«

»

ETERNIT: Acoperisuri si fatade cu placi Eternit – o noua etapa

Share

In conditiile in care, de la 1 ianuarie 2007, au fost interzise comercializarea si utilizarea produselor care contin azbest, cum este azbocimentul, introducerea pe piata romaneasca a fibrocimentului Eternit reprezinta alternativa optima.

 

Eternit – creat pentru o viata

Istoria Eternit se intinde pe parcursul a mai mult de o suta de ani. Fondatorul uzinelor Eternit Werke AG – Ludwig Hatschek – a reusit sa dezvolte, la sfarsitul secolului al XIX-lea, un material absolut nou – azbocimentul – care oferea combinatia ideala intre greutatea redusa, impermeabilitate, calitatea de a fi incasabil, rezistenta la inghet si la foc, in conditii de cost foarte convenabile.

Cea mai mare inovatie din istoria uzinelor Eternit a determinat, incepand cu anul 1993, si cea mai spectaculoasa evolutie din domeniul acoperisurilor – fibrocimentul, un material compozit ecologic pe baza de ciment Portland si apa, armat cu fibre naturale (celuloza neinalbita si in cantitati mici fibre sintetic organice).

Noile produse din fibrociment Eternit nu contin fibre natural sau sintetic anorganice (azbest sau fibre mine­rale) si nu prezinta un risc toxic si fiziologic.

 

Compania

Una dintre cele mai reprezentative companii Eternit din Europa, Eternit South-Eastern-Europe Holding GmbH, cu sediul in Austria, se preocupa cu spirit inovativ tehnic si angajament managerial de des­chiderea unor noi piete in Europa de Sud-Est.

Din acest holding, fac parte Dansk Eternit Holding Group (Danemarca) – din 1923 unul din cei mai mari producatori de fibrociment din Europa, si Eternit Werke Ludwig Hatschek AG (Austria) – din 1894 compania inventatorului materialului Eternit.

In acelasi spirit a fost infiintata, in octombrie 2006, Compania Eternit Distributie SRL, avand ca obiect de activitate  marketingul si distributia pe piata romaneasca a materialelor de constructii.

 

Produsele

Acoperisurile si fatadele cu placi Eternit sunt solutii perfecte pentru toate tipurile de cladiri: locuinte si case de vacanta, cladiri comerciale si industriale, constructii agricole, magazine si birouri, cladiri publice – atat pentru proiecte de constructii noi, cat si pentru proiecte de renovare.

Exista trei game importante de produse:

• sindrile, placi si accesorii de racordare si etansare pentru acoperisuri;

• placi ondulate si accesorii pentru acoperisuri;

• placi si accesorii de montaj pentru placari de fatade si fatade ventilate.

Produsele Eternit sunt dezvoltate si proiectate astfel incat sa cores­punda cerintelor individuale ale clientilor si sa satisfaca nevoile pietei in materie de estetica, functionalitate, durabilitate si raport calitate-pret, devenind partenerul ideal in obtinerea unui consum energetic redus.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 25 – aprilie 2007

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2007/04/22/eternit-acoperisuri-si-fatade-cu-placi-eternit-o-noua-etapa/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.