«

»

HASIT: Renopor – reabilitarea termica interioara a locuintelor. Nanotehnologia – fatade cu sistem de autocuratire

Share

• Hasit Romania – producator german de materiale de constructie pentru finisaje;

• 50 de ani de experienta, 72 de fabrici in Europa si un birou comercial in China;

• Solutii complete: termosisteme, adezivi, gleturi, sape, sisteme hidroizolante, pardoseli epoxidice,

   tencuieli decorative, vopsele.

 

1. Renopor System = Termoizolatie interioara + protectie contra umiditatii si mucegaiului + sistem sanare.

Firesc, apare intrebarea: de ce este necesar un sistem termoizolant pentru exterior si un sistem pentru interior? Care este mai bun?

Pentru a avea o prima imagine, analizam diagrama de temperaturi (fig 1, 2, 3) in cele 3 cazuri: fara protectie termica, cu protectie termica aplicata la exterior si cu protectie termica aplicata la interior.

Renopor a fost gandit pentru cazurile in care nu se poate aplica un sistem termoizolant pe exterior, daca exista mucegaiuri sau condens, punti termice, saruri sau in cazul monumentelor istorice.

Si nu numai! Ganditi-va ca ati achizitionat un apartament la etajul al 8-lea intr-un bloc cu 10 etaje, amplasat pe coltul cladirii, si aveti probleme cu umiditatea si mucegaiul la peretii exteriori. Pentru a elimina aceste probleme, trebuie sa aplicati un termosistem la exterior pe 50 mp, pentru care aveti nevoie de autorizatie de constructie, acordul asociatiei pentru a schimba estetica fatadei, amplasarea unei schele la peste 20 m inaltime (daca este posibil) si 4-5 zile de lucru. Solutia? RENOPOR!

Mod de aplicare RENOPOR:

1. Pregatirea suportului: Deco­pertarea tencuielii cojite si a tapetului. Peretii afectati de mucegaiuri vor fi tratati cu Hasit Algen und pilze (foto 1, 2, 3).

2. Placile de Renopor vor fi desprafuite si apoi lipite cu adeziv special care sa acopere integral placa (foto 4, 5). Rosturile la Renopor I se egalizeaza cu adeziv. Pentru Renopor S se vor utiliza resturi de material.

3. Se aplica plasa de armare si se spacluieste, dar nu se dibluieste (foto 6)!

Renopor este un sistem ecologic, micro­poros, termoizolant, incombus­tibil, permeabil la vapori, rezistent la compresiune, are greutate specifica mica si este foarte usor de aplicat.

Polistirenul din sistemul Hasitherm a fost inlocuit cu placi de silicat de calciu microporos care au un grad de absorbtie a umezelii foarte ridicat (pana la 3 ori greutatea proprie!). Apa este eliminata sub forma de vapori catre volumul de aer din incapere.

Termotehnic placile au l = 0,053 W/mK, densitate 290 kg/mc, pH = 9-11. Exista doua tipuri de sisteme in functie de tipul placii: Renopor I pentru izolare termica interioara si Renopor S cu proprietati suplimentare de sanare.

 

2. Nanotehnologie – utilizarea in domeniul tehnic a materialelor cu dimensiuni de 10-9 m (aproximativ a mia parte din firul de par sau zece atomi legati de hidrogen).

Desi termenul „nanotehnologie“ este relativ nou in limbajul ingineriei, perfectionarea nanocompozitelor a fost o tema importanta de discutie, de mai mult de un deceniu, printre cercetatorii din domeniul materialelor, care analizau posibilitatile de extindere a proprietatilor polimerilor.

Silikonhartz Protect – tencuiala decorativa cu tehnologie Nano

Pe baza testelor practice, a interesului pentru asigurarea calitatii finisajelor si avand ca baza clasica reteta a tencuielii structurate pasta pe baza de microemulsii siliconice, Grup Hasit a dezvoltat, suplimentar, un nou tip de produs.

Noua tencuiala structurata are la baza o combinatie de aditivi nano scalati si adaosuri pentru hidrofobizare de calitate superioara, ceea ce confera fatadelor o frumusete si o „prospetime“ de durata (fig. 4).

Proprietatile produsului Protect:

puternica actiune hidrofoba;

• efect de autocuratare, regulat, normal;

• grad de murdarire redus!

• efect de formare a perlajului (de apa) optimizat;

• actiune contra formarii vegetatiei (muschi, licheni, ciuperci);

• rezistenta deosebita la factorii climatici de risc;

• produs disponibil intr-o ampla paleta cromatica;

• clasificat ca  produs ignifug.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 25 – aprilie 2007

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2007/04/22/hasit-renopor-reabilitarea-termica-interioara-a-locuintelor-nanotehnologia-fatade-cu-sistem-de-autocuratire/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.