«

»

ELMAS: Platforme si ascensoare speciale HiroLift

Share

Datorita parteneriatului incheiat cu compania germana HiroLift, societatea Elmas va ofera solutii fiabile privind transportul pe verticala al persoanelor cu dizabilitati. Compania HiroLift a dezvoltat exclusiv produse individuale pe baza cerintelor pietei, formand o gama extinsa de modele.

 Descoperiti in continuare avantajele si aplicatiile posibile pe care le confera platformele speciale si ascensoarele HiroLift.

 

Lifturi pentru scari [foto 1]

Reprezinta solutia optima pentru deplasarea pe partea interioara sau exterioara a scarilor dintr-o casa.

Actionarea liftului este realizata printr-un sistem patentat de frictiune, care necesita o minima intretinere si permite o functionare silentioasa. Unul dintre elementele comune ale tuturor lifturilor pentru scari il repre­zinta alimentarea cu energie de la acumulator care permite deplasarea liftului in siguranta pana la destinatie, chiar si in cazul unei caderi de tensiune. Atunci cand liftul este stationat la una dintre statii, acumulatorul care nu necesita intretinere se incarca automat la o sursa de curent de 220 V. Caracteristici generale:  viteza de deplasare 0,1 m/s, sarcina nominala 125 kg, latimea in timpul deplasarii intre 60 si 70 cm, latimea in stationare intre 30 si 40 cm, diverse finisaje pentru scaun si manere.

 

Lifturi inclinate pentru scari [foto 2]

Cu destinatie pentru uz public sau privat, acest tip de lifturi pentru scari asigura accesul persoanelor cu dizabilitati la diverse nivele. Pentru a chema sau pentru a trimite liftul, se utilizeaza o radiocomanda.

Simpla apasare a unui buton este suficienta pentru deplasarea automata a partii inferioare a platformei, a barierelor si rampelor pana in pozitia dorita. Pot fi montate atat pentru scari curbe, cat si pentru scari drepte. Caracteristici generale:  viteza de deplasare 0,1 m/s si redu­cere automata in zona curbe­lor, sarcina nominala pana la 300 kg, dimensiuni maxime latime x adan­cime – 800 x 1000 mm, diverse fini­saje pentru manere si platforma (12 culori diferite in nuante RAL).

 

Lifturi cu platforma cu ridicare verticala [foto 3]

Ascensoarele cu platforma sunt special adaptate pentru transportul persoanelor cu dizabilitati. In comparatie cu ascensoarele conven­tionale, acest tip prezinta anumite modificari constructive.

De exemplu, la aceleasi dimensiuni ale cabinei putul poate fi mai mic.

Astfel, este necesara numai o adancime a putului de 50-80 mm (pentru Hiro 110-112) si 150 mm (pentru HIRO 113). Instalatiile pot fi montate in puturile de zidarie existente sau pot fi livrate si ca instalatii complete, inclusiv putul. Ascensoarele pot fi echipate cu una sau doua usi de acces. Cu ajutorul acestora si in functie de forma constructiva, este posibila atingerea unei inaltimi de ridicare de maximum 9 metri si pana la 6 statii. Viteza maxima de deplasare este de 0,2 m/s, cu o capacitate nominala de ridicare de 300 kg. Aceste sisteme pot fi livrate ca un pachet complet care in­clude si structura metalica a putului.

 

Ascensoare rezidentiale [foto 4]

Pentru casele cu mai multe etaje, a fost dezvoltat produsul HIRO PRESTIGE: un ascensor rezidential care se potriveste in orice casa cu o inaltime a acoperisului de 2,5 metri.

Pot fi livrate 4 variante constructive: 300 kg/4 persoane, 375 kg/5 persoane, 450 kg/6 persoane, 630 kg/8 persoane. Datorita sistemului brevetat de actionare cu tractiune, ascensorul nu necesita existenta camerei masinii. Usile de cabina si usile de inchidere ale putului sunt usi gli­sante automate.

La cerere, poate fi realizata si o varianta constructiva pentru persoanele cu dizabilitati, conform DIN 18024/25 si EN 81-70. Hiro Prestige poate fi instalat atat intr-o casa existenta, cat si intr-o cladire noua, fiind proiectat odata cu aceasta. Ca executie speciala, putul poate fi livrat si dintr-o structura autoportanta din aluminiu. Sunt disponibile diverse finisaje in functie de cerin­tele clientilor.

 

Pentru toate produsele HIRO LIFT comercializate, asiguram service operativ cu acoperire la nivel national, prin intermediul celor 6 puncte de lucru (Bucuresti, Constanta, Suceava, Timisoara, Targu-Mures, Zalau).

Sistemul calitatii certificat ISO 9001:2000, certificarea CE 1798 Modul H pentru ascensoare, capacitatea de a dezvolta continuu noi produse si experienta de peste 15 ani recomanda compania ELMAS ca un partener de incredere in domeniu. Informatii detaliate pot fi accesate si la www.ascensoare.ro.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 26 – mai 2007

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2007/05/07/elmas-platforme-si-ascensoare-speciale-hirolift/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.