«

»

HIT RO: Sisteme de cofrare pentru stalpi

Share

Sistemul de cofrare EdilPonte este unul dintre cele mai avansate sisteme de pe piata in momentul de fata. Simplitatea in montaj, numarul redus de accesorii si rezistenta sporita il recomanda pentru orice constructie civila sau industriala.

 

Panoul de baza pentru stalpi cu inaltimea de 300 cm si o latime de 100 cm ofera cel mai bun raport suprafata/pret de pe piata. Profilul metalic este reali­zat din Fe 430, ce ii confera o rezistenta crescuta cofrajului, iar sudurile sunt conforme cu normativele europene DIN 4100 si DIN 1912.

Spre deosebire de un panou standard, acesta are in componenta 5 profile U perforate (orificiile sunt situate la 5 cm unul de celalalt). Structura panourilor (avand acelasi sistem de orificii) completata de profilele metalice permite prinderea morselor de cofraje pentru reali­zarea stalpilor. In cazul peretilor obisnuiti, este suficient ca orificiile panourilor sa fie inchise cu dopurile din cauciuc.

Profilul brevetat al panoului si morsa de stalp (singurul element de imbinare si aliniere) permit alinierea si blocarea a doua panouri impreuna pe toate cele 3 axe: verticala, orizontala si in adancime. Pentru cofrarea unui stalp cu o inaltime maxima de 3 metri, sunt utilizate 3 morse, iar pentru un stalp cu o inaltime intre 3 si 6 metri, sunt folosite cate 5 morse la fiecare 3 metri (foto1).

Rezistenta sistemului este de 7.000 kg/mp la presiunea betonului proaspat. Foaia cofranta este din tego multistrat din lemn de mesteacan, acoperit cu film fenolitic de 220 g/mp.

Stalpul se compune din 4 pa­nouri si 12 morse de stalp, dimensiunea minima fiind de 20 x 20 cm si cea maxima 80 x 80 cm. Pentru stalpi mai mari, se folosesc doua panouri prinse intre ele, dimen­siunea maxima fiind in acest caz 180 x 180 cm (foto 2).

La cerere, firma noastra poate furniza si cofraje cu modul de inaltime de 270 cm, 150 si 135 cm, precum si cofraje cu profilul metalic zincat sau din aluminiu.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 26 – mai 2007

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2007/05/07/hit-ro-sisteme-de-cofrare-pentru-stalpi/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.