Ritmul constructiilor din Romania este din ce in ce mai alert. Acest lucru ii determina pe investitori sa caute solutiile cele mai eficiente din punctul de vedere al termenului de realizare si al calitatii lucrarilor executate. Iata de ce proiectantii, constructorii si furnizorii de materiale care ofera aceste conditii sunt o garantie a unui parteneriat motivant pentru orice investitor. Remco este un asemenea partener pe care va puteti baza citind fie si argumentele concrete furnizate de catre dl Ciprian Nanu, director de dezvoltare al firmei.
Reporter: Care este obiectul de activitate al societatii Remco pe piata constructiilor din Romania?
Ciprian Nanu: Remco Romania, ca parte din Janssen de Jong Groep din Olanda, proiecteaza, produce si monteaza hale industriale din structuri metalice, cu brandul international cunoscut ca Remco Building System. Daca in anul 1996, anul in care Remco a patruns pe piata romaneasca, ne limitam in a contracta numai cladirea metalica, care apoi era montata de echipe de muncitori romani atestati de catre noi, incepand din 2004 am transferat serviciile de proiectare in Romania, la biroul din Bucuresti. Acest lucru a dus la o imbunatatire a calitatii serviciilor oferite clientilor nostri si la micsorarea timpului de dezvoltare a unui proiect pentru piata romaneasca.
R: Care sunt atuurile firmei in conditiile unei concurente deosebite in domeniul constructiilor metalice?
C.N.: Suntem continuu preocupati in a oferi servicii si produse care sa fie permanent in concordanta cu dezvoltarea clientilor nostri pe piata romaneasca. Indiferent de domeniul de activitate al acestora, noi putem sa ii ghidam in alegerea celei mai bune solutii tehnice si economice, in oricare parte a Romaniei. Mai mult, detinem excelente cunostinte pentru pietele din jurul Romaniei, fiind relevant exemplul de anul trecut, cand am castigat contractul de realizare al celei mai mari investitii straine din Bulgaria in domeniul productiei.
Calitatea serviciilor oferite coroborata cu performanta si flexibilitatea sistemului de constructii pe care il realizam sunt atuurile noastre principale.
R: Remco are productie proprie in Romania?
C.N.: Remco proiecteaza in Romania. In functie de dorintele clientului de a finaliza proiectul, lucram cu 4 firme independente din Europa, care manufactureaza structurile metalice proiectate de noi. Intentionam in scurt timp ca o parte a productiei de structuri sa fie realizata in Romania, dar acest lucru depinde de responsabilitatea pe care o vom gasi la partenerii nostri romani, precum si de calitatea materialelor si serviciilor pentru productia din Romania.
R: Ce tipuri de structuri metalice furnizeaza Remco si la ce constructii se preteaza?
C.N.: Structurile metalice Remco se caracterizeaza prin sectiunea variabila a cadrelor principale, aflate de-a lungul deschiderii cladirilor industriale. Cladirile astfel construite, cu deschideri peste 24 de metri, pot fi folosite in orice domeniu de activitate, de la industria alimentara (fabrici de paine) pana la industria grea (fabrici de turnare a blocurilor motor de la automobile). Pentru noi este important sa intelegem tehnologia pe care clientul o va utiliza in interiorul cladirii, dupa care noi proiectam cea mai buna solutie tehnica pentru acesta, bineinteles adaptand sistemul nostru la particularitatile tehnologice respective.
R: Atragerea potentialilor investitori se poate face cu exemple concrete. Ce lucrari de referinta au inglobate in ele produse Remco?
C.N.: Atragerea potentialilor investitori (straini) este unul din primii pasi din paleta serviciilor (de intrare pe piata) pe care le oferim. Acest lucru este esential in prima faza a dezvoltarii unui proiect. Investitorul de obicei nu stie prea multe despre conditiile locale din Romania sau din jurul Romaniei. Noi incercam sa obtinem cat mai multe informatii despre strategia pe care acest posibil investitor o are si, pe parcursul a cateva saptamani si chiar luni, incercam sa il ghidam in mod practic pentru ca, la sfarsitul perioadei de dezvoltare, sa ii satisfacem ambitiile de a-si reloca o parte a productiei sau de a-si extinde reteaua de vanzare in tara noastra.
Un exemplu concret este cel al firmei franceze Montupet, ce incerca de o buna bucata de timp sa gaseasca o solutie practica pentru a dezvolta o unitate de productie in Romania. Vazand ca acest lucru treneaza, cu experienta si cunostintele regionale pe care le avem, am reusit ca, numai in cateva luni, sa avem satisfactia de a realiza prima faza de 21.000 mp a acestei firme, la 60 km sud de Bucuresti.
Avand o buna conlucrare cu firma Remco din Olanda, precum si datorita avantajului ca sistemul Remco este cunoscut foarte bine acolo, am reusit ca intr-un timp record sa construim pentru o firma olandeza un centru logistic langa Sibiu, cu o suprafata de 6.000 mp. Acest centru va fi gata in cateva saptamani, ceea ce ii va permite clientului o dezvoltare foarte rapida a vanzarilor in Romania.
…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 25 – aprilie 2007
Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Lasă un răspuns