«

»

INJECTOFORAJ: Echipamente specializate pentru consolidarea terenurilor si a fundatiilor

Share

INJECTOFORAJ este o societate romano-italiana, infiintata in anul 2003, cu capital integral privat, orientata catre un domeniu modern, dar putin exploatat profesional in tara noastra: consolidarea terenurilor si a fundatiilor cu masini specializate. Societatea, in calitate de importator unic, furnizeaza masini pentru foraj ale producatorului italian COMACCHIO. De asemenea, firma importa utilaje second-hand, le reconditioneaza si le pune in vanzare la preturi atractive, beneficiind de o experienta vasta a inginerilor italieni specializati in santierele de profil din Italia si Elvetia. Cu ajutorul inginerilor instruiti in fabrica din Italia, INJECTOFORAJ acorda asistenta tehnica permanenta si service tuturor clientilor sai.

 

Tehnologii de lucru

Sprijinirea malurilor la excavatii pentru cladiri in calcan prin piloti de beton armati, acolo unde prin proiectare se prevede acest lucru. Solutia eficienta adoptata elimina riscul de prabusire si greutatea operatiilor legate de sprijiniri cu panouri si profile. Masinile care efectueaza asemenea opera­tiune sunt echipate cu elice continua, asa cum se vede in foto 1. Ele sapa in terenul respectiv si apoi se introduce armatura. Urmeaza tur­narea betonului pentru formarea unor piloti verticali. Tehnologia prezentata este folosita cu succes de clientii nostri Geosond sau Sopmet.

Foraje de mare adancime in roca dura in cariera pentru detonari controlate. Masinile destinate acestor lucrari sunt echipate cu ciocan pneumatic in capul prajinii principale de foraj. Pentru aceasta tehnologie, furnizam la comanda si prajinile de foraj de diferite lungimi pentru a atinge adancimea dorita. Metoda este foarte simpla, dar eficienta, INJECTOFORAJ livrand o astfel de masina pentru o cariera de calcar din Campulung (foto 2).

Foraje pentru stabilizarea fundatiilor in loc de metoda traditionala de subzidire.

Foraje pentru stabilizarea terenurilor prin jet-grouting. Noile cladiri de birouri mari cu parcari subterane necesita stabilizarea terenurilor prin piloti de beton pentru a suporta eforturi cat mai mari. Pentru folosirea jet-grouting este nevoie de pompe speciale pe care le ofertam tot in calitate de importatori. In acest sens, producatorul italian DAI PRA este partenerul nostru (foto 3).

Ancoraje pentru consolidarea terenurilor inclinate sau a peretelui montan. Intrucat utilajele au capacitatea de foraj sub diferite unghiuri, ele se pot utiliza si pentru consolidarea terenurilor inclinate si a peretilor tunelurilor de toate tipurile. De asemenea, INJECTOFORAJ pune la dispozitia celor interesati masini specializate pentru ancoraje speciale, cum ar fi peretele montan (foto 4).

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 24 –martie 2007

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2007/03/22/injectoforaj-echipamente-specializate-pentru-consolidarea-terenurilor-si-a-fundatiilor/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.