ridicat si manipulat. In acest moment este producator si furnizor al unui pachet complet de produse (stivui­toare, poduri rulante, ascensoare, scari rulante, sisteme de depozitare, sisteme de parcare auto) si servicii (consulting, proiectare, montaj, service) din segmentul instalatiilor de ridicat.

Sistemul calitatii certificat ISO 9001:2000, certificarea CS 02 Modul H pentru ascensoare, capacitatea de a dezvolta continuu noi produse si experienta de 15 ani recomanda compania ELMAS drept un partener de incredere in domeniu.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 24 –martie 2007

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2007/03/22/elmas-ascensor-hidraulic-fara-camera-masinii/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.