«

»

APLA: AplaWallTherm – sistem de izolatii termice si finisaje pentru fatade

Share

Sistemele de termoizolare exterioara a cladirilor capata o importanta din ce in ce mai mare si tot mai multi proprietari recunosc avantajele aduse de aplicarea termoizolatiei prin consumul ulterior redus de utilitati pentru asigurarea unei temperaturi constante in interiorul casei, atat pe timp de iarna, cat si pe timp de vara.

Solutia completa Apla pentru termoizolarea si finisarea peretilor exteriori cuprinde toate elementele necesare ce se aplica de la caramida pana la ultimul strat de vopsea.

 

Polistirenul extrudat este unul dintre cele mai moderne si competitive produse pentru izolatii termice, deoarece inglobeaza o suma de caracteristici care il fac unic:

• Cel mai bun izolator termic (cu un coeficient de transfer termic foarte scazut);

• Slaba retentie a apei si a umiditatii;

• Rezistenta mecanica ridicata;

• Rezistenta ridicata la compresiune;

• Proprietati de autostingere;

• Stabilitate dimensionala;

• Densitate omogena in masa;

• Rezistenta la atacul acizilor si al bazelor;

• Inertie la variatiile de temperatura;

• Compatibilitate cu materialele folosite in constructii (ciment, gips);

• Usor de transportat, taiat si aplicat;

• Si una dintre cele mai importante caracteristici, mentinerea in timp a acestor proprietati constante.

Polistirenul extrudat se fixeaza de perete cu un adeziv special AplaStyrofix si cu dibluri de fixare.

Adezivul AplaStyrofix se prepara combinand continutul unui sac cu apa curata si se amesteca pana se obtine o pasta omogena. Dupa 5 minute de repaus se amesteca iar si se poate intinde pe suprafata curatata de impuritati, cu ajutorul unui spaclu cu dinti, sau se poate opta pentru lipirea placii in puncte.

Dupa montarea placilor, termoizolatia se acopera apoi cu un strat de armare AplaStyrofix – AplaMesh – AplaStyrofix. AplaMesh este plasa de armare din fibra de sticla care se pla­seaza intre doua straturi de AplaStyrofix astfel incat sa fie inglobata in masa de spaclu.

Astfel se incheie sistemul de termoizolare, care se finiseaza apoi cu renumitul glet pe baza de ciment alb AplaFill pentru exterior, conferind peretelui un aspect neted, ireprosabil. Pentru a asigura o rezistenta cat mai mare in timp a vopselei si pentru o aderenta cat mai buna, inainte de aplicarea vopselei emulsionate pe baza de apa AplaCryl, este absolut necesara aplicarea grundului pentru amorsarea supra­fetelor exterioare AplaEXprime. Pe langa avantajele de mai sus, grundul AplaEXprime contribuie si la reducerea consumului de vopsea si, foarte important in cazul vopselei colo­rate, la mentinerea culorii pe o peri­oada foarte lunga de timp.

AplaCryl, vopseaua pentru exterior de la Atlas, se poate obtine in oricare din cele peste 1.200 de nuante prin sistemul de colo­rare computerizata Apla­Co­lorSelect.

O alternativa pentru finisare este tencuiala decorativa texturata AplaTenco­Plast, disponibila in trei texturi diferite, 20 de culori standard sau alte 180 de culori in sistemul de colorare computerizata AplaColor Select. Aceasta tencuiala se aplica imediat dupa masa de spaclu AplaStyrofix.

Cu sistemul AplaWallTherm, pe langa beneficiile unei izolatii de calitate, se obtine si un aspect elegant al unei fatade durabile.

Detalii la www.apla.ro.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 25 – aprilie 2007

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2007/04/22/apla-aplawalltherm-sistem-de-izolatii-termice-si-finisaje-pentru-fatade/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.