«

»

HIT RO: Cofraje modulare metalice EdilPonte

Share

HIT RO SRL – importator si reprezentant de echipamente si utilaje pentru constructii (schele de fatada, cofraje modulare metalice, popi telescopici, grinzi lamelare Kaufmann, autobetoniere, dumpere, masini de taiat si fasonat fier beton, sistem pentru ranforsare santuri, pompe de beton si altele) – va prezinta in acest numar cofrajele modulare metalice EdilPonte.

 

Sistemul de cofrare EdilPonte este unul din cele mai avansate  de pe piata in momentul de fata. Simplitatea in montaj, numarul redus de accesorii si rezistenta sporita il recomanda pentru orice tip de constructie civila sau industriala (foto 1).

Panoul de baza pentru dia­fragme, cu  inaltimea de 300 cm si  latimea de 100 cm, ofera cel mai bun raport suprafata/pret de pe piata. Profilul metalic este realizat din Fe 430 care ii confera cofrajului o rezistenta crescuta, iar sudurile sunt conforme cu normativele europene DIN 4100 si DIN 1912 (foto 2).

Profilul brevetat al panoului impreuna cu morsa de aliniere (element de imbinare) permit ali­nierea si blocarea a doua panouri impreuna pe toate cele 3 axe: verticala, orizontala si in adancime (foto 3). Rezistenta sistemului este de 7.000 kg/mp la presiunea betonului proaspat. Foaia cofranta este din tego multistrat din lemn de mesteacan, acoperit cu film fenolitic de 220 g/mp (foto 2).

Sistemul de colt este simplificat, fiind format din doua elemente: unghi intern fix de 30 x 30 cm si morsa de unghi extern. Exteriorul coltului se formeaza din panouri de diafragma de diferite dimensiuni in functie de grosimea zidului. Colturile atipice se cofreaza cu ajutorul unghiurilor interne si externe reglabile ce pot fi folosite de la un unghi de 500 pana la 1800 (foto 4, 5).

Panourile intermediare sunt disponibile in toate dimensiunile de latimi cuprinse intre 90 cm si 20 cm cu pas de 10 cm, permitand o modulare rapida si usoara, indi­ferent de complexitatea structurii.

Compensarile de 5 cm sau 10 cm se realizeaza cu elemente prefa­bricate, ce usureaza munca in santier si reduc costurile de manopera. Acolo unde apar dimen­siuni intermediare mici (ex. 3 cm), se folo­seste o compensare din lemn care se blocheaza intre doua panouri cu ajutorul morselor variabile, acestea nemodificand rezistenta imbinarii si, implicit, a cofrajului (foto 6).

Turnarile in T se realizeaza folosind doua unghiuri interne fixe si un panou de diafragma pe exterior, ceea ce reduce timpii de cofrare/decofrare si manopera necesara (fig. 1).

Barele filetate si piulitele fluture cu o rezistenta de lucru de 90 kN permit reducerea numarului lor si, implicit, a numarului de gauri ce raman in beton. Datorita profilului brevetat, se pot turna pereti inclinati (la un maximum de 290) doar schimband piulita fluture fixa cu una mobila (foto 7, 8, fig. 2).

Pentru a cofra o vana ascensor, se folosesc unghiurile biconice de 25 x 25 cm, care, datorita sistemului glisant, faciliteaza scoaterea din opera intr-o singura faza, fara demontarea cofrajului (foto 9).

La cerere, firma noastra poate furniza si cofraje cu modulul de inaltime de 270 cm, 150 si 135 cm, cu profilul metalic zincat sau din aluminiu.

Asiguram calculul necesarului de cofraje pentru fiecare obiectiv, livrarea pe santier si asistenta la montaj.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 25 – aprilie 2007

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2007/04/22/hit-ro-cofraje-modulare-metalice-edilponte/

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa de email nu va fi publicata.