«

»

TEKA: Solutii complete pentru prefabricate

Share

Teka – aplicatii speciale pentru prefabricate (pavele, tuburi, stalpi, grinzi, pereti prefabricati)

 

Special pentru producatorii de prefabricate, firma Teka a dezvoltat aplicatii de preparare a betonului prefabricat in statii de betoane super performante.

• In primul rand, malaxoarele speciale tip „planetar“ asigura malaxarea omogena a tuturor constituentilor intr-un proces complet asistat de calculator.

• In al doilea rand, controlul umiditatii se face atat in buncarul de nisip, cat si in interiorul malaxorului, prin tehnica microundelor, asigurand astfel, in mod real, controlul perfect al umiditatii pentru fiecare sarja in parte.

Pentru aceasta, Teka a conceput si dezvoltat un computer separat de cele de proces si management, ce are ca sarcina numai dozarea si furnizarea apei, stiut fiind cat este de importanta precizia dozarii apei la prefabricate, acestea fiind de regula mult mai uscate decat betoanele transportabile.

• In al treilea rand, toate dozarile sunt concepute pentru a da o precizie foarte mare, prin doze tensiome­trice asistate de computer, astfel incat reteta dorita sa poata fi respectata in cel mai mic amanunt.

• In al patrulea rand, firma Teka propune producatorilor de prefabricate materiale de uzura speciale pentru captuseala malaxorului si pentru sapele de amestec, stiut fiind faptul ca la betoanele prefabricate uzura este mai mare decat la cele transportabile, avand umiditate mai mica si continut mai mare de sort 0-4.

• In al cincilea rand, pentru producatorii de prefabricate ce doresc folosirea culorilor in masa prefabricatului, Teka propune sisteme de dozare si insertie de culoare duale, complet automatizate si controlate de calculator:

– in amestec umed (prin dozarea pulberii de culoare intr-un mixer, separate prin amestec cu apa) – amestecul urmand sa fie injectat in malaxorul de beton;

– prin cantarirea granulelor de colorant in sistemul „big bag“ si introducerea in malaxor prin cantar via transportor elicoidal.

• In al saselea rand, special pentru producatorii de pavele, Teka propune sisteme de dozare si management al retetelor destinate productiei de elemente de pavaj fatuite, cu posibilitatea introducerii de 4-6 materiale de adaos simultan pentru fete.

• Nu in ultimul rand, firma Teka propune clientilor accesorii si sisteme de ecologizare dupa cele mai stricte norme europene, urmare a preocuparii firesti pentru contributia personala la calitatea mediului inconjurator.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 25 – aprilie 2007

 



Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2007/04/22/teka-solutii-complete-pentru-prefabricate-2/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.