«

»

Proiecte reprezentative

Share

CONSILIER CONSTRUCT, societate avand ca obiect principal de activitate proiectarea, consultanta si asistenta tehnica in domeniul constructiilor civile si industriale, isi desfasoara activitatea atat pe plan intern, cat si pe plan extern, in stransa corelare cu strategia de dezvoltare a pietei serviciilor si se adapteaza permanent cerintelor impuse de integrarea Romaniei in Uniunea Europeana. Societatea utilizeaza programe moderne de proiectare cu tehnica de calcul adecvata si personal de inalta calificare, beneficiind in acelasi timp de un management curajos si eficient. Intre partenerii Consilier Construct gasim companii de renume precum: Scetauroute, BCEOM, Spea, Bonifica Spa, Inocsa Ingegneria si Louis Berger, care au fost atrase de perspectiva de a forma parteneriate cu Consilier Construct, inca de la inceputul afirmarii sale profesionale.

Astazi, dupa 12 ani de activitate, Consilier Construct are in spate zeci de asemenea colaborari soldate cu rezultate impresionante, planuri de viitor ambitioase si perspective excelente de a le pune in practica. Dupa ce a reusit sa se impuna ca un nume de rezonanta in realizarea proiectelor de infrastructura a transporturilor cu o suita de lucrari pentru Autostrada Bucuresti-Constanta, pe sectoarele Lehliu-Drajna (proiect tehnic, detalii de executie, caiete de sarcini, asistenta tehnica, servicii de procurement si supervizarea executiei lucrarilor) si Constanta-Cernavoda (studiu de fezabilitate), Autostrada Sibiu-Deva (proiect tehnic, detalii de executie, caiete de sarcini si asistenta tehnica), Autostrada Ploiesti-Sculeni (studiu de prefezabilitate), Autostrada Bucuresti-Pitesti (expertiza tehnica pentru reparatii sistem rutier), Consilier Construct a atacat domeniul constructiilor civile, furnizand servicii de proiectare pentru 106 scoli, licee si gradinite din Municipiul Bucuresti in cadrul proiectului „Reabilitarea infrastructurii educationale a Municipiului Bucuresti“, beneficiarul lucrarii fiind Primaria Municipiului Bucuresti.

Anul 2007 si aderarea Romaniei la Uniunea Europeana gasesc grupul de firme Consilier Construct implicat intr-un alt proiect de anvergura, de aceasta data cu Ministerul Integrarii Europene. Pentru pregatirea proiec­telor de infrastructura din portofoliul de proiecte finantabile prin Programul Opera­tional Regional 2007–2013 (POR), Ministerul Integrarii Europene este autoritatea care gestioneaza programul „Asistenta tehnica pentru pregatirea portofoliului de proiecte, finantabile prin Programul Operational Regional 2007-2013“. Proiectele care vor beneficia de asistenta tehnica contribuie la realizarea obiectivelor Strategiei Nationale de Dezvoltare Regionala a Planului National de Dezvoltare 2007–2013, privind diminuarea decalajelor de dezvoltare dintre regiunile si zonele tarii, prin investitii in diferite tipuri de infrastructura si mediu de afaceri, investitii care vor contribui la cresterea coeziunii economice si sociale in Romania. In cadrul acestui program ambitios, Consilier Construct va furniza servicii de proiectare, in fazele de studiu de fezabilitate, proiect tehnic si detalii de executie, cat si servicii de asistenta tehnica pentru obiective diverse. Astfel, in ceea ce priveste reabilitarea infrastructurii de drumuri a Romaniei, Consilier Construct va realiza proiecte avand ca scop decongestionarea traficului rutier in apropierea oraselor – proiectarea centurilor ocolitoare ale oraselor Oradea si Cluj in nord-vestul tarii, centura ocolitoare a orasului Brasov in regiunea centrala si centurile oraselor Tecuci si Medgidia in est. Consilier Construct se va implica si in dezvoltarea infrastructurii de afaceri prin proiectarea unui centru de inovare in orasul Galati (dotat cu incubator de afaceri, laborator, biblioteca, centru de consultanta, centru de e-learning si hale de productie), a unui centru de afaceri multifunctional in orasul Trotus si a unui incubator de afaceri in municipiul Urziceni. Cat despre infrastructura turistica, compania se va angaja in proiecte privind reabilitarea si amenajarea statiunii balneo-climaterice Techirghiol, valorificarea turistica a manas­tirilor tulcene, capitalizarea infrastructurii bal­neare a statiunii Amara si integrarea in circuitul turistic european a cetatilor dacice din Muntii Orastiei. Consilier Construct se va ocupa de proiectul infrastructurii urbane – reabilitarea centrului cultural istoric al Municipiului Barlad proiect ce implica, printre altele, consolidarea si renovarea imobilului monument istoric si de arhitectura de importanta nationala in care rezida Muzeul „Vasile Parvan“ si Teatrul „V.I. Popa“.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 24 –martie 2007

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2007/03/22/proiecte-reprezentative/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.