«

»

ETERNIT: Cea mai frumoasa forma a constructiei – invelitori cu placi din fibrociment Eternit

Share

Un material de constructie cu traditie si viitor

Constructia propriei locuinte repre­zinta nu numai unul dintre cele mai mari visuri ale omului, ci si una din cele mai importante decizii din viata acestuia. Eternit contribuie fundamental ca aceste visuri sa devina realitate si ca deciziile sa fie cele corecte.

Brevetat de mai mult de un secol, acest material constituie produsul perfect pentru constructia moderna de locuinte. Eternit convinge, in primul rand, prin calitatea sigura si durabila si prin designul deosebit.

In al doilea rand, in acest material sunt reunite componente alese cu pricepere pentru a realiza combinatia ideala intre greutatea redusa, impermeabilitate, rezistenta la inghet si la foc, incasabilitate – totul la un pret convenabil.

In al treilea rand, invelitorile Eternit sunt perfecte pentru asigurarea economiei de energie, devenind astfel un partener fara egal in cazul locuintelor cu un consum energetic redus sau al celor pasive.

 

Culoare si forma

Fiecare forma exprima o functie, fie­care culoare raspunde unei preferinte. Satisfacerea celor doua aspecte este o caracteristica deosebita a produ­selor Eternit: posibilitatile sunt multiple si toate realizarile sunt perfecte. Indiferent daca obiectul este un acoperis sau o fatada, solutia si materialul se numesc Eternit.

 

Protectie si siguranta

Confortul a constituit dintotdeauna unul din cele mai inalte deziderate ale locuirii. De aceea, la constructia unei locuinte sunt cautate, pe de-o parte, materiale rezistente la vant si intemperii, iar, pe de alta parte, materiale care sa asigure caldura si protectie. Produsele Eternit reunesc intotdeauna ambele cerinte.

 

Greutate redusa

Greutatea nu reprezinta numai o problema din punct de vedere static, ci si o problema legata de posibilitatile de aplicare a materialului. Eternit demonstreaza si in aceasta directie calitatile sale. Greutatea redusa a acestui material de constructie, creativ si plurivalent, garanteaza implinirea oricarei asteptari.

 

Varietate atractiva

Caminul propriu este, printre altele, si o expresie a personalitatii. Din acest motiv, individualitatea devine un aspect important in constructia unei locuinte. Este o certitudine ca Eternit ofera solutii optime pentru toate cerintele.

 

Cu adevarat sigur Placa pentru acoperis

Asezare simpla L-RH romb 40/44

Este solutia potrivita pentru obtinerea unei rentabilitati semnificative, in acelasi timp cu frumusetea formei acoperisului. Montarea decalata a placilor genereaza o imagine foarte specifica si rafinata. Dubla fixare in cuie confera acestei acoperiri siguranta absoluta in caz de furtuna.

 

Solutie inteligenta Placa pentru acoperis

Asezare simpla L-RHS romb tesit 40/44

In acest mod, se pot combina este­tica si rentabilitatea, iar acoperisul devine un element de siguranta. Greutatea redusa si tehnologia desa­varsita a formatului romb-tesit asigura multe posibilitati de utilizare. Imaginea armonioasa este completata de garantia sigurantei aproape perfecte, datorata dublei fixari in cuie.

 

Farmecul sudului Placa pentru acoperis

Toscana

Atractiva, moderna, inconfundabila: aceasta placa pentru acoperis imbina imaginea foarte atractiva cu un inalt grad de rentabilitate. Posibilitatea de utilizare in cazul acoperisurilor cu inclinatie foarte redusa evidentiaza suplimentar placa Toscana.

Prin accesoriile perfect armonizate, aceasta placa devine ideala pentru constructii noi, pline de caracter.

 

Eleganta clasica

Placa ondulata P6/P9

Este un adevarat material peren, aplicat de decenii si totusi un produs foarte modern. Placa ondulata Eternit imbina calitatile inovative ale materialului si ale formei sale cu rezistenta si durabilitatea. Reprezinta o solutie rentabila si expresiva pentru constructiile de locuinte si industriale. Montajul rapid si usor face din placa ondulata Eternit o alternativa inteligenta.

 

Tehnica de executie a acoperisurilor

Acoperisul imprima caracterul casei in care locuiti si contribuie la economisirea energiei termice atat de pretioase.

Se recomanda adoptarea solutiei de constructie de tipul „acoperis rece“. Montajul in doua straturi, cu strat intermediar de ventilare si izolatie termica, ofera multe avantaje.

 

1. Structura portanta – trebuie sa fie solida si sa preia greutatea proprie, greutatea celorlalte elemente de acoperis si efortul maxim estimat al incarcarii cu zapada sau al actiunii vantului.

2. Captuseala acoperisului – fini­sajul interior se monteaza la partea inferioara a acoperisului.

3. Termoizolatia – impiedica pierde­rile de energie produse prin miscarea ascensionala a aerului cald; in acest scop, termoizolatia trebuie sa fie suficient de groasa. In cazul in care se utilizeaza spatiul de sub acoperis sau daca exista intentia de a se amenaja ulterior mansarda, este absolut necesar sa se monteze un strat de termoizolatie peste sau intre capriori.

4. Astereala – trebuie sa poata prelua in cazuri extreme, cel putin temporar, sarcinile acoperisului propriu-zis. Se recomanda montarea stratului de astereala, mai ales, in cazul prevederii unei mansarde sau in cazul unei inclinatii a acoperisului mai mici decat cea prescrisa.

5. Spatiul de ventilare – se obtine prin montarea unor contrasipci peste astereala, in dreptul si pe directia capriorilor, servind la ventilarea invelitorii acoperisului. In combinatie cu izolatia termica, spatiul de ventilare conduce la separarea termica a constructiei fata de invelitoare. La tipul de „acoperis rece“ trebuie asigurata ventilarea la streasina, la coama si, dupa caz, pe frontoane.

6. Sipcile de acoperis – se fixeaza pe contrasipci, la o distanta normata si folosesc ca suport la montajul invelitorii acoperisului.

7. Invelitoarea – protejeaza constructia acoperisului de influentele exterioare.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 26 – mai 2007

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2007/05/07/eternit-cea-mai-frumoasa-forma-a-constructiei-invelitori-cu-placi-din-fibrociment-eternit/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.