«

»

CONSILIER CONSTRUCT: Proiectul Petrom City

Share

Consilier Construct, societate avand ca obiect principal de activitate proiectarea, consultanta si asistenta tehnica in domeniul constructiilor civile si industriale,  isi desfasoara activitatea atat pe plan intern, cat si pe plan extern, in stransa corelare cu strategia de dezvoltare a pietei  serviciilor, si se adapteaza permanent cerintelor impuse de integrarea Romaniei in Uniunea Europeana. Societatea utilizeaza programe moderne de proiectare, cu tehnica de calcul adecvata si personal de inalta calificare, beneficiind in acelasi timp de un mana­gement curajos si eficient. Intre partenerii Consilier Construct gasim companii de renume precum: Scetauroute, BCEOM, Spea, Bonifica Spa, Inocsa Ingegneria si Louis Berger care au fost atrase de perspectiva de a forma parteneriate cu Consilier Construct, inca de la inceputul afirmarii sale profesionale.

 

Astazi, dupa 12 ani de activitate, Consilier Construct are in spate zeci de asemenea colaborari soldate cu rezultate impresionante, planuri de viitor ambitioase si perspective excelente de a le pune in practica.

Partener traditional pentru autoritati publice precum: Administratia Natio­nala a Drumurilor, Ministerul Integrarii Europene, Primaria Municipiului Bucuresti si o suita de alte primarii si consilii locale, astazi, Consilier Construct isi indreapta atentia catre sectorul privat. Printre primii investitori privati care au incredintat proiecte in mainile echipei Consilier Construct se afla si SC Petrom SA Romania. Proiectul consta in reamenajarea unui teren cu o suprafata de 18 hectare, fost depozit de carburanti al societatii, in vederea ecologizarii acestuia si a dezvoltarii afacerilor companiei. Pe acest teren, Petrom SA va construi Petrom City, o incinta cu o suprafata de 4,3 hectare in cadrul careia va functiona sediul central al companiei, intr-o cladire P+8, dimensionata sa gazduiasca pana la 2.000 de angajati si centrul operational de comunicatii al compa­niei, intr-o alta cladire P+5. Proiectul mai presupune racordarea intregului amplasament la reteaua de utilitati – apa potabila, canalizare, gaze naturale si energie electrica si construirea unui punct tip CET pentru asigurarea cantitatii de energie electrica si termica necesare complexului. Incinta va mai fi prevazuta si cu un bazin de retentie pentru apa pluviala, cu o statie de pompare a apelor pluviale si menajere, precum si cu o retea de drumuri cu circulatie interna de peste 2 km si cu peste 200 de spatii de parcare.

Dupa demolarea vechilor rezervoare si a instalatiilor aferente acestora, vor fi efectuate lucrari de ecologizare a terenului, care de-a lungul timpului a fost imbibat cu produse petroliere pana la nivelul panzei frea­tice, o urmare a faptului ca acest depo­zit a fost tinta preferata a bombardamen­telor asupra Bucurestiului in timpul celui de Al Doilea Razboi Mondial. In aceasta directie, vor fi efectuate foraje si sapaturi cu excavatoare, iar materia rezultata se va descarca cu ajutorul unor benzi rulante spre o zona care va fi decon­taminata, prin imprastierea unor microorganisme ce vor transforma, in timp, reziduurile organice in reziduuri anorganice.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 25 – aprilie 2007

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2007/04/22/consilier-construct-proiectul-petrom-city/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.