«

»

Saint-Gobain Isover Romania: O noua linie de productie a vatei minerale de sticla

Share

Data de 27 ianuarie 2007 – cand Saint–Gobain Isover Romania a sarbatorit aprinderea cuptorului la noua linie de productie a vatei minerale de sticla – ramane un reper pentru fabrica din Ploiesti.

 

In istoria nescrisa a grupului, se spune ca, in toate cuptoarele fabricilor Saint–Gobain, arde focul primului cuptor construit in Franta, in anul 1665. Respectand traditia, flacara a fost adusa in Romania de la fabrica de sticla din Pisa, Italia. Astfel, in septembrie 2006, a fost aprins cuptorul de la fabrica de sticla din Calarasi, apoi cel al fabricii de vata minerala de sticla din Ploiesti, marcandu-se continuitatea activitatii grupului. Inaugurarea cuptorului reprezinta un moment simbolic si marcheaza inca un pas in consolidarea activitatii Isover pe piata romaneasca, a declarat in cadrul ceremoniei dl Razvan Stefanescu – director general al Saint-Gobain Isover Romania.

• a eveniment au participat toti angajatii SGIR, precum si echipele de subcontractori, fiind prin traditie, o sarbatoare a tuturor celor implicati in proiect.

Lucrarile la fabrica din Ploiesti au inceput in urma cu un an, investitia ridicandu-se la peste 30 de milioane de euro. Au aparut astfel peste 100 de locuri de munca. Fabrica va avea o capacitate de productie anuala de 20.000 tone de vata minerala de sticla, 50% din productie urmand sa fie exportata in tarile din sud-estul Europei.

Compania Saint–Gobain Isover, lider mondial in domeniul izolatiilor, ofera toata gama de produse necesare izolarii performante a fiecarei cate­gorii de elemente: pardoseli, pereti interiori si exte­riori, terase, mansarde, conducte, rezer­voare, utilaje etc. Acestea sunt proiectate atat pentru piata constructiilor civile, cat si pentru aplicatii industriale, transport sau aparatura electrocasnica.

La nivel mondial, concernul Saint-Gobain include peste 1.200 de companii, avand un numar de 182.800 de angajati, inre­gis­trand o cifra de afaceri de 41,6 miliarde de euro in anul 2006.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 24 –martie 2007

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2007/03/22/saint-gobain-isover-romania-o-noua-linie-de-productie-a-vatei-minerale-de-sticla/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.