«

»

ELMAS: Platforme hidraulice MARCOLIFT

Share

Elmas – Instalatii de ridicat, in calitate de partener exclusiv in Romania al companiei suedeze Marco AB, va ofera o paleta completa de platforme hidraulice.

Platformele hidraulice Marcolift ocupa un loc important in zonele de productie si manipulare a marfurilor, unde este necesara realizarea unei legaturi intre diferentele de nivel existente. Pot fi cu usurinta incluse atat in cadrul sistemelor logistice complet automatizate, cat si sub forma de unitati independente si functionale in cadrul sistemelor de productie.

Este important sa consideram platformele hidraulice ca fiind echipamente esentiale in procesul de crestere a producti­vitatii si asigurare a unui mediu de productie ergonomic. Va prezentam cateva modele de baza oferite de compania Marco AB.

 

Platformele Marcolift simple  pot fi utilizate la diverse aplicatii care presupun operatiuni de manipulare a marfurilor, din sfera productiei si logisticii.

Varianta standard are urmatoarele caracteristici: capacitate de ridicare pana la 10.000 kg, cursa de ridicare intre 500 si 2.000 mm si dimensiunile platformei pana la 3.000 x 2.000 mm.

Suportul metalic principal este realizat din profile metalice rectangulare care asigura o rezistenta si o stabilitate ridicate.

 

Platforme Marcolift duble.  Pentru manipularea produselor cu lungimi mari, acest tip de platforme reprezinta cea mai buna solutie. Cursa de ridicare a platformei este obtinuta printr-un sistem sincron de control care asigura o miscare de ridicare paralela a setului de foarfeci. Varianta standard are urmatoarele caracteristici: capacitate de ridicare pana la 8.000 kg, cursa de ridicare intre 900 mm si 2.000 mm si dimen­siunile platformei pana la 6.000 mm x 2.000 mm.

 

Platformele Marcolift pentru autovehicule  au fost proiectate pentru transportul autoturismelor intre diferite nivele ale unei cladiri (ex. show-room auto, parcari auto). Pot fi utilizate exclusiv pentru transportul autoturismelor. Este necesara instruirea personalului pentru operarea platformei si, de asemenea, poate fi folosita doar in cazul in care greutatea este egal distribuita.

Acest tip de platforme prezinta urmatoarele caracteristici principale: capacitate de ridicare pana la 2.500 kg, cursa de ridicare pana la 7.000 mm si suprafata platformei pana la 7.500 mm x 2.500 mm.

 

Platformele Marcolift rabatabile sunt prevazute cu o unitate rabatabila la 450 sau 900.

Functia de rabatare este, in principal, aplicata in spatiile de lucru unde este important accesul facil la marfurile manipulate, pentru a crea un mediu de lucru ergonomic. Aplicatiile tipice in care pot fi utilizate sunt zonele de control al marfurilor receptionate sau livrate, precum si locurile de productie. Incarcatura poate fi stocata in lazi, cutii sau pe paleti. Masa rabatabila poate fi, de asemenea, livrata si fara platforma de ridicare, ca o unitate separata.

Toate platformele Marcolift standard sunt realizate din componente de calitate care asigura durabilitate si sigu­ranta in exploatare: unitatea hidraulica, motor clasa de protectie IP55, cilindri hidraulici, role duble de ghidare, limitator de cursa.

In completarea echiparii standard, platformele Marcolift pot fi livrate cu o gama diversificata de accesorii care ajuta la cresterea sigurantei, adaptabi­litatii si operarii: carucior de baza mobil, balustrade laterale, masa rabatabila, masa circulara/rectangulara turnanta, placa de egalizare, control cu fotocelule, cadru pentru furci stivuitor.

Platformele Marcolift sunt fabricate in conformitate cu Directivele de Masini CE, 98/37/EC, AFS 1994:48 si indeplinesc prevederile standardului european EN 1570 pentru platforme hidraulice.

Informatii detaliate pot fi accesate la adresa www.platformehidraulice.ro.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 25 – aprilie 2007

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2007/04/22/elmas-platforme-hidraulice-marcolift/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.