«

»

KEW: CALITATE GERMANA pentru Programul National de Reabilitare Termica a Cladirilor de Locuit Multietajate

Share

Diblul pentru termoizolatii KEW TSD 8

Diblul pentru termoizolatii KEW TSD 8, cu montare prin percutie, consta dintr-un diblu cu manta din polipropilena si un cui special din otel inoxidabil sau otel galvanizat. Capul cuiului are un strat suplimentar din plastic.

Diblul batut KEW TSD 8 poate fi combinat, la montare, cu discuri de diblu DSB 90, DSB 110 si DSB 140.

In figura 1, diblul este prezentat in stare fixa (montata).

 

Scopul de utilizare

Diblul este prevazut pentru utilizari la care trebuie respectate cerintele de siguranta de folosire, conform cerintei 4 din Directiva 89/106/EWG (Comunitatea Economica Europeana), intrucat o cedare a ancorajelor pune in pericol viata si sanatatea omului. Diblul trebuie folosit doar ca fixare multipla pentru ancorajul sistemelor lipite de  termoizolare, conform ETAG 004 – in beton si in zidarie. Baza ancorarii poate consta in beton normal, armat sau nearmat, din clasa de fixare de minim C12/15 si maxim C50/60 – conform EN 206-1:2000-12, si in pereti de zidarie sau piese de constructie prefabricate armate din beton usor poros, din material in vrac, conform

EN 1520:2002-AC:2003.

Diblul poate fi utilizat doar la transferul de incarcari din suctiunea vantului si nu la transferul sarcinilor proprii ale sistemului de legatura si termoizolare. Sarcinile proprii sunt admise prin lipirea sistemului de legatura si termoizolare.

Diblul poate fi folosit doar cu un cui (ac) din otel inoxidabil sau zincat.

Cerintele acestei aprobari tehnice europene se bazeaza pe acceptarea unei durate de folosire a diblului prevazute pentru 25 ani.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 25 – aprilie 2007

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2007/04/22/kew-calitate-germana-pentru-programul-national-de-reabilitare-termica-a-cladirilor-de-locuit-multietajate/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.