«

»

TRACTOR PROIECT: Utilaje pentru fundatii speciale in constructii

Share

Membra a grupului de anvergura mondiala BAUER, firma KLEMM Bohrtechnik este recunoscuta in ingineria fundatiilor speciale ca unul dintre cei mai importanti inovatori si producatori de utilaje pentru foraje de ancorare, pentru injectii la presiuni foarte inalte, pentru tehnologia „jet grouting“, dar si pentru aplicatii universale, precum forajele de micropiloti.

 

Principalele procedee tehnologice de foraj care pot fi utilizate pe masinile KLEMM Bohrtechnik sunt urmatoarele:

• Foraj rotativ uscat, cu burghiu cu varf de sapare recuperabil sau pierdut.

• Foraj rotativ cu burghiu tubular, cu spalare cu apa sub presiune.

• Foraj prin rotopercutie, cu cap hidraulic rotoper­cutor, cu prajina de foraj tubulara, cu varf de sapare recuperabil sau pierdut. Spalarea se face cu apa sau aer sub presiune.

• Foraj in tub, pentru roca dura, nestabila, realizat prin rotopercutie, cu cap hidraulic rotopercutor, prin prajini de foraj pline, cu varf de sapare recuperabil. Spalarea se face cu apa sau aer sub presiune.

• Foraj prin rotopercutie realizat cu un ciocan de fund pneumatic. In functie de stabilitatea rocii, forajul se va realiza cu sau fara tuburi.

Antrenarea sculei de foraj si a coloanei de tuburi se face fie printr-un cap de rotire DUPLEX la care rotirea se executa in acelasi sens, fie printr-un cap DUO, cu doua motoare hidraulice, la care rotirea se executa in sensuri diferite. Spalarea se face cu aer sau cu apa sub presiune.

• Foraj cu cap dublu, ce poate fi compus din doua capete de rotire sau dintr-un rotopercutor si un cap de rotire. In cazul in care ambele capete sunt de rotire, forajul se realizeaza fie cu un burghiu, fie cu un ciocan pneumatic de fund. Cand unul dintre capete este un rotopercutor, atunci acesta realizeaza antrenarea sculei de sapare.

Programul de fabricatie KLEMM cuprinde:

• Echipamente hidraulice pentru foraj seria KR, greutate de operare 2 – 32 t;

• Unitati hidraulice rotopercutoare seria KD, greutate piston 11 – 28 kg;

• Capete de rotire seria KH, cuplu pana la 40 kNm;

• Accesorii pentru foraj pentru ancoraje, injectii si micropiloti;

• Sisteme de injectie la presiune inalta.

Echipamentele de foraj pot fi clasificate dupa cum urmeaza:

Pentru spatii limitate: KR 500, KR 701-1, KR702-1, KR 704-1 E, KR 704-1.

In imaginea de mai jos se poate vedea un echipament KR 701 la o lucrare de drenare a solului intr-un cartier de locuinte din Suceava, aflat in pericol de surpare. Echipamentul KLEMM introdus in interiorul puturilor de beton, avand diametrul de 3 m si adancimea de 12 m, a forat canale radiale de captare a apei din sol, pe inaltimea puturilor, si de colectare si legatura intre puturi, la baza acestora.

Pentru aplicatii universale: KR 708-1, KR 709, KR 800-1, KR 802-2, KR 803-2, KR 805-1, KR 806-2, KR 806-3D, KR 806-4, KR 807-5

In imagine se poate vedea modelul KR 800-1.

Pentru injectii la presiune inalta si pentru lucrari de fixare a solului: KR 401-1, KR 712, sau mastul tip 140, montabil pe bratul unui excavator.

In imagine, KR 712.

Pentru foraje geotermale: KR 709-1 W si KR 805-1 W (in imagine).

 

Pentru informatii complete puteti contacta firma TRACTOR PROIECT COMERT S.R.L. Brasov, reprezentanta KLEMM pentru Romania, la:

• tel./fax.: 0268-406.406; 0268-428.653;

• e-mail: tpcom@rdslink.ro; web: www.tpcom.ro.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 24 –martie 2007

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2007/03/22/tractor-proiect-utilaje-pentru-fundatii-speciale-in-constructii/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.