«

»

ThermoShield: Aplicarea de ThermoShield pe fatade

Share

Aplicarea de ThermoShield pe fatade este o solutie care ofera avantaje deosebite. Ea serveste nu numai la imbunatatirea aspectului exterior al cladirii, ci si la sporirea semnificativa a eficientei economice a acesteia.

 

Protectie de durata la intemperii pentru fatada dvs.

Soarele si aerul cald ajuta dupa aplicarea ThermoShield la asigurarea unei protectii eficiente impotriva patrunderii apei din precipitatii. Umiditatea in exces din zidarie se evapora rapid multumita functiunii de membrana a ThermoShield.

Micile sfere ceramice dense, rezistente, din ThermoShield Exterior realizeaza deplasari si evita patrunderea apei, ca si pielea umana la baie sau la dus. Rezistenta ridicata fata de solicitarile exercitate de mediul inconjurator, cum ar fi: smogul, acizii, sarurile, ozonul, precum si radiatiile UV, este asigurata de elasti­citatea sporita care, in timp, impiedica formarea de fisuri din cauza rigidizarii si imbatranirii.

ThermoShield este rezistent la intemperii, la ploi in aversa, grindina si zapada. In plus, stratul protector pastreaza materialul de constructie uscat si reduce riscul unei „inverziri“ nedorite a fatadei, care apare adesea ca fenomen insotitor al formarii condensului. Prin proportia ridicata de material ceramic si evitarea formarii umezelii pe suprafete, ThermoShield Exterior nu creeaza solul fertil pentru ciuperci, licheni si muschi. In felul acesta, substantele toxice pentru mediu si pentru sanatate sunt complet suprimate. Se evita daunele din cauza putrezirii in interiorul zidariei sau pe zidarie, deoarece acoperirea ceramica asigura echilibrarea umiditatii din zidarie.

ThermoShield Exterior este astfel conceput incat aceste functiuni sunt garantate pe durata mai multor ani. Clima cu variatiile ei naturale asigura conditiile marginale necesare, pentru ca aceste procese fizice cu efectele lor benefice de economisire a energiei si de protectie sa se poata derula in mod repetat.

 

Casa are si ea nevoie de aer pentru a respira

Stratul de ThermoShield asigura o suprafata marita a peretilor, asemanatoare pielii noastre, si permite patrunderea unei cantitati suficiente de aer pentru ca sa poata respira.

„Respiratia artificiala“ a cladirii prin instalatia de aer conditionat poate fi limitata sau oprita complet.

Aceasta economiseste nu numai bani, dar reduce si riscul pentru locatarii casei de a contracta o raceala in timpul verii.

Stratul de ThermoShield mareste capacitatea de izolare a zidariei fara a o bloca insa total. Rezulta un avantaj important fata de alte masuri de reducere a transferului de caldura care adesea blocheaza zidaria si o sufoca (sau in cazul cel mai grav, o ineaca).

 

Fatadele si peretii raman ca noi chiar dupa mai multi ani

ThermoShield evita incarcarea electrostatica a suprafetelor acoperite si slabeste legatura chimica cu particule de murdarie. Daca dupa mai multi ani se depune totusi ceva murdarie, combinatia dintre sferele ceramice si materialul suport deosebit de rezistent permite, fara probleme, o curatire cu apa sau chiar cu aparate cu jet de apa sub presiune ridicata. ThermoShield Exterior asigura astfel rezistenta peste medie a mentinerii culorilor si a stralucirii acestora.

 

Sumar al avantajelor ThermoShield Exterior

• Protectie durabila a fatadei fata de influentele mediului ca: radiatii UV, smog, murdarie, acizi, saruri si apa de mare, precum si fata de influentele intemperiilor ca: ploaie, zapada si grindina;

• Evita depunerea de alge, muschi, ciuperci si putregai;

• Eficienta energetica in timpul iernii si al verii;

• Reducerea fisurilor;

• Rezistenta indelungata a culorilor.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 24 –martie 2007

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2007/03/22/thermoshield-aplicarea-de-thermoshield-pe-fatade/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.